2021-04-27 1700 views
今晚繼續去銅鑼灣食飯,揀咗一間網上都幾多正評嘅意大利餐廳🍴。凱撒沙律蔬菜好新鮮,每一啖咬落去都好爽脆,沙律內有沙甸魚、麵包糠和煙肉,大大提升了沙律的口感和味道。阿蘭奇尼呢個炸波波Arancini超級推介比大家!它有香脆的外皮,入面包着意大利飯,口感軟身,並有Parma ham提味,整體味道一流!👍🏻煙鴨胸肉意大利飯意大利飯口感creamy,有淡淡的忌廉味,味道唔會好重,夾雜着少許蘑菇。煙鴨胸肉味道適宜,和意大利飯能互補味道。BBQ Pork ribs 香烤慢煮豬肋骨😍這個ribs 性價比頗高的!份量好多,兩個人食唔晒🤣。個BBQ醬味道好香濃,肉質軟嫩入味,容易咀嚼,整體不錯。飲品方面,由於我比較喜歡飲奶味的飲品,所以點了一杯Cookie and cream milkshake ,口感好香滑,味道唔會太甜。朋友則揀咗一杯Tearific,佢形容有啲似蘋果汁嘅味道,所以佢覺得好好味😋!

凱撒沙律

阿蘭奇尼

煙鴨胸肉意大利飯

BBQ Pork ribs 香烤慢煮豬肋骨

• Arancini
  • Tearific
  • Cookies  and  cream  milkshake
  • BBQ  Pork  Ribs