2020-05-31 698 views
地方: 位置較偏,係瀝源邨熟食市場內,唔熟路要花啲時間搵。環境: 佈置好特別,有唔同嘅懷舊裝置。普通熟食市場坐位,不過有冷氣,亦坐得好舒服。湯底: 湯底好多選擇,由清湯麻辣藥材醉雞雪梨等等都應有盡有,一開始揀湯底都已經有選擇困難。七個人叫左個蕃茄粟米牛腩拼四川麻辣鴛鴦湯底,湯底本身已經有好多料,辣湯乜都有啲豆卜芽菜豬紅粉腸豬肚豬皮,感覺唔會太油食落好順好香。蕃茄粟米牛腩睇個名都知有咩,而湯底都好甜唔似味精。食物: 選擇又係超多,樣樣都好大份又新鮮。我地叫左手切牛肉 中山脆肉腩 黃喉 炸脆響鈴 牛丸 雞件 蝦滑 墨魚滑 腐皮 竹笙 豬肚拼粉腸 炸魚皮 芽菜 水魷 黑豚片 魚皮餃 桶蠔 生菜 娃娃菜 油麥菜 豆卜 豬皮,大份足料好新鮮好好食真係好味。飲品: 我地叫左4支啤酒,另外再加一人一支汽水。其他: 調味醬料要16蚊,服務幾好,會不停主動加湯加水,上料好快。
地方: 位置較偏,係瀝源邨熟食市場內,唔熟路要花啲時間搵。

麻辣湯拼蕃茄粟米牛腩

飲品: 我地叫左4支啤酒,另外再加一人一支汽水。

2020-05-29
麻辣湯拼蕃茄粟米牛腩