2018-11-17 90 views
今晚想清淡啲又想食小籠包 就決定同媽咪去食上海野啦😛第一次食夏麵館 一於試下佢個小籠包😍賽螃蟹先 仲要左有推介logo嘅夏味鱔糊麵 燻蛋係我最喜歡食既😍 當然要叫啦!😋燻蛋一見到賣相就知道好食 好糖心好正喔!😋😋😋 食既時候仲有蛋汁黏住口腔 好回味啊 必食推介!😝小籠包就正正常常 皮唔厚 湯汁都好多!不過佢個醋我就覺得唔夠酸 所以失色左少少😣賽螃蟹🦀️$78 份量都幾多!炒得好滑阿😋 佢就唔係撈蛋食既 反而落左蝦仁 更加清淡啲!😛夏味鱔糊麵 呢個真係好食!😍😍鱔糊超夠味 每一條都幾粗幾飽滿 仲有啲筍絲同薑絲撈埋一齊炒 口感豐富左😛 陽春麵唔會過淋 都幾有咬口😛 一人食一定夠晒飽!加$5仲可以由陽春面轉做淮山麵 下次可以試吓🤔 淮山麵就健康啲添 不過我驚會過林😛因為媽咪鍾意飲酸辣湯 所以我哋叫咗一碗試吓😛 酸辣湯好足料喎 筍 豆腐絲 木耳絲 蛋花都好似有😛 最好嘅地方就係佢唔會太杰 亦唔會太辣!一食飽飽 媽咪已經話下次黎再要試新野!😂😂
今晚想清淡啲又想食小籠包 就決定同媽咪去食上海野啦😛

夏味燻蛋