2021-07-06
今日同事想食包,於是就試下朋友介紹的Burgeroom食Lunch. 餐廳位於銅鑼灣Fashion Walk,由銅鑼灣港鐵站行去大約5分鐘, 路程唔算遠。餐廳有室外室內2邊, 大熱天時當然坐室內啦, 店員有禮帶入座。 望望餐牌除左牛肉漢堡外,重有魚,海鮮,雞,鴨,連素肉都有, 真係想食邊樣都得。今日叫左午市漢堡套餐:大烤菇芝士牛肉漢堡牛肉漢堡+芝士套餐+$30配薯條及飲品店員攞碟漢堡埋黎,我望一望就知出事了。因為個漢堡好巨型,真係食得哂?廚師好有心,知道巨型漢堡可能需要切開食, 一早已中間切開左, 裡面的材料,層次分明,望落去都已經係一種享受。 本麻煩神放盡個口, 一啖咬落去, 最搶味係個大菇, 真係不得了, 菇味香濃,有汁,呢隻菇真係好香好得。牛肉目測有20mm 厚, 牛肉的香味加上肉汁,真心比讚。牛肉肉質有硬有軟,材料上乘。最後溫馨提示, 唔好怕失儀, 放盡哂個口, 大大啖食先係享受。
今日叫左午市漢堡套餐:
大烤菇芝士牛肉漢堡