2023-01-10
打卡嘅餐廳好多種,少女風嘅甜品都琳琅滿目,今次就帶大家睇吓二次元嘅世界👾!💂🏻♀️《餐湯$18 頭盤Shrimp Focaccia $138》餐湯係南瓜湯,飲落幾清新,配埋包食唔錯!第頭盤就係大大舊生蝦刺身多士,上面仲有好香嘅黑松露,生蝦漿住嘅口感加埋個份鮮甜正呀!🦐評分: 85/100💂🏻♀️《H. Scallop Risotto煎帶子龍蝦汁蟹籽意大利飯》$158粒帶子大大粒,成個飯好有海鮮嘅鮮味,每粒飯都掛住龍蝦汁🦞而且間唔中會食到有口感嘅蟹籽,主食嚟講係係唔錯嘅選擇評分: 88/100💂🏻♀️《R. Barbecue Platter Uluru特色燒肉拼盤》$338食肉獸唔知食咩肉好一定要揀呢個🤣🤣有肉眼、豬扒、雞扒同埋香草腸,每樣都大大份,夠晒霸氣!啖啖肉真係好爽,飽曬🤩評分: 85/100💂🏻♀️《Lavender Dream / Tiramisu Coffee》$52有比我驚喜嘅野飲~杯茶就有少少花香同果味嘅茶,荔枝味都幾出,清新嘅感覺。而Tiramisu coffee就好似飲咗成杯甜品落肚咁😆鍾意食tiramisu嘅娘娘絕對可以試一試~ 評分: 90/100💂🏻♀️《Fu
評分: 85/100
評分: 88/100
評分: 85/100
評分: 90/100
💂🏻♀️《Fuji Shibazakura Festival富士芝櫻祭 - 丸久小山園抹茶Tiramisu 》$118
抹茶味嘅半芝士蛋糕半Tiramisu,超好味而且一望到個甜品就已經好想再去日本玩🥲🥲個鳥居同富士山都好精緻😛
評分: 92.5/100
💂🏻♀️《Uluru二次元立體夢幻蛋糕(白色)》$138
個蛋糕一嚟到就「哇」一聲,真係好似身處漫畫嘅世界咁,粒士多啤梨仲要有表情好得意~入面有草莓果醬嘅海棉蛋糕,完全唔會係藥水味,又睇得更有內涵🍓
評分: 95/100
總結:
成個環境係好得意嘅感覺,同一般嘅西餐唔一樣,而且喺港島區來講價錢唔算好貴,大大份一定食得飽。最推薦都係甜品,非常打卡able ,各位兵仔又多個好地方,可以帶娘娘過嚟喇!
頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