2022-04-18 632 views
我中學年代已經食開呢間,由十幾年前嘅$15一碗食到而家$38一碗,好有經驗㗎啦🤣曾經有一排佢哋嘅質素真係差咗,啲雞冇以前咁好食又有油益味😢不過我依然會去幫襯,因為可以懷念返以前嗰種味道🥺早幾日又去咗食,又覺得OK返wo🤣➼ 爽滑豬頸肉米線其實平時我都係食開呢度嘅名物南乳雞球米線,但因為前一晚食咗炸雞,所以我揀咗相對地比較清淡嘅豬頸肉米線。呢度嘅豬頸肉唔係炸過或者煎過嘅,而係白烚嘅,鍾意重口味嘅朋友可能會有啲失望,不過對我嚟講就within expectation☺️➼ 南乳雞球米線同行朋友照舊嗌咗呢度嘅名物,我同佢交換咗幾舊🤣呢度嘅雞球係即叫即炸,上枱嘅時候會見到啲雞球仲係熱辣辣岀緊煙,每一件雞球都好大舊🤣外皮脆口,裏面仲Keep到肉汁👍🏻➺ 小分享:我食咗半個鐘,都Keep住有人行入嚟嗌外賣,10個有8個都係嗌雞球米🤣如果係第一次試嘅朋友,我會建議試咗雞球米線先,因為平心而論佢哋其他嘢食係冇咁岀色。

➼ 爽滑豬頸肉米線

爽滑豬頸肉米線

➼ 南乳雞球米線

南乳雞球米線

➺ 小分享:

2022-04-17
$40 (Lunch)
爽滑豬頸肉米線
南乳雞球米線