2018-05-28 3067 views
今日同老婆去對面海剪頭髮,順便去灣仔行下玩具街,差不多每次過去灣仔都會行一次搵下車仔,所以附近嘅食店都已經差不多試過哂,今次我地決定行遠少少,突然諗起之前都去過D間BURGER,附近一帶原來係酒吧區而且仲好多外國人,四周圍有好多外國餐廳,行到尾見到有間食burger嘅小店,因為我一向都十分喜愛食BURGER,所以老婆真係好好很陪我去食BURGER。【Signature double cheese burger 】特色雙層芝士牛肉漢堡 $138店家非常貼心地幫我們cut 開一半方便share 共享,Burger 用料非常之多,內裡有紫洋蔥,生菜,酸瓜,芝士等等,重點係佢有兩塊厚厚牛肉漢堡!他們自己整嘅牛肉漢堡最正既地方係唔肥之餘又不會好乾,牛肉煎得脆脆地,小小窿,除咗一般漢堡都會有嘅番茄同酸瓜之外,我最鍾意就係熔左嘅芝士!超正!!【Vanilla Milk Shake】雲尼拿奶昔 $58Vanilla 味超香濃,加上雪糕一起搞成,雖然極度邪惡,但真是太美味了,而且唔太甜,好美指數爆燈。【Tater Tots】前:炸薯寶 $38炸薯寶是我最愛的食物,即叫即炸,香脆可口,薯餅的細粒版。【Ba
【Vanilla Milk Shake】雲尼拿奶昔 $58
【Tater Tots】前:炸薯寶 $38
炸薯寶是我最愛的食物,即叫即炸,香脆可口,薯餅的細粒版。

【Battered Onion Rings】後:炸洋蔥圈 $38
一送到已經聞得到很香的洋蔥味,炸粉不會太厚,而且不油膩,正!!

在中環銅鑼灣灣仔大把小店可以食漢堡包,但係以價錢食物方面,呢間嘅得分都相當之高!
2018-05-27
$165 (Tea)
  • Vanilla Milk Shake
  • Signature double cheese burger