2021-08-05 1352 views
睇相都令人一再回味嘅高質小店😋不得不分享最近同朋友慶功食過嘅呢間日式燒肉店,Wagyu Ya主打JA鹿兒島直送和牛,其脂肪分佈平均,肉味濃郁,非常吸睛。進店一刻已能感受日本地道居酒屋的格局,壓抑兩年的日旅情終有一個中高價位的香港居酒屋舒緩一下,門口附近夕放著日本簽發A4牛匠岩手黑毛和牛認証,其出產數量不多,以往只作日本內銷,極為罕有👍餐廳環境值得一讚,黃燈光setting配合有如置身東京大阪級高檔居酒屋,打開Menu花多眼亂,幸好朋友對招牌餐單做左功課,所以全部交由佢發辦食哂餐廳幾款好評出品。=A5和牛三文治=̶ $398推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食1貴為餐廳Signature絕對要食的😋亦都係小編久聞未食的A5 Wagyu Sando,賣相上已被金箔魚子醬的矜貴所吸引😍一客串起四件,麵包烘焗金黃酥脆,中層厚切medium rare色澤粉嫩和牛味道濃郁,肉質亦軟腍無筋,吉列鬆脆和牛外脆內軟。內藏酸瓜沙律醬的點綴,減去A5的重油膩感。高消費的話就可以再+$198配海膽,盡享海膽魚子醬吉烈和牛的高質邪惡感!=̶海膽和牛帶子燒=̶ $368推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食2今次輛到金箔海膽出場! 粉嫩和牛卷內卷住燒香

睇相都令人一再回味嘅高質小店😋
不得不分享最近同朋友慶功食過嘅呢間日式燒肉店,

進店一刻已能感受日本地道居酒屋的格局,
壓抑兩年的日旅情終有一個中高價位的香港居酒屋舒緩一下,
門口附近夕放著日本簽發A4牛匠岩手黑毛和牛認証,
其出產數量不多,以往只作日本內銷,極為罕有👍

打開Menu花多眼亂,幸好朋友對招牌餐單做左功課,
所以全部交由佢發辦食哂餐廳幾款好評出品。

=A5和牛三文治=̶ $398
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食1
貴為餐廳Signature絕對要食的😋
亦都係小編久聞未食的A5 Wagyu Sando,
賣相上已被金箔魚子醬的矜貴所吸引😍
一客串起四件,麵包烘焗金黃酥脆,
中層厚切medium rare色澤粉嫩和牛味道濃郁,
肉質亦軟腍無筋,吉列鬆脆和牛外脆內軟。
內藏酸瓜沙律醬的點綴,減去A5的重油膩感。

=̶海膽和牛帶子燒=̶ $368
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食2
今次輛到金箔海膽出場! 粉嫩和牛卷內卷住燒香過的帶子刺身
輕輕火炙的和牛肉質非常嫩口,帶子厚身鮮甜,
小編好貪心咁三樣夾住一齊食完再將三樣野拆件慢慢享受~
海膽新鮮帶少許甜度,口感軟嫩,豐富口感,
的確係一個驚喜邪惡的和牛海膽料理。

食完兩個招牌菜終於講返招牌燒肉啦
=̶食肉者=̶ $688
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食3
餐廳先提供三款烤肉醬汁,分別介紹係wasabi漬、燒汁及岩鹽,
呢個價錢就咁睇係幾進取,但燒肉拼盤已包括四款黑毛和牛部位,
店員建議跟順序享用: 牛舌芯、牛肩胛、牛西冷及三角腩,
就可以享受到肉香由淺到最濃的法味,
建議開大火鎖汁再輕輕燒30秒,牛舌芯肉身爽彈軟腍,
肩胛位軟淋,口感細嫩、燒起來香味出眾,
西冷肉味開始濃,又有彈性肉味亦滋味特出。
三角腩入口即溶,爆脂感重,是最濃味的一款,每一檯都有獨立抽氣,燒完味道都唔會有負擔。

=̶海膽和牛紫菜TACO=̶ $328
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
紫菜天婦羅做底,一片紫蘇葉放於牛肉底下,加上海膽三文魚子做點綴。
調味過的一口A5免治和牛油脂香口,
紫蘇葉香味減走一點免牛的油膩感。
店員建議用手食,感覺會較好食😂

