好姊妹生日一於食餐好嘅🥰今次揀咗喺尖沙咀搵好嘢食!作為牛痴嘅我,當然提議食牛啦🐂一講話不如食燒和牛,大家都一致贊成👍🏻今次呢間餐廳金馬倫道,好易就搵到店面唔算大,但都裝修得幾別緻!先嚟個開胃嘅輕牛肉沙律🥗嚴選優質西冷牛去製作,食落同坊間出面用嚟整沙律嘅牛完全無得比,入口唔會有筋,而入面啲三文魚子亦都非常出色👍🏻咬落去係好清脆包滿!之後係一個主食鵝肝和牛丼,呢個飯真係令人好Surprise💕我對牛丼從此改觀,原來好食嘅牛丼係可以咁好食😍牛肉勁嫩而且仲吸收哂甜甜鹹鹹嘅醬汁,成件事真係好入味,牛肉份量仲要好多添👍🏻鵝肝都好食,不過重點已經去哂牛肉度嚕🤤A5和牛三文治相信係呢度嘅招牌菜式,所以無可能唔試嘅~話到明慶祝生日,唔淨在少少加埋海膽係三文治上面,食得再正啲😍淨係睇個賣相都已經哂呃like打咭!啲海膽我比滿分,就算出面一啲專門食海鮮嘅餐廳,都未必食到咁正嘅海膽💕超重海膽味,而且好鮮甜!和牛好厚身,而且仲充滿油脂甘香,夾埋麵包一齊食,又可以中和返個油膩感🥰之後就到正題啦!點咗一份和牛拼盤🐂入面有4個唔同部位包括有A4厚切和牛舌、A4和牛肩胛、A4和牛西冷同一款A5和牛肉眼牛舌相對上無咁多油

好姊妹生日一於食餐好嘅🥰今次揀咗喺尖沙咀搵好嘢食!
今次呢間餐廳金馬倫道,好易就搵到
店面唔算大,但都裝修得幾別緻!

先嚟個開胃嘅輕牛肉沙律🥗

之後就到正題啦!點咗一份和牛拼盤🐂
入面有4個唔同部位

牛舌相對上無咁多油脂,咬落好超濃牛味,仲有少少爽口添加
A4和牛肩胛,脂肪比例分佈均勻,肉質幼嫩
A4和牛西冷面頭油脂雪花❄️勁靚😍一睇就知好食,燒嘅時候已經好香!食落勁Juicy💕
最後係A5和牛肉眼,同樣面頭都係佈滿油脂雪花,食嘅時候好濃牛味,油脂同牛肉融為一體,夾埋少少wasabi一齊食又可以減低返油膩感!

成餐都非常滿意👍🏻👍🏻
應該隔一排都會再去食🥰