2016-01-25 277 views
今日好凍,難得放假!當然訓到晏一晏,訓醒都好晏,就諗住去tea一tea,近近地去左荃灣呢間樓下冰室,可能星期六都要等一陣位!入面係爆滿呀! 等地晏左都都有午餐揀!可以有更多選擇,樣樣都好似好好味咁!點揀好😛😛😛最後我地三個人叫到成台野食! 金牌咖哩牛腩飯, 佢地半腩半筋!煮得好淋!好入味,好香,食得出放左好多香料去煮!👍🏻👍🏻👍🏻 蕃茄濃湯滑蛋通粉,個湯底好有好濃既蕃茄味,係用新鮮蕃茄煮成,唔係用茄汁溝水,最後連個湯都飲哂!冰室經典豉油西式飯!呢個好有驚喜!以為係普通腸仔蛋飯,但每一款都好有特式,煙肉煎得好香好脆,唔會好油!午餐肉煎得好好味,好脆口,黎到唔會淋哂,唔好食,腸仔佢地選用德國腸,健康啲,唔會得死喊!好香口,最重要係隻太陽蛋!啲蛋汁流出黎連埋啲飯一齊食,一流呀!佢連配菜都好有誠意! 黎到當然要一試佢地既招牌瑞士汁雞脾,好大隻呀!好入味,唔會偏喊,甜甜的,啲肉仲滑!唔會覺得一早煮好,啲肉會好散!佢地做得好好,值得一讚,值得一試!真係招牌菜!焗芝士肉醬薯角!又係一道驚喜既小食,個肉醬好好味,唔會死實實,好夠肉醬,本身個薯角佢都炸得好脆,焗完出黎都唔會淋哂,仲

最後我地三個人叫到成台野食!

焗芝士肉醬薯角!又係一道驚喜既小食,個肉醬好好味,唔會死實實,好夠肉醬,本身個薯角佢都炸得好脆,焗完出黎都唔會淋哂,仲可以保持到香口!
焗芝士西蘭花
三杯經典飲品,菠蘿冰,紅豆冰,綠椰汁!

菠蘿冰唔係用罐頭菠蘿,係用新鮮菠蘿,好有誠意!

紅豆冰,唔會太甜!紅豆亦煮得好淋!

綠椰冰係驚喜之選,呢個真係大讚!綠豆蓉好淋,口感亦粉身!比起好多泰國鋪整得更好!

2016-01-23
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Tea)