Restaurant: Tora Tetsu Teppan Yaki
Terms & Details:
2024-05-09 60 views
虎鐵 銅鑼灣夜晚同好朋友聚吓,好耐無見,於是就去食餐好。嚟咗呢間虎鉄鐵板燒,裝修和風優雅,坐得舒服。我哋叫咗$2689特選席前鐵板燒二人餐😆/ 意大利花茶 /優雅的杯,配玫瑰花茶,殿定咗成餐嘅基調。/ 煙三文魚沙律 /麻醬沙律,加上一大塊煙三文魚,清新開胃🤤。/ 蟹肉海膽松露溏心蛋 / 睇得又食得😆,每樣配料互相輝映,好夾。/ 法國鵝肝法包多士 /油脂滿滿,非常濃郁,外脆內軟,入口即溶。淋上意大利黑醋,酸甜解油膩。仲未必塊焦糖青檸,食完之後咀嚼幾淡,清新解油膩感。/ 白舞茸蠔鍋 /非常濃郁嘅菌+海鮮湯,做咗有三大隻蠔,好足料😆。/ 鮮活龍蝦 /原隻活龍蝦即劏+煮,再拆肉煎,表面香脆,內裏爽口。加上用龍蝦膏同海膽調味嘅醬汁,好味道。/ 熊本A5和牛薄燒 /A5和牛無得頂,薄燒令到佢入口即溶,油脂香滿溢,加上蔥同炸蒜,味道豐富,仲可以自由配撘竹炭鹽和炸蒜片!/ 香煎野菜 /有日本南瓜、大啡菇、番薯🍠,全部都鮮甜味美。/ 刺身帶子豆腐龍蝦鯛魚湯 // 椰子雪葩 // 蟹肉炒飯 /服務態度良好友善,食物質素高,環境舒服,推薦嚟試吓😆!
虎鐵 銅鑼灣

我哋叫咗$2689特選席前鐵板燒二人餐😆

/ 意大利花茶 /
優雅的杯,配玫瑰花茶,殿定咗成餐嘅基調。

/ 煙三文魚沙律 /
麻醬沙律,加上一大塊煙三文魚,清新開胃🤤。

/ 蟹肉海膽松露溏心蛋 /
睇得又食得😆,每樣配料互相輝映,好夾。

/ 法國鵝肝法包多士 /

/ 白舞茸蠔鍋 /
非常濃郁嘅菌+海鮮湯,做咗有三大隻蠔,好足料😆。

/ 鮮活龍蝦 /

/ 熊本A5和牛薄燒 /

/ 香煎野菜 /
有日本南瓜、大啡菇、番薯🍠,全部都鮮甜味美。

/ 刺身帶子豆腐龍蝦鯛魚湯 /

/ 椰子雪葩 /

/ 蟹肉炒飯 /

服務態度良好友善,食物質素高,環境舒服,推薦嚟試吓😆!
  • 法國鵝肝
  • 活龍蝦
  • 雪葩
2024-05-03 142 views
虎鐵鐵板燒,銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心12樓我哋兩個人服務員安排我哋坐喺吧枱,近距離睇到燒師傅用心製作食物,每一道菜式都充滿着獨特嘅香味💋特色二人餐$2680前菜煙三文魚沙律作為開胃菜,雖然份量少啲,煙三文魚再配搭醬汁加上有機沙律菜,確實可以清爽一下味蕾,沙律菜夠晒新鮮,又嫩綠,非常爽口💖蟹肉海膽松露糖心蛋上面鋪滿金箔,鮮甜嘅蟹肉再配搭埋海膽已經極度鮮味,再加上松露和糖心蛋口腔裏完全有種爆汁,又鮮甜,味道豐富 真心推介,必食,矜貴嘅金箔賣相真係去咗另一個層次,打卡必備💖活鮑魚配蟹肉海苔醬鮑魚經過烹調之後,仍然保持到爽口彈牙再搭配蟹肉和海苔醬啖啖肉,加上鮮味真係冇得頂💖法國鵝肝鵝肝濃郁綿滑,高級感滿瀉,外面非常脆口入面仲非常Creamy, 相信係上等嘅食材💖A5和牛薄燒同埋香煎野菜A5和牛油脂同埋肉質非常嫩滑,油脂香味四溢,脂肪同牛肉嘅比例非常平均,牛肉上面放有大量嘅香蒜入口能夠食到香濃嘅蒜香味,經過廚師烹調後,時間控制到剛剛好,配菜仲有南瓜同番薯,啡菇香煎野菜蔬菜經過煎炸之後,入口爽脆,唔鍾意食菜嘅朋友都啱食💖刺身帶子豆腐鯛魚湯新鮮厚肉嘅帶子加上軟滑豆腐 ,魚湯帶上鮮甜味 ,又
虎鐵鐵板燒,銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心12樓

