黎自台中既鼎王麻辣鍋係上年11月終於係香港開分店喇!今次捉埋朋友一齊黎嚐鮮.未開始已經好期待因爲1⃣疫情下依然滿座2⃣聲稱店鋪大部分食材都係由台灣直送,保留台灣風味__________________________🙇🏻‍♀服務首先必須要讚下呢度既服務態度,一入門口就差唔多全部staff對你90度鞠躬,同幫你量體溫.帶你入到位仲有酒精搓手液,消毒酒精同每人一張a4紙俾你係食飯期間暫時放住個口罩,呢幾點都睇得出佢地相當細緻.🥘湯底鼎王可以選擇既湯底唔多,就係得麻辣,酸菜白肉同鴛鴦鍋 ($68/位).🔹麻辣湯底麻辣鍋係以牛油,豬骨,蔬果,中藥類辛香料煲成,唔會得一味死辣,就咁飲都飲得出有豬骨味,不過我地叫左小辣就真係唔太辣,但黎到之後再同佢講加辣都可以.♨🔥麻辣鍋既鴨血同豆腐都可以無限量任加任食‼️‼️鴨血唔係薄身脆口果款,係厚身大大件,豆腐都係好大舊索晒味,剩係食呢兩樣已經飽左一半.🔹酸菜白肉湯底酸菜白肉又係無限任叫,味道我覺得可以再酸多啲,但都幾開胃.🥢必點🔹上選牛小排 $298👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑油脂平均肉味濃,入口淋淥十秒就食得.🔹滷蜂窩牛肚 $98🔹滷大腸頭$98👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑有少少似滷味

未開始已經好期待因爲

🥘湯底
🔹麻辣湯底
♨🔥麻辣鍋既鴨血同豆腐都可以無限量任加任食‼️‼️
🔹酸菜白肉湯底
酸菜白肉又係無限任叫,味道我覺得可以再酸多啲,但都幾開胃
🥢必點

淥十秒就食得

🔹滷蜂窩牛肚 $98
🔹滷大腸頭$98
👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑

有少少似滷味既概念,上枱已經炆得好淋食得
淥五分鐘整返熱佢

將佢本身已經入晒味既滷味汁逼返出黎
🔹老油條 $58
👰🏻:🌕🌕🌕🌑🌑

同打邊爐食響鈴既感覺差唔多
油條索完汁之餘仲有一定脆度
但索汁既份量就肯定無響鈴咁多,所以各有各好食