2022-12-27 752 views
🥩OPPA韓國燒肉店🥩📍:大埔舊墟直街4-20號美新大廈地下B2舖⏰:12:30pm-12:00am最近發掘到呢間打卡一流嘅韓式燒肉店😍即刻拉咗我其中一個超級鍾意影相嘅朋友過去試吓🙌🏻店舖環境好廣闊 裝修格調好似身處喺韓國咁樣💓牆上好多打卡必影既壁畫 而且成個感覺一啲都唔侷促🔥鍾意食韓國燒肉嘅千祈唔可以錯過啦😍🔸OPPA燒肉放題 $528/位🔸一坐低店員就會送上一盤和牛拼盤 裏面有唔同部位嘅和牛燒肉 試晒唔同嘅款式 鍾意邊款嘅可以另外單獨再encore✨▫️美國上肩胛肉 ▫️美國牛小排▫️美國下肩胛肉 ▫️A4 和牛三角腩▫️熟成和牛 ▫️日本A4牛肉眼 ▫️熟成澳洲和牛▫️澳洲和牛上頸脊 ▫️澳洲和牛脷 ▫️黑毛豬個人最鍾意係A4和牛三角腩 牛肉油花好靚 一放上個板到煎一煎 滿滿既油脂擁晒出嚟 肉味香濃得黎又有油香 食落去嫩口又惹味 唔需要任何醬汁已經好夠味 個人推介搭配生菜🔥🔸熟食方面🔸除咗和牛之外 Menu亦都有好多唔同嘅小食選擇 有幾款海鮮 海蝦、魷魚等等 亦都有好香口嘅煎韓式海鮮餅、泡菜餅等🙌🏻嚟到韓式燒肉點點可以唔食韓式水冷麵 我哋叫咗個牛肉水冷麵 加入了和牛片、青瓜絲 麵條有嚼勁 冰冰涼涼嘅
🥩OPPA韓國燒肉店🥩

▫️美國下肩胛肉 ▫️A4 和牛三角腩
▫️熟成和牛 ▫️日本A4牛肉眼 ▫️熟成澳洲和牛
▫️澳洲和牛上頸脊 ▫️澳洲和牛脷 ▫️黑毛豬

🔸熟食方面🔸

嚟到韓式燒肉點點可以唔食韓式水冷麵 我哋叫咗個牛肉水冷麵 加入了和牛片、青瓜絲 麵條有嚼勁 冰冰涼涼嘅口感真係好解膩🔥 Menu可以選擇種類都幾多 仲有海鮮湯、韓式炸雞、排骨芝士燒等等

🔸飲品甜品方面🔸
出邊嘅雪櫃有多款汽水、果汁、韓式罐裝特色飲品 亦都有日本生啤、韓國啤酒燒酒米酒等等 足足有五個雪櫃可以任揀 真係眼花撩亂😍
食到最後 每人可以選擇一杯Häagen-Dazs雪糕 我就選擇左曲奇味 好解膩滿足✨
2022-12-17