=̶Wagyu ya Don =̶ $498
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食4
真心未食過咁重量級又豪華特盛丼,

足料六款高質食材來個大合併,
大k大片熊本和王和牛和牛、香煎鵝肝、
吞拿魚蓉、海膽、三文魚籽及炙燒左口魚。
煎香鵝肝及炙熱左口魚油份尤其重,
強烈建議一個丼要兩個人share 食🤭
因為全部六款份量唔係單件咁簡單。
一個丼可以面料多過飯真心少見😋,
你問我值唔值叫個價位食一個丼嘅話,
可以話用奢華豪一下嘅心去值得一戰👍

整體用餐非常滿足,
Bookmark 左一斷時間終於揀左佢來慶功豪食😋
論食材、味道、環境、服務都非常到位,
係回憶日本居酒屋燒肉嘅一間高質豪華好選擇👏

👅美味: 9/10 😮驚喜: 10/10
✨環境: 9/10 💆‍♂️服務: 9/10
💡性價: 8/10 🐽飽肚: 10/10
💫回頭: 8/10 👍推薦: 10/10
Dinner
Celebration
Anniversary
🌟Wagyu Ya🌟係高質日本和牛專門店🥩,菜式都用上最頂級嘅🎌日本和牛,係質素嘅信心保證!😍 所以再次encore!🥩A5和牛TATAKI $368落咗少少黑椒同埋鹽,只係輕輕烤過表面嘅A5和牛🥩,漂亮嘅油花❄️加上極緻軟嫩嘅口感,直接食已經超級好味!🥰亦可配辣蘿蔔蓉、蔥花、洋蔥同埋酸汁一齊食,變成一道口感有層次嘅開胃菜!👍🏻🐮食肉獸 $988🇯🇵A5和牛燒肉拼盤,有牛舌芯、肩胛肉、西冷同埋三角腩,件件都係厚切!😍店員建議每邊烤20秒左右至5成熟,風味最佳!😋👅牛舌芯 - 肉質軟腍,牛舌獨有嘅味道相當突出,而且幾Juicy!🤩💗肩胛肉 - 帶適量嘅脂香,口感細嫩,肉味香濃!👍🏻🥩西冷 - 香烤之後帶點彈性,一咬爆汁,相當滋味!🤤💕三角腩 - 帶漂亮嘅雪花❄️,近乎入口即溶嘅狀態,食完滿口油香,大滿足!🥰🔥每日限定丼 $498由熊本和王和牛🐮、鵝肝、海膽、三文魚籽、吞拿魚腩蓉、炙燒鰈魚邊、金箔等高檔食材組成,每天限量供應!🤩食材新鮮,珍珠米索滿和牛牛脂、鵝肝油同埋鰈魚邊油嘅精華,每一啖都油香十足,鮮味無窮!🤤💕

🥩A5和牛TATAKI $368

🐮食肉獸 $988

💗肩胛肉 - 帶適量嘅脂香,口感細嫩,肉味香濃!👍🏻

🥩西冷 - 香烤之後帶點彈性,一咬爆汁,相當滋味!🤤

🔥每日限定丼 $498

日式餐廳,高質和牛為主,💰價錢偏高位,環境少暗,大概6個吧枱位,6張四人枱。樓面只有一位待應,也能同時處理4枱客人。✨味道80分,服務75分,環境75分。.🔸食肉者($588)分別有四款A5牛匠岩手和牛,每款有兩件,包括牛舌,肩胛肉,西冷,三角腩。每邊燒大約20秒,全部油脂分布都好好,好juicy。-牛舌腍得黎,口感彈牙。-肩胛肉,啲油脂一咬滲出,味道淡啲。-西冷相對有咬口,油脂少啲,肉味重啲。-三角腩最重油脂,一咬吱哂出黎,不過味道最淡。.🔸A5和牛三文治($398)三文治包面烘到脆口,夾住酥脆既吉列和牛,仲有薄層酸酸地既酸瓜沙律醬,減低油膩感。上面仲加左魚子醬同金箔襯托。.🔸每日限定Wagyu Don ($498)超香,好足料,好多餸,反而想佢比多啲飯添🍚有好多左口魚,和牛,鵝肝,滿滿油香。海鮮方面,有海膽,吞拿魚茸,三文魚籽。.🔸黑松露牛油果沙律($108)上面有帶子刺身,黑松露醬香濃,沙律菜新鮮。
日式餐廳,高質和牛為主,💰價錢偏高位,
食肉者

