2023-04-18 530 views
今朝同屋企人食完個好豐富嘅早餐之後就出咗去尖沙咀行街,所以去到下晝四點幾嘅時候就開始肚餓🫣 反正行到攰攰地,就求其喺尖沙咀搵間茶餐廳,坐低食個靚靚下午茶😌極品厚豬扒配薯條 + 凍檸茶 ($51 +$3)黎到呢間聲稱係厚豬扒專門店,一定要試吓佢哋嘅招牌厚豬扒!果然冇令我失望!🤩 厚豬扒好大塊,煎香左兩面之餘咬落去好淋好Juicy🤤 除左無筋之外,入面一啲都唔柴!超好味😋!薯條🍟份量&味道正常,不過我要讚一讚店員嘅服務態度好好,當我話想要多包茄汁🍅嘅時候,有兩個店員都聽到,而且佢地既反應得好快,各自拎左兩包茄汁俾我🤣 沙爹牛肉麵配嫩滑炒蛋及蒜茸厚多士 + 凍檸茶 ($49 +$3)我成日都覺得沙嗲牛肉麵係早餐menu先會有既食物😆 原來下午茶都有得食🤭 沙嗲牛肉嘅份量都算多,牛肉咬落無筋,味道都唔錯👍🏻 滑蛋同厚多士係分開碟上的,但係我掛住食,唔記得咗影相😆😆😆 炒蛋真係幾嫩滑,但多士我無食到,comment唔到🤪

極品厚豬扒配薯條 + 凍檸茶 ($51 +$3)
極品厚豬扒配薯條

沙爹牛肉麵