因為呢間餐廳太伏,伏到我值得花時間去寫我既第一次食評,可想而知個餐後感有幾伏。1. 斑斕奶茶少甜 $28黎左杯野飲先,一飲落去無茶味無斑斕味,奶水一杯,無講錯,就係一杯凍既淡味奶水,可能我叫左少甜啦,但唔會去到連茶味都無掛2. 咖椰吐司 $38深色麵包夠脆口,但入面無咖椰味,剛剛去完馬拉食過正宗既,知道唔可以咁比較,但我完全食唔到咖椰味,得脆口牛油味既吐司,38蚊算啦3. 媽密雞 $106見個名咁特別就叫啦,黎到6細舊炸雞,可能銅鑼灣地方啦,係夠脆既同埋就係普通蜜味汁既炸雞,除左細舊無咩特別。 海鮮炒棵條 $118伏左幾樣野,已經無咩心情,黎到似鼓油王版既河粉炒油麵既質地,有兩條魚片,幾塊肉腸,1隻細蝦….. ??!! 海鮮喎,得1隻細蝦,你好唔好意思叫海鮮?仲收$118,見唔對路,問侍應呢個係海鮮炒棵條呀?勁冷淡回答係呀就走左去,你做侍應,有客人咁問你,你唔會覺得有問題架咩?!我食左幾啖完全無食,叫佢埋單走人,呢間真係極品,唔信既飲杯野就知架喇見到其他遊客都食剩好多… 睇open rice 咁多年,呢間伏到我要上黎寫第一次既食評真係得佢地先可以!值得推介就係佢杯水,因為符合我對水既期

1. 斑斕奶茶少甜 $28

2. 咖椰吐司 $38

3. 媽密雞 $106

海鮮炒棵條 $118

值得推介就係佢杯水,因為符合我對水既期望

2023-05-16
$150 (Dinner)