環境少暗,大概6個吧枱位,6張四人枱。
樓面只有一位待應,也能同時處理4枱客人。

✨味道80分,服務75分,環境75分。
🔸食肉者($588)
分別有四款A5牛匠岩手和牛,每款有兩件,
包括牛舌,肩胛肉,西冷,三角腩。
每邊燒大約20秒,全部油脂分布都好好,好juicy。
-牛舌腍得黎,口感彈牙。
-肩胛肉,啲油脂一咬滲出,味道淡啲。
-西冷相對有咬口,油脂少啲,肉味重啲。
-三角腩最重油脂,一咬吱哂出黎,不過味道最淡。
食肉者

🔸A5和牛三文治($398)
三文治包面烘到脆口,夾住酥脆既吉列和牛,
仲有薄層酸酸地既酸瓜沙律醬,減低油膩感。
上面仲加左魚子醬同金箔襯托。
A5和牛三文治

🔸每日限定Wagyu Don ($498)
超香,好足料,好多餸,反而想佢比多啲飯添🍚
有好多左口魚,和牛,鵝肝,滿滿油香。
海鮮方面,有海膽,吞拿魚茸,三文魚籽。
每日限定Wagyu Don

🔸黑松露牛油果沙律($108)
上面有帶子刺身,黑松露醬香濃,沙律菜新鮮。
黑松露牛油果沙律
2021-07-06
每日限定Wagyu Don
黑松露牛油果沙律
  • Wagyu Don
2021-06-28 1165 views
日本和牛專門店 午市有lunch set幾抵食喎A4 和牛燒肉set $298這個餐嚐到三個部位: 三角腩、西冷、肩胛肉和牛油脂分布平均 油花靚 輕輕燒一燒再沾岩鹽、醬油、wasabi酸菜吊味 入口溶化亦帶牛香始終日本和牛比較油膩 食得多會好漏餐仲包茶碗蒸、沙律菜前菜、麵豉湯性價比都唔錯和牛鵝肝漢堡 $168超大份啱哂大食食肉獸🤣仲有大量薯條🙈A5和牛三文治 $398另外散叫了和牛三文治 每啖都價值差不多$100😅但係好食既 薄脆多士夾著吉列和牛剛好medium rare 肉質軟腍 吉列鬆脆加入了沙律醬 但反而有少少搶去和牛味一啖食係幾過癮邪惡至極的和牛海膽料理😏和牛海膽帶子和牛薄燒包著鮮甜帶子再加海膽 一啖滿足哂所有願望肉香再配搭鮮海膽同帶子的爽彈口感味道都係無得輸的配搭A5和牛海膽紫菜Taco $328和牛肉碎再加海膽仲有三文魚籽肉碎有調味鹹鹹地但有少少根 最底係一塊炸得好脆的紫菜tempura但略嫌個紫菜脆太油 炸完索一索油會更好細細嚿 一口食更滋味 不過真係油左啲
日本和牛專門店 午市有lunch set幾抵食喎
A4 和牛燒肉set
A4 和牛燒肉set $298
這個餐嚐到三個部位: 三角腩、西冷、肩胛肉
和牛油脂分布平均 油花靚 輕輕燒一燒
再沾岩鹽、醬油、wasabi酸菜吊味 入口溶化亦帶牛香
始終日本和牛比較油膩 食得多會好漏
餐仲包茶碗蒸、沙律菜前菜、麵豉湯
性價比都唔錯

A4 和牛燒肉set
和牛鵝肝漢堡
A5和牛海膽紫菜Taco
2021-06-27 708 views
📍尖沙咀和牛專門店‼️==============================上星期六終於見到啦❤️😆今次就一齊去咗尖沙咀呢間主打和牛嘅菜式嘅餐廳🤩餐廳位置寬敞坐得幾舒服,而且每個座位都有吸油煙機,食完都唔怕成身煙味🤣------------------------------⭐️A5和牛三文治 $398 (7/10)賣相好吸引❤️👍和牛係經油炸過,食落幾香脆~加埋沙律醬酸酸甜甜🙈------------------------------⭐️和牛海膽紫菜taco $328 (7.1/10)幾特別嘅配搭,食落層次豐富🥰免治和牛油脂香非常濃郁,海膽亦夠新鮮~------------------------------⭐️A5和牛蘆筍卷 (7.1/10)和牛軟腍無筋,捲埋蘆筍一齊食係perfect match!------------------------------⭐️A5和王和牛薄燒 $488 (7/10)呢個係全餐飯嘅重點😋店員仲會幫你燒埋咖😆和牛好大片,燒完後點上蛋汁再包埋蔥蒜一齊食,食落油脂香滿滿,但肉味再濃啲就更出色啦😆------------------------------⭐️日本
📍尖沙咀和牛專門店‼️
⭐️A5和牛三文治 $398 (7/10)

