2017-07-20 1004 views
跟朋友約在銅鑼灣見面,午飯時段周邊的餐廳都人頭湧湧及大排長龍,決定來世貿的Ucc coffee shop 食個light lunch~~又唔洗點排隊慳返唔少時間~~Ucc coffee shop 走一貫簡約樸實路線,座位算寬敞,坐得舒服自在~~芝士菠菜三文魚螺絲粉份量算大,芝士夠creamy夠香濃,三文魚口感不錯不會太稔,連埋菠菜食十分清新,味道亦夠夾!硯肉什菇意粉什菇份量太多完全搶走曬硯肉鮮味,整體感覺太乾冇乜汁,唔覺得有咩特別,一般魷魚本菇意粉一上枱有點失望,食落更加失望!味道太淡,個汁似後加合成,完全唔入味,感覺上似意粉煮完再加上墨魚汁一樣,兩件事黎~煮得太hea 太差!!唯一餐飲算Ok 咖啡都幾好飲~~不進則退,尤其coffee shop 愈來愈多競爭,光靠Ucc 個名係唔夠架~~!

芝士菠菜三文魚螺絲粉

硯肉什菇意粉

魷魚本菇意粉

唯一餐飲算Ok 咖啡都幾好飲~~