💋特色二人餐$2680

💖蟹肉海膽松露糖心蛋

💖活鮑魚配蟹肉海苔醬

💖法國鵝肝

💖A5和牛薄燒同埋香煎野菜

香煎野菜
蔬菜經過煎炸之後,入口爽脆,唔鍾意食菜嘅朋友都啱食

💖刺身帶子豆腐鯛魚湯
新鮮厚肉嘅帶子加上軟滑豆腐 ,魚湯帶上鮮甜味 ,又清爽,營養豐富,又有滑溜嘅口感,絕對係一飲再飲嘅湯品

💖黑松露櫻花蝦炒飯
睇住廚師即炒出嚟嘅飯,鑊氣十足配搭埋黑松露同櫻花蝦炒飯層次升級滿滿,未入口已經聞到香濃嘅黑松露味,加埋櫻花蝦口感十足,每一隻嘅櫻花蝦都脆脆的,而且炒飯粒粒分明,廚師有相當嘅水準

💖玫瑰花茶,夠哂熱辣辣,清新怡人,聞到好香嘅玫瑰花味
2024-03-27 417 views
和朋友慶祝生日 今次選了我倆都很喜愛的鐵板燒 餐廳位於銅鑼灣 澳門逸園中心 就在地鐵站附近 收工過來都方便我們選了二人套餐 虎鐵特色二人套餐餐廳送了我們每人一杯花茶 茶杯都非常精美煙三文魚沙律三文魚新鮮肥美 蔬菜新鮮 沙律醬酸酸甜甜 非常開胃蟹肉海膽松露溏心蛋 海膽非常鮮甜 配合溏心蛋的質感 加了黑松露 令小小的菜式 也非常鮮味時令海鮮 日本產蠔鐵板燒可以看著師傅烹調 食物 香氣撲鼻 的確 令人食肉大增 蠔表面煎至焦身 裏面仍然肉質鮮嫩 師傅將香蔥蒜櫻花上蝦煎至乾身和香脆 啖啖滋味活鮑魚配蟹肉海苔醬餐廳有自己的大魚缸 載客人點餐後 即時在裏面撈起海鮮 所以非常新鮮鮑魚肉質彈牙 原有的鮮味都被保留著 即使唔點醬汁亦已經很好味 當然我都有試埋師傅特製的海苔蟹肉醬多一種口感口味法國鵝肝 這個菜式師傅處理得恰到好處表面煎得金黃香脆 內裏仍然非常creamy 味道一流 食材相信也是上乘的熊本縣A5和牛薄燒以本身這個牛嘅質素 即是輕輕煎一下 也已經十分好食師傅放入大量乾蒜 可以想像十分香口 口感也豐富刺身帶子豆腐鯛魚湯渴到的都是魚的鮮味黑松露櫻花蝦炒飯 吃到這裏其實已經有飽了菜色十分豐富 但是這個

