見到尖沙咀新開咗間食串燒飲sake嘅地方,放咗工就同朋友嚟試下~雞皮紫蘇蝦卷🦐餐牌話依度嘅雞係選用日本華味鳥/阿波尾雞,品質應該有一定保證,香薄嘅雞皮、濃烈嘅紫蘇、彈牙嘅蝦加起上嚟就好似多重奏咁,係一款頗有特色嘅串燒。 自家制免治雞肉軟骨🍳花形金色小缽裝住生蛋黃,蛋黃嘅滑溜令到軟骨串生色不少,賣相亦到十分吸引,醬油味道恰到好處,十分滿意👍雞肝🐔雞肝較綿,醬汁可以再濃啲 豬腸🐽我對依個有少少驚喜,豬腸皮脆而且無內臟騷味😋荔枝豬肉卷🐽依個配搭都好常見,正常發揮。厚切牛脷🐂牛脷真係激厚,感覺食緊牛脷扒咁,唔錯! 白鱔🐠白鱔嘅皮燒至脆身,而鱔肉又唔會乾爭爭,串燒整體嚟講都控制得好好!日本蠔🦪生蠔係日本空運過嚟,可以揀生食或者燒蠔,生蠔如手掌般大,係比較奶滑creamy嗰,海水味唔太重 三文魚燒飯團 🍙水信玄餅🌸

雞皮紫蘇蝦卷🦐

自家制免治雞肉軟骨🍳

雞肝🐔
雞肝較綿,醬汁可以再濃啲

豬腸🐽
我對依個有少少驚喜,豬腸皮脆而且無內臟騷味😋

荔枝豬肉卷🐽
依個配搭都好常見,正常發揮。

厚切牛脷🐂
牛脷真係激厚,感覺食緊牛脷扒咁,唔錯!

白鱔🐠

日本蠔🦪