2024-04-10 120 views
🥘金坊泰囯美食📌荃灣荃興徑13號朋友帶我去吃泰菜,我問有什麼推介,佢話甜品啦,未吃菜先吃甜點?他說稍後啦。🥘海南雞飯($68)雞比較大隻,黃油雞皮比較厚身,冇骨的雞肉都算滑和爽口,加上他們的秘製醬汁伴以青瓜片及黃飯,抵食。還送上一碗美味雞湯。🥬馬拉盞炒椰菜苗($88)這個菜有點貴,但係椰菜苗真的好好吃,開邊的椰菜苗吸收馬拉盞和辣椒的香味,好夠鑊氣。🥘咖喱炒大蜆($98)咖喱汁裏充滿洋蔥、芹菜、咖喱醬、紅黃椒、加上蜆肉的鮮甜,好惹味。叫了一客蒜蓉包條($38)伴吃,最佳搭檔。最後是甜品環節,原來晚市會送甜品,朋友就是喜歡和期待送上什麼甜品,今日是椰汁糕,味道不錯。

🥘金坊泰囯美食
📌荃灣荃興徑13號

🥘海南雞飯($68)

🥬馬拉盞炒椰菜苗($88)

🥘咖喱炒大蜆($98)