我們選了二人套餐 虎鐵特色二人套餐

椰子雪葩

愉快的幾小時瞬間過去

享受著美味的食物 慶祝節日不錯的選擇
2024-02-21 793 views
新年假期後仍是要慶祝 + 團拜的! 新年期間吃太多中餐, 今次來點特別的, 鐵板燒! 朋友推介的餐廳, 裝修時尚簡潔, 餐具用心! 設有鐵板燒吧枱及卡座, 說話時不想讓師傅聽到就最合適! 先來法國玫瑰花花茶, 味道清香不濃俗, 粉紅拼金色的大水杯, 很優雅!牛油果海蝦沙律 ~ 蝦很清甜! 最特別的是用上日本蓮藕莖, 超級清甜爽脆, 香港很少吃到呢! 蟹肉海膽松露溏心蛋 ~ 愛了! 濃厚的溏心蛋配以大量海膽, 再加上松露及矜貴的金泊, 這幼滑鮮香, 誰能不愛? 火焰黑松露汁煮帆立貝 ~ 很大的一隻蘇格蘭帆立貝! 肉身厚而鮮甜, 師傅燒得生熟度剛剛好, 肉質嫩滑! 以柏葉墊底再席前點上火焰, 其草木香氣四溢! 特別欣賞其湯汁, 超級香味道甘甜, 大愛! 活鮑魚配蟹肉海苔醬 ~ 燒的時候還在動呢! 新鮮的鮑魚才能吃其享有「堪比鵝肝」之譽的肝臟, 肥而不膩,口感極佳, 營養價值還很高呢! 鮑魚肉質爽口彈牙! 海苔醬清新, 配搭著鮑魚是不同的口感! 活龍蝦 ~ 師傅貼心的把整個龍蝦肉去殼, 肉身很有光澤, 肉質緊緻, 超級鮮甜爽口! 佐以用龍蝦膏及日本海胆煮成的醬汁, 鮮味再被提升! 熊本縣A5
熊本縣A5和牛厚燒 ~ 熊本和牛肉質軟嫩溫和, 和牛油花遍佈均勻、肉質鮮嫩、入口即化、肉味香濃, 配以香脆蒜片或喜馬拉雅鹽, 味道會截然不同! 香煎野菜 ~ 最欣賞日本蕃薯! 味道超香甜, 一試難忘!

黑松露三文魚籽海膽杯炒飯 ~ 海膽給得超大方! 入口即溶超鮮甜, 飯炒得夠乾身, 超愛!
刺身帶子豆腐鯛魚湯 ~ 超鮮甜, 帶子鮮味, 還加上龍蝦, 清甜滋潤, 最後來上這一碗這魚湯, 完美!
鐵板梳芺厘雪糕 ~ 鐵板燒梳芺厘比較少看到, 鬆軟輕盈沒負擔, 加上香甜雪糕及紅豆, 美好的一頓晚餐!
Dinner
剛剛過了無數的死線。趁著這週末比較有空,特別相約好友到銅鑼灣吃鐵板燒。雖然不是經常吃鐵板燒,但卻對這情有獨鍾 - 坐在吧檯前吃廚師新鮮弄好的食物,互相交流飲食心得,機會真的難得。 虎鐵鉄板燒位於銅鑼灣澳門逸園中心,從地鐵站出發不用三分鐘便到,地點尚算方便。我們一行二人叫了鐵板燒特選二人套餐一起分享。  煙三文魚沙律(⭐⭐⭐⭐💢) 沙律菜新鮮而爽口,三文魚肥美,油脂感重,簡單的配合酸汁已經十分開胃,令人食慾大增。 蟹肉海膽松露溏心蛋(⭐⭐⭐⭐💢) 真的想不到連溏心蛋也可以用鐵板的形式加熱。溏心蛋的蛋白十分嫩滑,裏面的蛋黃漿香濃,而且有一點漿口,時間掌握得剛剛好。海膽配上黑松露吃起來味道新鮮。 日本產蠔 (⭐⭐⭐⭐⭐)  香煎蠔一共有3隻,師傅烹調時間剛剛好,吃起來外面有點燒焦,裏面仍然保持鮮嫩。配上香蔥和櫻花蝦,吃起來味道層次豐富。 法國鵝肝 (⭐⭐⭐⭐⭐) 鵝肝十分肥美,煎得外脆內軟,入口即溶。配上特別烹調的酸汁,感覺清新而且中和了油膩覺,十分細心。 活鮑魚配蟹肉海苔醬。(⭐⭐⭐⭐⭐) 鮑魚十分大隻,而且是新鮮從水缸拿出來的。師傅先把鮑魚燒熟,然後再切成薄片。吃起來有咬口,配合味道不太
煙三文魚沙律(⭐⭐⭐⭐💢)
蟹肉海膽松露溏心蛋(⭐⭐⭐⭐💢)
日本產蠔 (⭐⭐⭐⭐⭐)
法國鵝肝 (⭐⭐⭐⭐⭐)
活鮑魚配蟹肉海苔醬。(⭐⭐⭐⭐⭐)
鮑魚十分大隻,而且是新鮮從水缸拿出來的。師傅先把鮑魚燒熟,然後再切成薄片。吃起來有咬口,配合味道不太重的蟹肉海苔醬,一試難忘。而且要特別一讚伴碟的三文魚子,絕不欺場,大粒而且鮮味,品質一流。連平日不愛吃的朋友也讚不絕口。
熊本縣A5和牛燒。(⭐⭐⭐⭐⭐)
終於到今天的主菜。我們叫Medium的熟度,表面剛剛熟,內裏還有點血水。相比起美國牛肉,日式和牛質更為鮮嫩,完全沒有渣,吃起來有點不像吃牛肉。一份大約有三至四件。
伴碟的野菜也十分不錯,有茄子,大啡菇和南瓜,煎得不算太乾,能吃得出蔬果的鮮嫩。

