2018-08-21 53 views
心思思想食串燒,上網俾我search 到呢間,位於山林道,我讀書時經常去蒲的地方。畢業後都冇再去踏足,今晚一於去啦。 食左好多野,逐一品評吓 :粗口啤酒 $68一枝你 - 係蜜桃菜頭味,易入口,有果味,隻味好熟但硬係唔記得邊到飲過。撚 - 係煙燻黑棗味,朋友話好重紅棗味,口味獨特有少少怪,啱D鐘意試新野的人。鹽燒安格斯牛柳粒 $59一客四件,都算大舊啖啖肉,唔韌又有牛香。冇任何醬汁,只用鹽吊味,可以食出真牛味。麻辣爽彈火雞腎 $32 一客兩串火辣牛丸 $20呢盤三兄弟其實係火雞腎同埋牛丸。火雞腎一客兩串超好味,咬落 「烚烚聲」好爽口,麻辣係香而不辣果種,怕辣人仕都可以一試。而牛丸呢,外表就冇乜特別,但其實內裡有好多紅色辣椒粒粒,堅火辣唔野少。日式汁燒娃娃菜$20串燒娃娃菜都真係未試過,配日式汁燒,濕濕地唔會乾爭爭,出奇好味道。黑椒燒雞翼$28唔算大隻,但好好食,皮脆肉嫩,如果size 大D便好了。黃金蒜蓉燒日本廣島蠔 $49 一客兩件,蠔面舖滿蒜蓉,多汁又 juicy 。燒蠔正,打算 encore 之際見到有燒扇貝喎,轉軚了。黃金蒜蓉燒扇貝$52,都是一客兩隻,亦是佈滿蒜蓉,但食落就比

食左好多野,逐一品評吓 :

粗口啤酒 $68一枝

鹽燒安格斯牛柳粒 $59

麻辣爽彈火雞腎 $32 一客兩串
火辣牛丸 $20
呢盤三兄弟其實係火雞腎同埋牛丸。

麻辣火雞腎  &  火辣牛丸

日式汁燒娃娃菜$20
燒娃娃菜

黑椒燒雞翼$28
唔算大隻,但好好食,皮脆肉嫩,如果size 大D便好了。

黃金蒜蓉燒蠔

燒蠔正,打算 encore 之際見到有燒扇貝喎,轉軚了。
黃金蒜蓉燒扇貝$52,都是一客兩隻,亦是佈滿蒜蓉,但食落就比較淡,冇燒蠔咁鮮味。

川式脆雞軟骨 $25 兩串
好味夠脆有咬口,一粒接一粒唔停口。
川式脆雞軟骨

Super bock Abadia $45
又叫多枝啤酒,super bock 係葡萄牙啤,唔係周圍有得飲。之前食葡菜有飲過,入口順喉又有麥味,係正野!

下一 round 是菜菜時間
蜜糖燒粟米 $29
川式虎皮青椒 $25
鹽燒秋葵 $25

呢間食燒菜都幾出色,而且種類繁多,價錢合理。

蜜糖燒粟米 $29
睇見個樣都知掂,火侯控制得好好,調味亦是 perfect , 冇得彈。
蜜糖燒粟米

蒜蓉燒原條茄子 $45
全晚比較失色的一道菜,茄子燒得唔夠熟,仍然有D 生。

川式虎皮青椒 $25,一客兩串。
一串完全唔辣,一串辣到噴火,古惑的椒。

舖仔細細只得四至五枱,但都坐滿人很熱閙。串燒舖難得冇油煙味亦好乾淨,而且冷氣足。服務很好,職員有禮貌,有笑容。推介

麻辣火雞腎  &  火辣牛丸
燒娃娃菜