2023-01-11
磯野水產係一間主打「浜燒」既日本餐廳。「磯」係形容受海岸衝打既岩石,而「磯燒」即係將海鮮保持原汁原味的意思。所以呢度嘅水產都唔會有太大嘅調味,可以品嚐倒食物最新鮮既味道。前菜 $34 ,鯷魚醬由熱壚座熱,配埋蔬菜盤,有雪梨,青瓜等等,咸香惹味,十分開胃!八爪魚,帶子刺身各款 $68 ,八爪魚有咬口,帶子厚切,食落啖啖肉,非常新鮮。🐚響螺刺身 $388/隻,刺身非常新鮮,完全唔會有任何腥味,肉質亦夠哂爽脆彈牙 。松葉蟹腳刺身 $98/3隻,牡丹蝦刺身 $78/隻,色澤光鮮,光睇賣相已經好吸引,食落都好鮮甜。店員會先比你睇一睇啲海鮮,OK就即埸係隔離燒,其間唔會有太多調味,以突出海鮮嘅天然鮮味。活日本文蛤蜆磯燒 $98/隻,文蛤蜆燒得火喉剛剛好,又夠哂厚肉,口感爽彈,好 juicy!活帆立貝磯燒$138/隻,我地分別叫左清酒同黑松露牛油兩款,聽店員講先試清酒再試黑松露,咁就唔會蓋過陣味。清酒同海水味混合,帶有清香既鮮甜,同埋淡淡既磯燒香味。而黑松露牛油味道更加濃郁,亦有另一種風味。🦀日本松葉蟹鍋 $328,用新鮮既松葉蟹腳,再加埋各種菇同菜一齊煮,冇加過多既調味,突顯倒食材既原味。湯底味道
🦀日本松葉蟹鍋 $328,用新鮮既松葉蟹腳,再加埋各種菇同菜一齊煮,冇加過多既調味,突顯倒食材既原味。湯底味道清甜,飲完亦都唔會口乾。
🍶 餐廳而家做緊清酒720ml買一送一優惠,岩晒我依啲酒鬼 / 約埋三五知己黎暢飲,真係唔好錯過!✨✨