2014-03-03 1901 views
第一次知道呢間野係因為睇蘋果話呢度請左個好勁的意大利麵包師傅. Openrice d好評數目都唔少. 尋日屋企人叫我買個鬼佬麵包用黎第二朝夾火腿食, 咁啱響中環就買左佢個Filone (即係Classic Italian Yeast Bread).返到屋企屋企人話個包硬到切唔到咁滯, 話第二朝食時要小心d. 心諗有冇咁誇呀! 鬼佬麵包係硬d架啦! 咪大驚少怪啦.今朝食真係人都癲. 硬都算, 有d個皮薄少少的位都叫扯得開, 有d位真係扯都扯唔開, 唔知係咪個師傅係意大利人, 完全冇考慮過香港濕氣重的問題, 成套野由意大利搬過黎就算… 自問響外國都食過唔少麵包, 呢個真係人生食過最硬同最韌的麵包.結果食左個內層. 有d yeast味. 冇乜特別.總結: $28蚊買左個食唔到的麵包, 真係想爆粗.

結果食左個內層. 有d yeast味. 冇乜特別.

總結: $28蚊買左個食唔到的麵包, 真係想爆粗.
TakeAway
$28 (Breakfast)