⭐️和牛海膽紫菜taco $328 (7.1/10)

⭐️A5和牛蘆筍卷 (7.1/10)

和牛軟腍無筋,捲埋蘆筍一齊食係perfect match!
⭐️A5和王和牛薄燒 $488 (7/10)

⭐️日本番茄沙律 $108 (7.5/10)

番茄同沙律菜好鮮甜🤩食咗咁多肉肉用嚟解膩一流😙
前往方法:尖沙咀站B出口
  • A5和牛三文治
  • 海膽和牛紫菜taco
2021-09-28 27 views
卜左位唔洗等 - 頭盤: 帶子黑松露沙律帶子勁新鮮.仲要夠份量. 加分- 跟住就系見勁多人熱推既和牛三文治唔知系咪期望太高呢, 又唔覺得食落去系"嘩,真系勁好味"個種感覺正常好食,唔大驚喜,所以唔系我既必推之選-再來 海膽牛肉他他平時唔鍾意食海膽,但哩個入口又幾正WO店完好好,提我地要食左哩個先  因為怕下面塊脆脆會淋左~-接住 愛牛之一點會唔叫既燒牛肉由牛舌食到最多脂肪個塊~ 系正既,牛都高質.真系入口就..... -最後 鵝肝千層~ 鵝肝魚子配"蕃薯香菇好似仲有香芋"天婦羅PS: 哩個菜本來系飯底,因為飽既關系,大廚幫我地換左個雜菜底天婦羅 "窩心"系驚喜既好食!!!!!! 滿足既結尾 (不過唔知煎飯底系咪同樣效果)環境對於熱愛黑既人泥講系滿分.
卜左位唔洗等

- 頭盤: 帶子黑松露沙律
帶子黑松露沙律

帶子勁新鮮.仲要夠份量. 加分

- 跟住就系見勁多人熱推既和牛三文治
和牛三文治
正常好食,唔大驚喜,所以唔系我既必推之選

-再來 海膽牛肉他他
海膽牛肉他他
平時唔鍾意食海膽,但哩個入口又幾正WO
店完好好,提我地要食左哩個先

因為怕下面塊脆脆會淋左~

-接住 愛牛之一點會唔叫既燒牛肉
由牛舌食到最多脂肪個塊~
系正既,牛都高質.真系入口就.....

系驚喜既好食!!!!!! 滿足既結尾
 (不過唔知煎飯底系咪同樣效果)

環境對於熱愛黑既人泥講系滿分.
Other Info. : 店員都幾細心~ 同場都幾多日本人~~~
2021-09-10
帶子黑松露沙律
海膽牛肉他他
  • 帶子沙律
  • 鵝肝千層
2021-09-10 35 views
見到呢間和牛專門店嘅網上評論好唔錯就去左試一試✨餐廳有唔同主打和牛嘅菜式 燒肉 鍋物 丼飯等等🦦✾ A5和牛三文治🥪 (hkd398)呢個係必點💯 黎到賣相已經好精緻 厚厚嘅吉列和牛 外皮香脆 肉質嫩滑 配埋嘅魚子醬 真係好正 食完完全唔夠喉🥺🤍✾ 食肉者🥩 (hkd588)當然唔少得和牛燒肉🔥 每片都油脂均勻 呈鮮粉紅色👅 當中牛舌厚得黎好爽口 最鍾意佢嘅西冷 入口即融 牛味濃郁!其他味道就相對無咁出眾✾ 鵝肝和牛丼🐄 (hkd278)兩塊鵝肝都好甘香 配上和牛 調味剛剛好 不過味道感覺無前面嘅咁精彩 有啲失色🥲✾ 香橙雪葩🍊(hkd58)又黎到甜品時間☺️ 因為有朋友生日 店員安排左生日字句係甜品上面🎈 要讚佢嘅香橙味非常濃郁!每一啖都好似食緊真橙😆 推介推介👍🏻整體和牛質素不錯 份量唔算多 性價比略低🤌🏻 個人感覺試過一次就夠了~

