2025-05-10 793 views
10/5/2025 星期六,有晚輩請食午餐,預祝母親節,梗係揀選一間信譽好嘅食店啦。餐廳裝修大革新,與過往比較中式風格完全不同,改變後的現代風格,給予輕鬆感覺,每枱座位與座位之間有足夠空間,大家可以食得自在。餐廳經理及侍應都很禮貌友善,招待熱誠,樂於介紹茗茶,食物。侍應推介「銀花香單叢」茶,淡淡清花香,口感軟滑,好飲。我哋午餐有:煎黑芝麻客家茶果,熱辣辣,茶果皮煙靭,餡料豐富好味。蜜糖叉燒腸粉,叉燒甜甜好食。糙米雞,唔用糯米,夠健康。蜜糖脆鱔配哈蜜瓜,脆鱔肥美,以哈蜜瓜配襯,清新爽甜,夠創意。魚湯菜心,菜心鮮嫩,又有魚湯飲,正呀!鴨圃生菜包,鴨鬆豐富,生菜新鮮,每片均勻擺設整齊,粒粒鴨鬆,以生菜包著,入口滋味清爽。甜品有推介的:黑芝麻糊燉奶,燉奶杏仁霜,黃金脆奶卷。真係滿足的母親節午餐!
餐廳經理侍應都很禮貌友善,招待熱誠,樂於介紹茗茶,食物。
侍應推介「銀花香單叢」茶,淡淡清花香,口感軟滑,好飲。
我哋午餐有:
煎黑芝麻客家茶果,熱辣辣,茶果皮煙靭,餡料豐富好味。
蜜糖叉燒腸粉,叉燒甜甜好食。
糙米雞,唔用糯米,夠健康。
魚湯菜心,菜心鮮嫩,又有魚湯飲,正呀!
甜品有推介的:黑芝麻糊燉奶,燉奶杏仁霜,黃金脆奶卷。
真係滿足的母親節午餐!

銀花香單叢
煎黑芝麻客家茶果