2022-06-30
禮拜五晚去中環同朋友gathering, 我哋預約左呢間又可以打卡又文青嘅cafe, 當然為咗食佢哋嘅soufflé pancake. 餐廳位置方便,裝修帶點日韓風,更加係啱哂我哋兩個女仔或者情侶,整潔舒服。食物選擇比較輕盈,有三文治,toast , 意粉。如果加埋甜品 份量就剛剛好!我哋叫咗:牛油果火腿牛角包$85牛油果蓉份量都幾多,煎蛋賣相靚,火腿配合來吃味道剛好,不會咸,牛角包焗左好脆口,整體好輕盈健康的感覺。辣蕃茄蟹肉扁意粉$88好醒胃惹味的辣度,帶點蕃茄酸味中和,啖啖蟹肉甜味,扁意粉質地軟硬適中,配搭非常好!咸點嚟講有驚喜宇治抹茶紅豆梳乎厘$112全晚焦點係呢個甜品,梳乎厘係我最喜愛日式甜品,鬆軟質感,蛋香撲鼻,濃滑細緻口感入口即溶,味帶甜少少。配料勁豐富有宇治抹茶醬,綿密雪糕,抹茶啫喱,脆脆及紅豆粒,夠哂和風味道,抹茶平衡甜度,有質素的梳乎厘。紫薯鮮奶咖啡 咖啡香滑奶香濃,配紫薯淡香調味,味不會過甜。鮮檸檬梳打用鮮檸檬加入梳打水,清新又解渴。整體食物配搭有心思,有質素的cafe, 甜品配搭有驚喜,值得一試。
我哋叫咗:
牛油果火腿牛角包$85
辣蕃茄蟹肉扁意粉$88
宇治抹茶紅豆梳乎厘$112
紫薯鮮奶咖啡
咖啡香滑奶香濃,配紫薯淡香調味,味不會過甜。
鮮檸檬梳打
用鮮檸檬加入梳打水,清新又解渴。