✾ A5和牛三文治🥪 (hkd398)

✾ 食肉者🥩 (hkd588)

✾ 鵝肝和牛丼🐄 (hkd278)

✾ 香橙雪葩🍊(hkd58)

2021-09-05 56 views
很日本的一間燒肉店。🇯🇵一入餐廳,就看到很熟悉的燒烤爐,還要是bar枱,很像去了日本一樣!而家燒烤爐是圓圓高身那種,上面也是寫住日文,相信是真日本貨。不像平時普通燒肉店用簡體字。這次點了的食物有:A5和牛三文治、和牛胡麻沙律、每日限定丼,燒肉方面叫了「食肉者」的和牛併盤。雖然價錢不平宜,每樣食物都大約400-500元,但的確是好味😋!A5和牛三文治,麵包夾住炸過的岩手縣和牛,真的太好味!💞「每日限定丼」值得推薦!和牛、海膽、鵝肝、左口魚!全部都好好味!推薦推薦!👍🏻👍🏻和牛併盤「食肉者」很好味!四款,共八舊!和牛味很出!入口即溶!軟淋淋!超好食!👏🏻沙律就普普通通,但表面那幾塊和牛的確好味!😋總括而言,雖然價錢不便宜,但貴得有道理!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
很日本的一間燒肉店。🇯🇵

不像平時普通燒肉店用簡體字。

A5和牛三文治,麵包夾住炸過的岩手縣和牛,真的太好味!💞

沙律就普普通通,但表面那幾塊和牛的確好味!😋

總括而言,雖然價錢不便宜,但貴得有道理!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2021-08-28
  • A5和牛三文治
  • 每日限定丼
星期五晚去左食呢一間主打燒和牛居酒屋🍻🍻一入到去間餐廳 成個設計好日式燒肉居酒屋feel真係好掛住日本我地兩個人叫左(1) 和牛三文治 - 和牛入口即溶 上面嘅麵包十分香脆 好食到呢🥰🥰🥰🥰(2)燒肉set - 每一款牛都好好食 不過唯一唔好就係自己燒好驚燒壞塊牛😂😂😂😂(3) wagyu don - 配上和牛 海膽 魚😇😇😇😇真係好好食(4) sake - 😇😇😇😇😇好配燒肉呢間真係值得再食😙😙😙😙😙😙
星期五晚去左食呢一間主打燒和牛居酒屋🍻🍻
一入到去間餐廳 成個設計好日式燒肉居酒屋feel
真係好掛住日本
我地兩個人叫左
(4) sake - 😇😇😇😇😇好配燒肉
呢間真係值得再食😙😙😙😙😙😙
食肉獸?
2021-08-10 50 views
Love u~ Wagyu beef!由前菜小食到主菜,全部都係和牛😍食肉獸表示好驚喜!創意和牛料理,令你食過番尋味!🍛Wagyu Don完全因為個飯而嚟!因為睇介紹已經知道好豐富🤩煎香入口即融嘅和牛,加埋甘香鵝肝,同埋鮮味海膽,配料豐富得太滿足~🥢和牛海膽紫菜和牛刺身都可以重新演繹,將它剁成茸,🤓配上脆口的紫菜,一大啖爽口香甜。🥩燒肉食肉肉當然要燒!特色炭火爐,🔥為你保留肉香之鮮嫩。🥪A5和牛三文治做得精緻,吉列製法更添香脆之感。兩邊嘅多士🍞亦可以吸收肉汁同油脂助解膩~📍尖沙咀-
Love u~ Wagyu beef!

