2019-12-29 92 views
朋友相約黎呢間貓貓cafe食下午茶,本身自己同朋友屋企都冇養開貓貓,所以接觸貓貓嘅機會多數都係去貓Cafe。網上見到呢一間貓貓Cafe好受歡迎,重點係要黃店💛,所以就去試吓~.朋友一早就訂咗位,準時去到都要等半個鐘左右😓(大部份嚟到嘅人都係訂位,加上真係好full),仲要只係下午茶時段都已經咁多人😂。 .入去之前先要戴上鞋套和消毒雙手,確保乾淨先可以接觸貓貓,呢度嘅貓貓好親人,大部份都唔怕人。但係,Cafe座位太密,比較難主動接觸貓貓,只有在貓貓主動跳上桌子或走到自己桌子的地下才可以和他們玩。.另外,見到呢度嘅貓貓都好肥,見到都有唔少嘅客人用餐後會加錢買貓罐頭餵貓貓,長期不斷餵貓罐頭對貓貓身體都唔係咁好,亦令到佢哋好肥,我諗呢個係店主需要留意嘅事情,應該要以貓貓身體為重,唔好為咗錢忽視健康。.菜式同普通樓上Cafe差唔多,意想不到嘅係味道都幾好!.⭐️芒果荔枝梳打+香草薄荷朱古力梳打好香果味,第一啖飲落去覺得有啲似能得利芒果糖嘅味🤣🤣飲落都好舒服。.香草薄荷朱古力都好特別,香草味唔太出,反而薄荷味就有驚喜,飲落有好重嘅薄荷味但又唔會蓋住朱古力嘅苦甜味,推薦⭐️雙重朱古力蜜糖吐司首先讚一讚個

菜式同普通樓上Cafe差唔多,意想不到嘅係味道都幾好!

香草薄荷朱古力

⭐️芒果荔枝梳打+香草薄荷朱古力

雙層朱古力蜜糖吐司

⭐️雙重朱古力蜜糖吐司
首先讚一讚個擺設,外相好吸引,蜜糖吐司不過不失,最驚喜嘅係個Oreo雪糕,唔係普通出邊買嘅盒裝雪糕,每一啖都有好多Oreo碎粒,再加埋cream、棉花糖同埋朱古力,真係好邪惡

千島海鮮拉斯水牛芝士手工薄餅

⭐️千島海鮮拉絲水牛芝士手工薄餅
Pizza餅底脆,內裏軟,食落去係有拉絲嘅效果
見到水牛芝士都比到好足料。個人好鍾意千島醬,所以呢個Pizza都好啱我嘅口味!

日式魚柳拼漢堡扒

⭐️日式炸魚柳拼漢堡扒
魚柳炸得好脆,切開裏面都見到魚肉,幾好食👍🏻更差有好多薯角,唔怕食唔飽啦,但係醬汁比較少。

總括, 食物來講都算高質,但係Cafe嘅運作手法同埋模式都需要改善,期望cafe以後嘅發展都可以以貓為重~
2019-12-27
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$75 (Tea)
香草薄荷朱古力
雙層朱古力蜜糖吐司