2025-08-20
同另一半諗住慶祝紀念日,想搵間有靚景、有情調、食物又有質素嘅餐廳,朋友就介紹咗呢間喺中環 M88 嘅 Quiero Más!估唔到一試就愛上,絕對係近期嘅Top Pick!😍餐廳喺20樓,一入去已經俾個環境吸引住。燈光偏暗,好有氣氛,最正係可以望到中環嘅夜景🌃,打卡一流!我哋好好彩被安排坐喺窗邊位,望住下面車水馬龍,感覺好chill好放鬆。坐低即刻叫咗兩杯嘢飲先!🍹 🥥 QM Colada: 呢杯超有熱帶風情!入口好creamy,椰奶味好香濃,但又唔會太甜,加埋菠蘿嘅酸甜,好開胃! 💚 Lychee Green: 另一杯就好清新,荔枝嘅甜味好突出,配埋青茶嘅甘爽,好解渴,啱晒女仔飲!跟住就到我哋嘅重頭戲啦!👇🥪 黑松露芝士夾餅 (Bikini Truffle & Cheese) 第一道小食已經有驚喜!個夾餅烘到外層金黃香脆,一咬落去「咔」一聲,入面係半融嘅芝士同埋勁香嘅黑松露醬!芝士嘅鹹香同黑松露獨有嘅菌香完美結合,熱辣辣食真係超滿足,好快就清晒成碟!🤤🥩 M5和牛封門柳 (Wagyu M5 "Bavette") 身為牛魔王,呢個絕對係必點!我哋叫咗medium rare,切開見到個粉
坐低即刻叫咗兩杯嘢飲先!
跟住就到我哋嘅重頭戲啦!👇
🥘 西班牙海鮮飯 (Seafood Paella)
🍫 西班牙油炸鬼 (Churros)
總括嚟講,呢餐真係超滿意!特別推薦俾想慶祝特別日子嘅朋友,天台有戶外位,見到中環個夜景都好靚!😉