🍛Wagyu Don

🥢和牛海膽紫菜

🥩燒肉食
肉肉當然要燒!特色炭火爐,🔥為你保留肉香之鮮嫩。

🥪A5和牛三文治

📍尖沙咀

2021-07-28 117 views
Ig: Tummysready.和牛同海膽控要留意啦!有超多和牛x海膽新穎嘅配搭,好似”海膽和牛紫菜Taco”,我就鐘意個”海膽和牛帶子”,和牛包住肥美嘅帶子,再鋪左海膽同金箔係上面.🔻🍽 Wagyu Ya📌 地址: 尖沙咀金馬倫道29A號地舖.#tummysready #tummysreadytoeat #tummysreadyinhongkong #tummysreadyattsimshatsui #tummysreadyforsteak #tummysreadyforbbq #tummysreadyforjapanese
Ig: Tummysready
🔻
🍽 Wagyu Ya
📌 地址: 尖沙咀金馬倫道29A號地舖
2021-07-23 105 views
今日黎到位於尖沙咀既和牛專門店Wagyu Ya食野,Wagyu Ya係區內一直都幾有名氣,今晚襯得閒就同朋友食和牛啦。肉食者 $588由牛舌開始食起,牛舌比較有嚼勁,好爽口。之後慢慢就開始食濃味同油脂再豐富既牛肉,當中我覺得最好味係西冷,牛肉入口嫩滑,肉味亦都好濃。A5和牛三文治 $398和牛炸得外脆內軟,牛肉亦都好厚切,好有口感呀。和牛海膽紫菜Taco $328紫菜炸得好脆,上面既和牛好香油脂味,海膽亦都好鮮甜。和牛海膽帶子 $368帶子夾係和牛入面,好厚切,配上甘甜既海膽一齊食真係好好味。Wagyu Don $498依個飯好多材料,有厚切既鵝肝,和牛,左口魚邊同吞拿魚蓉。鵝肝好多汁亦有好香鵝香味,好好味。左口魚魚油味好特出,肉亦都幾厚。整體黎講,今晚真係食得好滿足,當中我覺得最抵食既係Wagyu Don。另外,餐廳既食材同烹調技巧都好好。

肉食者 $588

A5和牛三文治 $398
和牛炸得外脆內軟,牛肉亦都好厚切,好有口感呀。

和牛海膽紫菜Taco $328
紫菜炸得好脆,上面既和牛好香油脂味,海膽亦都好鮮甜。

和牛海膽帶子 $368
帶子夾係和牛入面,好厚切,配上甘甜既海膽一齊食真係好好味。

Wagyu Don $498

和牛專門店,多款式盛宴,味蕾新體驗🤤——A5和牛三文治 ($398)好好食!!首先和牛厚,多士薄,呢個厚薄嘅配搭啱啱好👍🏻始終和牛先係主角嘛!吉列和牛正到,吉列皮脆,粉嫩嘅和牛好嫩好濃味😍入面有類似沙律醬,加埋面頭嘅魚子醬,令成件事嘅味道昇華咗☺️多士烤得脆脆的!🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥🐥 (5/5).和牛海膽紫菜Taco ($328)覺得呢個免治和牛嘅油香比三文治更加濃!係真係油脂四溢嗰種😆好在有海膽嘅鮮甜味中和返啲油膩感!略嫌下面嘅紫菜米餅有啲唔夠脆~🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥 (4/5).肉食者 ($688)有牛舌、肩胛肉、西冷,同三角腩🤩店員建議順次序食~個次序係感覺係由冇咁油去到最多油脂(?)😋牛舌爽口冇根,不過唔算濃味,建議點醬/鹽食😛覺得最好食係肩胛肉同三角腩,肩胛肉雖然排第二,但其實油脂都好充足,而且牛味最濃😍三角腩超厚肉,入口甘香~🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥🐣 (4.5/5).和牛肉眼海膽串($388)以為得和牛同海膽?其實入面包住燒帶子😍其實冇海膽嘅話已經會好好食,加埋海膽更加鮮甜,口感豐富咗☺️不過有亮舊落咗特別多黑椒,嗆到蓋過嗮地味,扣少少分🤏🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥🐣 (4.
和牛專門店,多款式盛宴,味蕾新體驗🤤
——
A5和牛三文治 ($398)
🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥🐥 (5/5)
和牛海膽紫菜Taco ($328)
🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥 (4/5)
肉食者 ($688)
🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥🐣 (4.5/5)
和牛肉眼海膽串($388)
🈯️推介指數: 🐥🐥🐥🐥🐣 (4.5/5)
菠蘿雪芭 ($68)
原隻菠蘿咁上😍好香菠蘿味!清新嘅感覺好適合食完啲燒肉啊,油膩嘢之後食😆食完成個人透心涼~
‼️終極之評分‼️
✍🏻味道: 4.5/5
✍🏻抵食: 2.8/5
✍🏻環境/服務: 3.7/5
——
📍Wagyu Ya
尖沙咀金馬倫道29A號地舖
話說今日有事要到尖沙咀處理,係件開心事處理好後好開心咁諗住搵間好啲既鋪食餐好既,上開飯網見到呢間好多好評,於是就試吓啦點知由6點半開始坐低,睇menu見到好多都好似好吸引當時得我一枱客人由選擇恐懼症既我揀完一輪,滿心歡喜,期待美味可口的食物會好快送到,點知等下等下,由小小肚餓到 餓到打鼓🥁,望下個鐘原來已經8點😱😱🥶🥶我以為我餓到眼花😵‍💫望真啲真係8點。。我見到全店得一個男侍應,好殷勤而快速地處理樓面事項,送餐,講解食物,甚至乎都見到幫客人燒肉,雖然戴住口罩但都感覺好專業,面帶笑容,而且很有耐性,態度很好👍🏻因為我都等到很燥,我都知道食物遲上唔關樓面事,但面對我的質問,該男侍應還是很好態度,而且還盡力提出很多好的方案 係呢度真的要贊贊他,真的,今時今日做服務行業真心唔易,尤其係飲食業。餐廳整體還好,如果食物能夠快啲出餐,同和牛三文治🥪唔好再整到咁多油的話,將來都會再來試吓既。。。始終呢個價錢要對得住呢個質素。
話說今日有事要到尖沙咀處理,係件開心事

