2025-07-29
好朋友生日嚟過食Brunch覺得唔錯,今次同老公週末專登再嚟Chill下😚。✨✨Weekend Brunch✨✨好豐富,包了✅6款Tapas ✅1 款主菜✅1款甜品。我們差不多準備吃甜品時,仲有現場手風琴🪗表演,氣氛相當好,好啱情侶約會/ 朋友聚會/ 慶祝。上一層還有天台是一個露天小型酒吧區,相信夜晚來飲嘢幾Chill。Tapas:🔶Scallop Ceviche,Avocado mousse刺身帶子配牛油果慕斯 ,食落好香好Fresh!🔶Plate of Spanish Ham 🥓西班牙風乾火腿柔軟鹹香。🔶Crystal Tomato Bread 🍅脆卜卜多士 上面鋪滿多汁蕃茄蓉,加上少許橄欖油,清爽開胃。🔶Gambas, Garlic Chilli Prawns 🦐 香辣蒜油蝦好香好惹味,蝦肉幾彈牙。🔶Broken Eggs with Chorizo 🍳 流心蛋辣肉腸薯條,邪惡又美味。🔶Truffle & Cheese Bikini 🥪多士烘得幾脆,松露芝士味香濃。Main:🔶Dry-Aged Wagyu Bavette🥩熟成和牛腰脊肉粉嫩,鮮嫩牛味濃,薯蓉香滑🔶Linguine
✨✨Weekend Brunch✨✨好豐富,
包了✅6款Tapas ✅1 款主菜✅1款甜品。
Tapas:
刺身帶子配牛油果慕斯 ,食落好香好Fresh!
🔶Plate of Spanish Ham 🥓
西班牙風乾火腿柔軟鹹香。
🔶Crystal Tomato Bread 🍅
脆卜卜多士 上面鋪滿多汁蕃茄蓉,加上少許橄欖油,清爽開胃。
香辣蒜油蝦好香好惹味,蝦肉幾彈牙。
🔶Broken Eggs with Chorizo 🍳
流心蛋辣肉腸薯條,邪惡又美味。
🔶Truffle & Cheese Bikini 🥪
多士烘得幾脆,松露芝士味香濃。
Main:
🔶Dry-Aged Wagyu Bavette🥩
熟成和牛腰脊肉粉嫩,鮮嫩牛味濃,薯蓉香滑
🔶Linguine Alle Vongole 🍝
白酒蜆肉扁意粉,橄欖油+蒜香&白酒味恰到好處,蜆肉鮮甜。
Sweet:
🔶Churros
🔶Cheesecake
兩款甜品作為甜蜜完美作結。
Mocktails:
🔷Virgin Sangria Glass
🔷Virgin G & T
必點西班牙特飲,清新解膩,好啱Brunch飲。