※本文以用餐當日的環境、服務和食物質素為準,口味亦因人而異,文章只作參考之用。-在香港想食正宗咖喱的地方唔多,通常都會聯想到重慶大廈,但係果度俾人感覺人流比較複雜,行近大廈門口就有"熱情的招待" 唔係一般人受得了,最重要係覺得果度食物份量偏少。但原來行遠少少,系鄰近的佐敦的有好好味又抵食,仲要大大份的正宗咖喱。餐廳的地點唔算旺,人流唔多,但都有唔少人前來晚餐。店內充滿印度特式的佈置,柔和的燈光配上輕輕的印度歌曲,坐位亦吾會迫狹,環境舒適。餐牌內款式眾多,但分類清晰,除了有中英對照,每道菜式都有詳細介紹,十分細心。落單後餐廳會送上小吃胡椒薄脆餅,附上三種醬汁,脆餅本身咸中帶辣好好味。印式芒果酸奶 $45、印式甜酸奶 $38芒果酸奶飲落帶清甜清幽既芒果香,甜度適中;甜酸奶就係普通乳酪味,都係較喜歡前者。羊肉咖喱角 $40咖喱角大大隻十分飽滿,份量十足。角內充滿著用香料醃過的免治羊肉和青豆,十分惹味。印式炸薯餅 $65有4大塊炸至黃金的的薯餅,薯餅內除了薯蓉,更混有芝士,印度葉及香料。外層香脆,因有芝士的關係,除了薯蓉香味更帶有芝士的味道,唔錯。自家秘醃烤蘑菇 $88用印式香料醃過的蘑菇,味

胡椒薄脆餅

落單後餐廳會送上小吃胡椒薄脆餅附上三種醬汁,脆餅本身咸中帶辣好好味。

羊肉咖喱角

羊肉咖喱角 $40
印式炸薯餅

印式炸薯餅 $65
自家秘醃烤蘑菇

自家秘醃烤蘑菇 $88
用印式香料醃過的蘑菇,味道就似常見的印度烤雞,帶微辣,蘑菇大粒爽口。印度香料配上蘑菇的口感,感覺上有點兒似雞肉,十分特別,推介!
印式烤雞塊(4塊)

印式烤雞塊(4塊) $80
餐牌上有兩款烤雞 : Chicken Tikka (印式烤雞塊)  和 Tandorri Chicken (唐多里烤雞), 根據餐牌上的介紹兩款的分別就是前者是無骨,後者是有骨,上網搜尋過都是只是有骨(原隻)與無骨的分別。

菜式以鐵板上,上枱時吱吱聲,香氣四溢,氣勢十足。肉質鮮嫰多汁,醃料帶微辣,十分惹味,而且無骨啖啖肉,十分過癮。唯獨雞件上不是常見的紅色,但味道就差不多,問了職員,要點Tandorri Chicken 才是紅色的。

牛油咖喱雞 $115、蒜蓉薄餅 $25
黎食印度菜必叫返份咖哩,呢款牛油咖哩雞,加左牛油同蕃茄汁一齊煮,食落重奶油味,帶有甜酸的惹味感,加埋啖啖無骨既雞肉,配埋薄餅食一流!
羊肉咖喱角
自家秘醃烤蘑菇
印式烤雞塊(4塊)
  • 印式芒果酸奶
  • 印式烤雞塊