2018-10-11
尖沙咀少有的粉麵開張 作為尖沙嘴區慣常食客一定試試 因為剛開始寫食評前後去了此店三次 希望盡量中肯 直到今天看到他們在蘋果賣一蚊廣告 説到自己有多大抱負 終於忍不住不吐不快頭一次去為試業期間點了一碗 和牛船麵 感惠百餘元以一碗粉麵價格來說是ok 豪的但我本著新開要試他們最好的心態,自己又是牛肉愛好者 決定一試湯底濃厚,豬血豬骨味道,配料跟機自動配上魚蛋羅白豬皮全部索湯配撘是有腦想過的當天我配撘了粗身的泰國河粉,粗度如陝西刀削麵,有囗感亦滑漏。不錯可惜最大最大問題是和牛只有三片 薄過翻版tempo. Size 細到兩個五蚊銀咁大!!!可惜得很,可能和牛太貴,此餐廳老闆比唔起 成本太高 我吃後有點不能盡興 唯有下次再來試試其他機會在一星期之後 我再次光臨今次點了美國肥牛船麵 他們已經沒有再做陝西刀削款河粉 唯有改做普通河粉再一次失望!!!幾十蚊碗美國肥牛麵都係得兩塊!!!!!有冇搞錯! 食材好貴咩!咁慳唔好賣淨係賣湯麵la !我都犯賤同老婆去第三次,仲叫多左杯碗豆花梳打。 甜到糖尿!店員仲要話d味較好左冇得少甜!一樣份量!唔講我以為佢就執要縮皮唔係新開!D湯係好但成舊幾水收人碗野賺到盡唒仲
頭一次去為試業期間
點了一碗 和牛船麵 感惠百餘元
以一碗粉麵價格來說是ok 豪的
機會在一星期之後 我再次光臨
今次點了美國肥牛船麵
他們已經沒有再做陝西刀削款河粉 唯有改做普通河粉
再一次失望!!!
幾十蚊碗美國肥牛麵
都係得兩塊!!!!!
有冇搞錯! 食材好貴咩!咁慳唔好賣淨係賣湯麵la !
一樣份量!唔講我以為佢就執要縮皮唔係新開!
D湯係好但成舊幾水收人碗野賺到盡唒仲要喺蘋果賣廣告扮大愛 呢d人一定要寫出來比大家知道!希望店主自己都認真檢討下!食客自作孽先會再去!