2021-11-10
新加坡一直係我屋企嘅至愛,一來有屋企人喺嗰邊,二來食物好啱我哋口味,所以每年至少都會去一次 !❤️因為疫情關係冇得飛去新加坡,經過銅鑼灣見到呢間餐廳即刻搵日去試,原來佢係under Fete Up Group 😛呢一間舖頭星期日全日休息,都有啲難去試😂 晚市又早收,今日放大假就可以去試吓🤡其實價錢方面都唔算平,睇吓個menu 都有少少打咗個「突」,又始終新加坡食真係平好多🥲餐廳係自助形式,都有新加坡人喺嗰度食,lunch set 就係麵食加$20就有嘢飲同小食,小食可以揀:釀豆腐/咖咉多士/麻滋。我就order 麵粉粿(湯),iced teh 同kaya toast~麵粉粿 口感同新加坡仍然有一大段距離,但係配菜同湯底都已經做到七八成相似,所以都算唔錯😛Kaya toast就略為烘得over 左,太crispy ,無左麵包質感,勝在牛油夠厚夠香,無欺場!杯teh就茶更濃會更好!下次會試板麵(乾)❤️❤️
麵粉粿(湯)lunch set
麵粉粿(湯)
Kaya toast (lunch set)
杯teh就茶更濃會更好!下次會試板麵(乾)❤️❤️