2017-01-25 73 views
朋友有日同我講話荃灣有間串燒店味道好味而價錢又平,話每人$125,我聽完都驚訝!~平時我同男人去食起碼每人要 $250啦,而且朋友吾食得辣都可以去食,即時令我心動,因為男人吾食得辣而我係辣怪,哈哈!~當然二話不說同男人講找天去試下啦。但朋友都講這店吾係在市中心,所以即找地圖原來係千色再行過幾條街都吾叫好難找,今日我地大約8點鐘到達,今日人吾叫好多,所以不用等位就可以坐下!~因為我地諗住一陣再去食甜品所以吾叫左好多串燒,差不多10串(小辣)加野飲大約每人$110都幾抵食,同見到餐紙原來有食紅薯粉添,都幾多吾同辣野選擇。沒想到會有燒餃子,食落去比平時果D更脆口和香,但入面肉都保持到少少肉汁同料足,味道吾叫濃但加上辣粉就剛剛好。白鱔也是我的最愛,皮夠脆肉而嫩,份量都吾叫好細份。安格斯牛肉食落吾硬身有肉汁不錯。蜆勁多蒜茸仲要超大隻,食落都鮮甜添。羊架我地就叫左一件試下,膏都比較多但好香和肉一起食好有羊味但吾會太”蘇”。雞軟骨都吾油夠脆,送啤酒一流!~當然最後我地都有叫菜,菇味道正常啦,但我覺得娃娃菜更好味,乾身又香。

Type of Meal
Dinner