2020-02-14 130 views
今日同朋友來到呢間爆汗串串, 平時喜愛食重慶串串的朋友可以過嚟試下, 因為呢度係可以任食嘅最貴都係一百六十幾蚊加一. 首先講下呢間舖頭唔算大, 大約廿零人就坐滿. 所以都係建議早少少去. 呢度有任食串串嘅款式眾多, 仲有小食, 麵類可以任叫, 加30蚊仲可以任飲, 唔任飲都可以叫佢畀茶水. 叫小食就最快到, 所以可以點都係啲小食先. 每樣小食都好好食, 我有幾鍾意佢個棒棒雞, 即係芝麻醬青瓜雞肉, 清新得呢又唔油益. 叫完串串之後就要揀辣度, 當然唔夠辣嘅話可以加辣, 但係就唔可以調返轉減辣. 第一round佢會有盆辣湯汁執同埋串串一齊上, 之後如果再加串串的話佢會直接放落現有個盤辣湯汁度. 特別推薦牛柏葉, 墨丸, 魷魚同埋牛肉, 整得好食. 另外可以叫娃娃菜, 會索曬啲辣湯汁, 超正. 今次就冇試麵食, 因為食串串都食到飽. 另外記得嗌佢甜品, 好似酒釀啫喱咁, 會有驚喜.