2020-04-24 54 views
講到漢堡係香港都有不少既出名小店,有段時間我都會去試下,今次依間一直都想黎,由其是今年入選埋世界漢堡排名50內,名次都好靠前。honbo最出名的是由漢堡扒到包,都係自家制,包括醬汁,所以有些風味就只有在店才會吃到cheese buger/the gold standard 芝士漢堡係一個基本標準,但係標準之上仲有黃金標準,係超香超鬆軟的雙層牛肉漢堡上,加上雙層芝士,而且仲有邪惡的香脆煙肉,我一個大男人一口都食唔哂,咬落口的肉汁超多超juicy,另外,細味一番,仲可以食到自家制的醬汁和麵包,不愧為世界級漢堡包。蕃薯條漢堡配薯條係基本,但係外國係有蕃薯條揀,甜甜地又特別,不過honbo的蕃薯仔係不吝嗇地成舊炸,所以變左係蕃薯件,大大件外表脆脆,但內裏就好似蛋糕的口感。

蕃薯條