2018-03-09 125 views
平時同大胃王老公食越南河粉,最擔心係佢唔夠飽,聽講呢間fuhn 係sell北美式即係大大碗嘅越南粉,咁就啱喇!放工即刻捉埋老公去試下!點解店名叫Fuhn都有解釋,原來越南粉pho嘅讀音係[fuh],加n之後就同fun同音,看來都係想食客食得開心又過癮。今次食飯嘅體驗,由開始到完結我都感受到食店嘅細心同用心。由餐牌嘅仔細介紹,到食水嘅品質,同香草嘅運用,都無微不至咁照顧。食客可以按自己食量同人數選擇湯粉嘅大小。詳盡介紹每一種香草,呢一頁我好用心睇,真係長知識!😂食水都有品質證明,真係令人食得開心,飲得放心。既然以食大碗越南粉做招徠,咁一定要試個特色牛湯粉,我地兩個人share一碗,所以叫XL,要金邊粉,再加$20追加安格斯生牛肉。黎到見到真身,就開始擔心兩個人食唔食得哂⋯特色牛肉湯粉中包括左多款材料:生牛肉、牛坑腩邊、牛腩邊、牛筋片、手打牛丸,仲有牛柏葉。先講特色牛肉湯粉,湯底幾清甜,金邊粉滑,而且材料真係好豐富。牛坑腩邊夠腍,牛筋片薄切,好爽口;牛丸唔係平時食實淨彈牙果種,有牛味,因為人手打所以會比平時食果d軟腍少少,我好鍾意;生牛肉肥瘦剛剛好,好滑!另外芽菜、辣椒碎同青檸會另上,按需

食客可以按自己食量同人數選擇湯粉嘅大小。

詳盡介紹每一種香草,呢一頁我好用心睇,真係長知識!😂

食水都有品質證明,真係令人食得開心,飲得放心。

特式牛湯粉(XL)

另外芽菜、辣椒碎同青檸會另上,按需要自行加。仲有一杯用水種住嘅香草任摘,然後放入湯粉中增強香味,好有趣!

我地仲點左小食拼盤,有三款小食:炸春卷、牛油雞翼、炸蝦餅。我最欣賞個炸蝦餅,我食左其他野先食佢,都仲keep到脆卜卜,咬落好足料,蝦膠仲包住原粒蝦肉。春卷亦炸得香脆,反而雞翼較普通,肉質實左d。

小食拼盤

鮮蝦柚子沙律,沙律盤原來好深,好多菜,混合埋香草。柚子肉清甜多汁,d蝦仲有蝦膏添,好清新好健康!

柚子鮮蝦沙律

新鮮椰青👍🏻清甜,仲可以刮入面d椰青肉黎食,好鍾意。

新鮮椰青

2018-03-08