黑松露櫻花蝦炒飯。(⭐⭐⭐⭐💢)
最後吃個炒飯,有點澱粉質才飽肚的。雖然材料簡單,但卻體現出師傅的巧手工藝。飯炒得十分乾身,而且蛋漿包住了每粒飯,少一點功力也做不到。
魚湯。(⭐⭐⭐⭐💢)
魚湯喝起來鮮味十足,配上帶子和豆腐等等,吃起來味道豐富。
甜品(⭐⭐⭐⭐💢)
是日甜品是椰子雪葩,不太甜,吃起來綿綿,為這晚餐畫上完美的句號。
總括而言,這間餐廳食物質素高,而且價錢不算太貴。下次有機會也會再來。
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
虎鐵鐵板燒 銅鑼灣軒尼詩道525號
澳門逸園中心12樓 推介菜式: 活鮑魚配蟹肉海苔醬
👍🏻食材高級
👍🏻地點方便
👍🏻價錢合理

朋友找到新工~ 決定食好嘢慶祝一下!揀咗呢間銅鑼灣嘅鐵板燒,$2689特選席前鐵板燒二人餐💁🏻‍♀️ 坐低先上一杯意大利花茶,係養顏玫瑰花茶~ 📍煙三文魚野菜沙律📍黑松露海膽蟹肉溏心蛋先嚟兩款前菜🥗 黑松露海膽蟹肉溏心蛋唔錯啊~ 溏心蛋肉嫩滑配搭海膽蟹肉,鮮味出晒嚟!📍火焰黑松露汁煮帆立貝📍法國鵝肝法包多士火焰帆立貝上枱嘅時候,火焰效果非常吸睛咁!帆立貝肉厚肥美,口感非常新鮮嫩滑🫶🏻 因為朋友唔食帆立貝,餐廳就幫佢轉鵝肝法包多士~! 鵝肝法包多士非常邪惡,外皮微脆入口即溶,配意大利黑醋好夾📍白舞茸蠔鍋紅色小鍋內有三大隻蠔,先炸後加入白舞茸及湯。平時食蠔都係燒或生食~ 今次蠔鍋煮法幾有新意📍原隻活龍蝦原隻活龍蝦拆肉食落啖啖肉!爽口彈牙,好新鮮~ 師傅以龍蝦膏製作醬汁,味覺享受提升📍熊本縣A5和牛薄燒📍香煎野菜和牛係配埋煎野菜一齊上,鐵板燒A5和牛薄燒入口即溶,油脂感好香,可以配搭炸蒜片或竹炭鹽享用。 野菜款式有南瓜、大啡菇、茄子,煎得剛剛好。同A5和牛一齊享用可以減輕油膩口感📍刺身帶子豆腐鯛魚湯/汁物📍松葉蟹肉炒飯炒飯落足松葉蟹肉,蛋香四溢口蛋香四日,感唔錯,就算食得好飽都想食多啖。湯喝