點知由6點半開始坐低,睇menu見到好多都好似好吸引
當時得我一枱客人

我以為我餓到眼花😵‍💫
望真啲真係8點。。
面帶笑容,而且很有耐性,態度很好👍🏻

日式燒肉店推出A5和牛三文治🥪 紅爆香港IG 和牛由JA鹿兒島直送🐂🎌 可能係食過最豪華嘅三文治‼️ ▪️8/10▫️<< A5和牛三文治 >> $398 經烘脆嘅包夾住超厚切A5吉列和牛 足2cm🤩 吉列炸漿薄而鬆脆 烤到medium rare 色澤粉嫩 入口爆哂肉汁💦 少許沙律醬調味 牛味好香 嫩滑又有咬口🤤 點上鹹香魚子醬+金箔賣相更矜貴✨ 📸▪️8/10▫️<< 肉食者 >> $688 一盤包4款部位🤩和牛舌 - 厚切 細膩帶脂香 口感爽滑👅熊本和王A5西冷 - 主角之一👑 脂肪分佈1:1 十分平均 厚度適中 牛香與油脂香並全😍熊本和王A4和牛肩胛 - 厚切 重牛味 肉質帶嚼勁 油脂較少🤪熊本和王三角牛腩 - 有驚喜‼️ 比西冷更肥美 雪花超多 入口幼嫩 充滿牛脂 好甘香🥰 醬汁大推山葵蓉‼️特別少見 味道鹹鹹酸酸 唔辣 好夾脂香重嘅部位😚▪️8/10▫️<< A5和牛Tataki >> $368 超薄切 邊位微炙過 完全唔腥 牛肉軟嫩 真正入口即溶🤤 食時夾住洋蔥絲再點蘿蔔蓉醬汁 令牛肉香味更出 微

和牛舌 - 厚切 細膩帶脂香 口感爽滑👅

▪️8/10▫️<< A5和牛Tataki >> $368 超薄切 邊位微炙過 完全唔腥 牛肉軟嫩 真正入口即溶🤤 食時夾住洋蔥絲再點蘿蔔蓉醬汁 令牛肉香味更出 微甘甜😎

🌿店鋪佔地不大 但座位寬敞 抽氣算乾淨 食完冇咩味✅ 黑色木頭配木色 有東京食高檔餐廳嘅感覺 bar枱位更有日本風情🇯🇵

🐽總括嚟講 香港日式和牛燒肉專門店越開越多 餐廳要搞新意思吸引客人🤣 呢度唔算平 咁矜貴又特別嘅和牛三文治🥪食落真心值回票價 難怪大熱‼️燒肉拼盤食得出牛肉質素幾高 XXG仲忍唔住加咗碗飯😎👍🏻