【#飲食】C+搵食團 || 蜆殼街轉角遇上「鋒味」 - 16 Shell******************************最近「鋒味」又被說得熱哄哄,要品嚐「鋒味」除了有曲奇餅、睇電視之外,原來都可以係天后蜆殼街轉角遇上「鋒味」,見到呢個招牌ms.C都係因為呢到呢個招牌,所以約埋幾個閨蜜,又黎開飯喇!******************************16 Shell既位置唔算太顯眼,係天后 & 炮台山之間,雖然鋪仔細細,但我地越坐越多人,唔想等既可以早少少去。我地幾個女仔,叫左好多唔同款既野食,每款份量都唔算太多,如果更食量大既話,可以叫多幾款。******************************黑炭黑蒜蓉包 - $45黑炭黑蒜蓉包,好香蒜蓉味,但唔嗆口,包身做得幾好,軟硬度剛好,唔會焗到又乾又實。******************************Crab Leg - $128蟹腳味道非常鮮甜,唔使沾任何醬汁,慢慢食可以出海鮮的天然咸味。而且16 Shell蟹腳已經拆殼,可以就咁成支拎住黎咬,用黎當餐前小食一流。******************

黑炭黑蒜蓉包 - $45

Crab Leg - $128

\\ 白酒橄欖牛油煮蜆 - $80叫得 16 Shell 當然蜆殼係其中一個主打 ,蜆肉新鮮厚肉,配上惹味的白酒橄欖牛油汁,酒香味都幾濃,同時帶出牛油香,更加帶出蜆肉鮮甜味道。蟹腳經已拆左殻食落啖啖都係肉蟹腳。
白酒橄欖牛油煮蜆

\\ Truffle Style Pastry Pizza - $ 138
其中一個招牌菜式就係霆鋒一手設計的「鋒味」酥皮Pizza。平時食既Pizza多數係圓形,今次呢個Pizaa好特別係呈方形。Pizza 面鋪上好多材料,有蘑菇、芝士 & 燈籠椒,仲加上黑松露醬,所以未食之前已經聞到好香,由於薄餅餅底係用酥皮做,食落鬆化,配上黑松露醬惹味。
Truffle Style Pastry Pizza

\\ Lamb Chop - $288上枱3支肉連骨,我地叫上Medium,食到肉質嫩滑,同時帶有有羊肉獨有騷味 & 油香,愛羊的朋友可以一試。

- C+搵食點 -

16 Shell