2023-01-31 106 views
💖 虎鐵鐵板燒 (銅鑼灣)✨銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心12樓〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️好嘢,好嘢!今日可以食好西!終於book到呢一間鐵板燒餐廳🙈上網見到佢好評如潮就即刻同美麗的人妻 @mylittlegourmand 預約。知道餐廳嘅職員全部都好有禮貌😘辛苦佢哋為我哋介紹今晚嘅菜式了🥰。從為我哋準備咗意大利玫瑰花茶🌹太sweet了-虎鐵套餐🐯 $2880/2人牛油果海蝦沙律🥗: 海蝦好彈牙,加咗酸汁非常醒胃。牛油果好甜成個感覺好Fresh🌱蟹肉海膽松露溏心蛋🥚:直接用蛋殼去盛載,感覺賣相更加分,最面頭有金箔做點綴,另外有海膽同蟹肉鋪面,溏心蛋嘅蛋香味好濃😍火焰帆立貝🔥:大家一定要記得拎定電話出嚟影相!因為職員會喺我哋面前點火,好壯觀㗎🤩帆立貝比較厚實,而且彈牙,都比想像中大粒。黑松露湯好濃味但唔鹹,能夠提鮮😚活鮑魚配蟹肉海苔醬🦪:用左南非孔雀鮑魚,肥大肉厚,已用海鹽調味,先食原味,再加鮮蟹肉海苔醬食,味道更昇華。相比起鮑魚我更加鍾意內臟,鹹鹹香香,一啲都唔腥👍🏻活龍蝦配海膽醬🦞:半隻龍蝦肉,非常彈牙,而且又好鮮甜😋海膽醬好甜😍愛了!日本熊本A5和牛厚燒🐃:我哋叫
💖 虎鐵鐵板燒 (銅鑼灣)
✨銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心12樓
-虎鐵套餐🐯 $2880/2人

牛油果海蝦沙律🥗:

蟹肉海膽松露溏心蛋🥚:

火焰帆立貝🔥:

活鮑魚配蟹肉海苔醬🦪:

活龍蝦配海膽醬🦞:
半隻龍蝦肉,非常彈牙,而且又好鮮甜😋海膽醬好甜😍愛了!

日本熊本A5和牛厚燒🐃:
我哋叫咗五成熟,所以仲有少少呈現粉紅色嘅狀態,咬落去油脂滿滿🤤,肉味香濃。

西班牙黑毛豬柳🐖:
賣相相比起A5和牛肯定係爭少少㗎啦,但係估唔到食落口咁正!好重豬味,嫩滑到不得了😚

香煎野菜🥬:野菜就喺旁邊嘅大啡菇、茄子、同埋南瓜片,全部經過鐵板煎煮,又唔會話好油膩喎😳幫我

龍蝦頭帶子豆腐鯛魚湯🍲:
奶白色嘅魚湯通常都係鮮味十足嘅,呢一個都唔例外!我哋兩個好快就飲晒成碗湯😳龍蝦頭仲有少少龍蝦肉🤭

黑松露三文魚子海膽杯炒飯🍚:
太吸引啦!平視我成日都覺得鐵板燒食到最後嗰個炒飯真係會飽到唔想食,但係呢個炒飯用咗杯仔去裝住,瞬間吸引咗好多🥳三文魚子同埋海膽嘅份量多到滿瀉😆太邪惡了。

鐵板梳芙厘雪糕🥧:
有別於一般嘅鐵板燒店‼️平時都只係有雪糕,今次竟然有疏乎厘!有得揀紅豆味,同埋抹茶味嘅雪糕最好食落口一冷一熱冰火交替😌疏乎厘,仲有少少鹹味,食落口,一啲都唔覺得好肥膩。

想要繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2023-01-30