2019-07-14 887 views
《侍應表演之趕客》今日嗌左幾個送,其中有炸醬拌面 & 菜肉雲吞湯。Order完之後啦,侍應就開始左佢長達三輪ge趕客表演:第一輪:炸醬拌面朋友食左面,淨番好多炸醬同埋肉,之後侍應走過黎想收碟,之後朋友話仲想食埋炸醬,之後侍應走左。後來,朋友食完炸醬放低筷子三秒之後,侍應火速到達現場,以迅雷不及掩耳之勢收走碟子。第二輪:菜肉雲吞湯我食完雲吞,念住飲埋湯,我羹都未攞起,侍應又沖過黎問我仲要唔要。。。我即刻冇曬心情,侍應仲要問我:“你仲想飲埋湯系嘛?”,好啦。。。我唔要。。。如果我唔飲湯ge話,洗乜嗌菜肉雲吞湯,直接嗌雲吞啦。。。搞笑。。。第三輪:食完所有野唔夠兩分鐘,侍應走過黎問我哋加唔加野,唔加就埋單。。。我服。。。(成個過程之中,侍應不斷來回行,起碼五六次,不停想收碟趕人)今日享受左大名鼎鼎ge鼎泰豐啦,總結一下:野食唔系話特別好食,但店大欺客就系真。一間餐廳究竟可以囂張到乜程度,先會容許員工甘樣做。。。我唔系第一個評價“趕客”ge客人,我相信亦都唔會系最後一個。祝你地“生意興隆”。
侍應表演之趕客》

今日嗌左幾個送,其中有炸醬拌面 & 菜肉雲吞湯。
Order完之後啦,侍應就開始左佢長達三輪ge趕客表演:

第一輪:炸醬拌面

第二輪:菜肉雲吞湯

2019-07-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)