北京朋友來香港話想試吓地道嘢食,最後覺得潮州菜都算係地道啦 😂 見到咁多好評決定book 嚟試吓。坐低之後望吓個Menu都有好多嘢食,心入面想食九肚魚,浸花甲,炸粿肉。落單嘅時候竟然可以我想要呢三樣嘢係全!部!都!冇!!我當堂真係打咗個突,我話你乜嘢都冇,咁你有咩係有㗎?佢話就係我嗌嗰啲冇 🙄 咁我話你仲有咩推介?佢竟然答我 「小姐,我又唔知你咩口味鍾意食啲乜,點介紹呀?潮州菜來來去去都係嗰啲㗎啦,蠔餅,豬肚湯,滷水,係得呢啲!」嗰一刻真係已經想走,不過吞咗啖氣,叫咗啲嘢食,同叫咗支黃酒。嘢食好快嚟到,未至於難食但係都冇特別。重點想講佢啲服務因為真係經典!支黃酒都幾多吓,我哋兩個女仔慢慢飲,飲飲吓幫我哋落單嗰個人行過嚟幫我斟酒,一邊斟酒一邊話:「你哋飲咁耐都未飲晒㗎?見唔見到隔離枱個男人?見唔見到先?個男人陣間要幫我哋 xxx(聽唔清楚佢講乜,應該係噴消毒嘅嘢),你哋最好快啲走,陣間可能噴到你哋啲酒」。我就問乜你哋閂門啦咩?佢話「未,但係我哋趕住噴xxx」。當時真係好嬲,我話唔該你唔好再催我!咁樣趕客走我真係第一次見,過咗一陣之後又走嚟講多次,我環顧四周其實仲有枱未走,況且你一秒鐘未到

嘢食好快嚟到,未至於難食但係都冇特別。重點想講佢啲服務因為真係經典!支黃酒都幾多吓,我哋兩個女仔慢慢飲,飲飲吓幫我哋落單嗰個人行過嚟幫我斟酒,一邊斟酒一邊話:「你哋飲咁耐都未飲晒㗎?見唔見到隔離枱個男人?見唔見到先?個男人陣間要幫我哋 xxx(聽唔清楚佢講乜,應該係噴消毒嘅嘢),你哋最好快啲走,陣間可能噴到你哋啲酒」。我就問乜你哋閂門啦咩?佢話「未,但係我哋趕住噴xxx」。當時真係好嬲,我話唔該你唔好再催我!咁樣趕客走我真係第一次見,過咗一陣之後又走嚟講多次,我環顧四周其實仲有枱未走,況且你一秒鐘未到營業結束時間,我都有權繼續坐喺度。不過見佢不斷趕客我都冇晒心機,幫手飲完嗱嗱聲走人。

好明顯,我奉勸大家千祈唔好幫襯!
2023-06-22
$500 (Dinner)