2021-12-13 2298 views
同朋友第一次食Omakase朋友一早book 左$2,200 晚餐7pm 準時開門入席可能太早,一入場得我同朋友兩個人師傅淨係識日文,所以都要靠女侍應幫手做翻譯一開始係枱面有張好靚嘅紙印左今晚食嘅料理,等你知食緊咩同埋問你有冇咩唔食得另外侍應會介紹下Sake會捧一盤酒杯俾你揀然後就開始食喇食物係跟著餐牌上嘅順序上因為一開會得我地兩個人,所以上得比較快,到後期大概7:30~8:00左右就坐滿哂,師傅要照顧埋其他客人,上食物都慢左每樣野我都覺得好出色不論係新鮮度,調味,冷熱程度都係我重點要推介嘅係車海老同海膽車海老好爽口,肉質好鮮甜又厚身海膽鮮甜不在話下,師傅仲放兩層海膽係飯面,真係海膽多過飯食哂所有野之後,最後係湯同甜品除左食物之外,服務都一流侍應會不停俾熱茶同熱毛巾你侍應唔係fill 熱茶,佢係會直接換過一杯新嘅茶埋單走果陣,師傅同侍應會一齊行埋出餐廳門口恭送你,一流嘅服務態度價錢係貴左少少,但係食物同服務係物有所值嘅
同朋友第一次食Omakase
朋友一早book 左$2,200 晚餐
7pm 準時開門入席

可能太早,一入場得我同朋友兩個人
師傅淨係識日文,所以都要靠女侍應幫手做翻譯

另外侍應會介紹下Sake
會捧一盤酒杯俾你揀

然後就開始食喇

食物係跟著餐牌上嘅順序上

每樣野我都覺得好出色
不論係新鮮度,調味,冷熱程度都係
我重點要推介嘅係車海老同海膽
車海老好爽口,肉質好鮮甜又厚身
海膽鮮甜不在話下,師傅仲放兩層海膽係飯面,真係海膽多過飯

食哂所有野之後,最後係湯同甜品

除左食物之外,服務都一流
侍應會不停俾熱茶同熱毛巾你
侍應唔係fill 熱茶,佢係會直接換過一杯新嘅茶

價錢係貴左少少,但係食物同服務係物有所值嘅

2021-12-12
  • 車海老