2019-11-24 504 views
同朋友食完晚餐見到時間尚早,難得相聚,當然要食埋下場—-糖水💙嚟到佐敦搵甜品,正好搵到間中式甜品,立即入去搵位試吓中式甜品!一行五人分到一張圓枱,見到餐牌選項唔係好多,但係經典嘅甜品一定有!咁啱我哋五個都食唔同嘅糖水,咁就五碗都可以試吓味🤣🤣🤣💙黑芝麻糊最傳統嘅味道,香味好重,重點係仲有啲顆粒感,唔似出邊街即食嗰啲咁!💙杏仁霜個人唔係太鍾意杏仁嘅味道😂😂但係朋友都覺得杏仁霜質地好滑,好順口,非常潤喉💙核桃露同前兩款一樣,都係好綿、好足料,個人第一次試核桃露,食落有一陣淡淡的花生香💙蛋花馬蹄露清熱之選,入口有一粒粒嘅馬蹄粒,好爽口,蛋花都好綿密💙番薯糖水三舊大大嚿番薯好足料!配上薑汁糖水,好暖胃飽肚餐廳雖然人多亦都好多人排隊,但係侍應都唔會話趕你離開還枱💙(食完坐咗一陣,都唔好意思霸人地張枱咁耐)朋友相聚,糖水為伴。

咁啱我哋五個都食唔同嘅糖水,咁就五碗都可以試吓味🤣🤣🤣

💙黑芝麻糊

💙杏仁霜

💙核桃露

💙蛋花馬蹄露
清熱之選,入口有一粒粒嘅馬蹄粒,好爽口,蛋花都好綿密

💙番薯糖水
三舊大大嚿番薯好足料!配上薑汁糖水,好暖胃飽肚

朋友相聚,糖水為伴。
2019-09-11
$25 (Last Night Supper)