2018-04-13 2786 views
隊長自問唔係陳豪級甘識品味咖啡,不過就要每日一啡,最好就多奶泡+炭燒咖啡,次次行過呢間野個咖啡吧都好多人,仲要係全西人,初時以為佢淨係飲咖啡,原來都有飽肚既pasta食,於是就搵個TGIF去食。呢到好自助,要自己搵位,同埋原來仲有角樓,如果想食得舒服d,樓上角樓既檯會方便進食。果然係咖啡專門店,上到去就有一排櫃放滿咖啡用品,講究既咖啡迷不妨睇下有無心頭好買返屋企細味咖啡。呢到叫一個meal set(食品+飲品),飲品可以減$10,我地叫左青醬雞、carbonara、煙三文魚+車厘茄,如果你好鍾意食好creamy、一大pat醬的carbonara,呢到既就乾身少少,反而個青醬雞都幾好味,有時唔知係咪d魔師重手左,果陣青醬味古古怪怪,呢到就易入口好多。戲肉我當然要試下個咖啡,隊長叫左杯cappuccino,入口好香好滑,咖啡有少少炭燒果種味道,奶泡好厚,好正!至於唔飲咖啡既同事叫左杯朱古力,佢話都好濃朱古力味,唔係普通平價貨式。其實如果悠閒d,不妨non-peak hour坐低飲杯咖啡,同咖啡師交換一下咖啡心得。
Type of Meal
Lunch