2014-07-03 1684 views
今日同男友到PMQ睇熊貓,睇之前就黎呢到食下好多人贊既茄牛通啦。天氣好熱,而且要行一段斜路,所以我地食住雪條行去,可以冇禁熱!去到五算好多人等,大概等左15分鐘就有得食喇!係類似大排檔,五算好大,雖然有幾把大風扇,但坐五正吹到既位真係勁熱!男友禁啱坐到個吹五到,真係好鬼熱!叫左兩杯咸檸7,一個茄牛面,一個碎牛炒蛋通,一個檸蜜脆脆咸檸7不錯,好味道!咸柑桔好足料!加埋7喜味道好夾!不過五記得影相,$14一杯,我覺得值得試一下啊檸蜜脆脆真係好脆!味道甜中帶點檸檬香,都幾清新,但不好甜食的人應該會覺得太甜吧,冇記錯$22下面呢個係男友叫既茄牛面,蕃茄好多,個湯就淡淡的,五係想像中既濃味,男友覺得還好,我叫既較好味!呢個就係我叫既碎牛炒蛋通喇,湯底係濃濃既蕃茄湯,我覺得好味,可能有d人會過得過酸,但我本身喜歡食酸野所以覺得好正!個碎牛蛋係咸牛肉炒的,不過不失,呢個湯底係蕃茄蓉咁的,五係稀既湯底,想試既朋友可以視乎鐘意咩口感或是濃味定淡味吧!埋單食左$8x, 值得再黎試其他野,我見餐牌都有好多既選擇!

• 咸檸七
  • 蕃茄碎牛炒蛋通