2020-06-26 1475 views
同朋友食生日飯,朋友鐘意食日本野,就簡左依間餐廳。我地雖然有bk枱,但去到都幾full ,得番bar枱,所以就坐左係bar枱我地嗌左千層海膽飯三文魚腩手卷牛油軟殼蟹反卷鹽燒牛小排串豚肉蘆筍卷鹽燒油甘魚鮫清酒煮蜆鯛魚奶湯稻庭烏冬千層海膽飯我哋叫咗細,但感覺海膽唔係咁新鮮,但海膽數量都幾多,都係純粹過吓口癮。鹽燒牛小排串及豚肉蘆筍卷,覺得豚肉卷好食過牛小排,雖然兩個都好香但係豚肉卷mix蘆筍好似冇咁油膩。牛油軟殼蟹反卷,出其不意地好食,係咁多食物中,個人覺得最好食嘅一樣清酒煮蜆,一開始我以為成碗都係蜆,勁吸引,但原來下面係一啲白蘿蔔,但總括嚟講成碗都係好好食因為啲蜆夠大,而且蘿蔔都可好甜好淋,但係唔夠清酒味未夠濃。鹽燒油甘魚鮫,都燒得比較香口而且燒到啱啱好都吾錯。三文魚腩手卷同鯛魚奶湯稻庭烏冬其實都ok,烏冬好有魚湯味,而且好滑身,可以一試。
同朋友食生日飯,朋友鐘意食日本野,就簡左依間餐廳。
我地嗌左

千層海膽飯

鹽燒牛小排串豚肉蘆筍卷

牛油果軟殼蟹反卷

清酒煮蜆

鹽燒油甘魚鮫,都燒得比較香口而且燒到啱啱好都吾錯。
鹽燒油甘魚鮫

2020-06-15