2020-02-07
呢期呢間位於深水埗嘅cafe非常受人歡迎👫🏻,見大家都去咗打卡📸,阿叔自然唔執輸去幫襯一吓啦!😆😆😆.話說呢間cafe距離地鐵站🚅都一段路程,而且附近又好似無咩餐廳或者商場🤔,所以好多人都係專登嚟幫襯。諗住週末嚟人一定多,今次平日兩點幾嚟,可能受到疫情影響🦠,好多人都home office🏚,變相比較得閒,結果呢一嚟到依然坐無虛席。😓😓😓.到底呢間cafe有咩咁吸引🤔?相信一定係呢度嘅工業⚙️復古風室內設計,店內一條綠色旋轉樓梯絕對係各位網紅、文青打卡📸嘅好景點。雖然坐位與坐位之間嘅距離較小,但勝在樓底高夠開揚,又有啲綠色植物🌵點綴吓,所以感覺都幾chill嘅!😌😌😌.食物方面,味道可以講話普普通通,又唔會唔好食,正常過正常嗰隻囉😅!#全日早餐 ($88)有沙律菜🥗、蜜糖腸🌭、煙肉🥓、炒蛋🍳、茄汁豆同多士,價錢、份量同一般cafe差唔多,無咩驚喜😗。#caffelatte ($38),咖啡味未算特別香,味道又係正常囉,不過幾大杯,一杯可以慢慢嘆!😙😙😙