2022-08-08 297 views
《第一郡 》深水埗真係越嚟越多好嘢食🤩一直聽人介紹話呢間好好食,系附近做完嘢就過去試下🤪地方唔算大,大概夜晚六點過去等咗半個鐘左右🫣嘢食又真唔錯喎🤩‼️但地方較細,坐得吾系好舒服下次會外賣翻去🤣---🦀蟹膏蕃茄湯檬粉($60)滿滿的一碗🤩配料有:豬紅,扎肉,頭卜,同埋佢哋最出名呢蟹膏蛋餅😍‼️呢舊蟹膏蛋餅,超香濃蟹味🤪勁鮮甜,蟹既所有精華係曬呢個蛋餅到🤪口感似蜂巢豆腐好索湯🤣好好食 個蕃茄湯好濃,偏酸的一個湯底,好開胃好好飮,檬粉岩岩好煮到,好掛湯😆豬紅系我細個食嘅豬紅味道(有無人明我講咩🤣)爽口吾會夾散果隻,份量都幾多幾大碗🤩唯一吾好食完好頸渴 🌱斑斕葉綠豆糕($15)好煙韌😍😍吾會太甜,淡淡斑斕香 吾算濃綠豆蓉好綿,好夾 好好食🤪 🌯烤豬肉麵包($58)想試埋佢個烤豬肉,所有叫埋🤣👧🏻本時好怕食越南法包,因為每次都會食到個口損曬‼️今次呢個竟然無‼️ 個法包焗到真係外皮脆內軟😍吾系平時出面果啲成個包好脆咬都咬吾郁食吾到麵包果隻‼️ 烤豬肉吾鞋吾乾濃味,加上佢啲配菜食,幾好食幾香口,份量都大,兩個人share食岩岩好🤪---(5🧸為滿分)賣相:🧸🧸🧸味道:🧸🧸🧸🧸環境:🧸🧸價錢:🧸🧸
《第一郡 》
---
🦀蟹膏蕃茄湯檬粉($60)

唯一吾好食完好頸渴

🌱斑斕葉綠豆糕($15)
好煙韌😍😍吾會太甜,淡淡斑斕香 吾算濃
綠豆蓉好綿,好夾 好好食🤪

🌯烤豬肉麵包($58)
想試埋佢個烤豬肉,所有叫埋🤣

(5🧸為滿分)
烤豬肉麵包
斑斕葉綠豆糕
2022-08-07
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
蟹膏蕃茄湯檬粉
烤豬肉麵包