📍煙三文魚野菜沙律

📍熊本縣A5和牛薄燒
📍香煎野菜

📍刺身帶子豆腐鯛魚湯/汁物
📍松葉蟹肉炒飯

炒飯落足松葉蟹肉,蛋香四溢口蛋香四日,感唔錯,就算食得好飽都想食多啖。湯喝起來鮮味十足,配上刺身帶子、龍蝦腳、豆腐等等,味道清甜又豐富

📍雪葩

甜品係好香果味既雪芭🍨 我選左蘋果口味🍎

4 day(s) ago 0 views
閨蜜生日飯❥揀左一間特式鐵板燒同佢慶祝🍾虎鐵鐵板燒❦餐廳設計分吧枱及卡位,吧枱位置可以同師傅溝通!店員都好好服務,一坐低已經端上兩杯玫瑰花茶,味道清香🤗❧頭盤——煙三文魚沙律煙三文魚肥美新鮮,當中有好少食到既日本蓮藕莖,配搭胡麻醬,口感爽脆清甜!❧蟹肉海膽松露糖心蛋糖心蛋上鋪上層層疊嘅海膽,加上松露醬及金箔,感覺矜貴!味道幼滑鮮甜,好正🙌❧原隻澳洲黑邊大鮑魚 和 活龍蝦真係唔係講笑, 鮑魚同龍蝦上鐵板仍然識郁,十分新鮮! 鮑魚切片配搭蟹肉海苔醬,口感新鮮清爽!龍蝦🦞起肉砌粒,擺盤精緻吸引🤩肉質緊緻,爽口彈牙,配搭師傅特制的蝦膏醬汁,味道更鮮味十足! ❧A5和牛薄燒 油脂豐富包住大量蔥花,香氣十足,點少少海鹽,配搭一流👍🏻 ❧黑毛豬柳 黑毛豬柳油花細緻,師傅將表面煎至焦香,口感香滑軟淋,一口一粒,十分滿意👍🏻❧黑松露和牛炒飯,炒飯粒粒分明,黑松露香氣撲鼻,好好食😋☆重頭戲❤︎︎鐵板疏乎厘師傅即場點火🔥即時打卡拍片,視覺享受!紅豆味雪糕配搭疏乎厘,甜而不膩,為我們晚餐畫上完美句號!💕
閨蜜生日飯❥揀左一間特式鐵板燒同佢慶祝🍾虎鐵鐵板燒❦

❧頭盤——煙三文魚沙律

❧蟹肉海膽松露糖心蛋

❧原隻澳洲黑邊大鮑魚 和 活龍蝦
真係唔係講笑, 鮑魚同龍蝦上鐵板仍然識郁,十分新鮮!
鮑魚切片配搭蟹肉海苔醬,口感新鮮清爽!
龍蝦🦞起肉砌粒,擺盤精緻吸引🤩

❧A5和牛薄燒 油脂豐富
包住大量蔥花,香氣十足,點少少海鹽,配搭一流👍🏻

❧黑毛豬柳

❧黑松露和牛炒飯,炒飯粒粒分明,黑松露香氣撲鼻,好好食😋

☆重頭戲❤︎︎鐵板疏乎厘
師傅即場點火🔥即時打卡拍片,視覺享受!
紅豆味雪糕配搭疏乎厘,甜而不膩,為我們晚餐畫上完美句號!💕
  • 活鮑魚配蟹肉海苔醬
4 day(s) ago 0 views
朋友話帶我去銅鑼灣一間傳統日式鐵板燒,選用高級食材。虎鐵鐵板燒位於銅鑼灣澳門逸園中心12樓。有二人套餐可供選擇。廚師即時烹製,烹製過程充滿視覺效果。煙三文魚沙律混合多種沙律菜,一次享受多重口感。日本蓮花莖,清甜爽脆,非常特別。蟹肉海膽松露溏心蛋松露香氣十足,蛋味香濃,加上金箔非常名貴。時令海鮮蠔肉結實,爽滑肥美,海水味十足。活鮑魚配蟹肉海苔醬用上孔雀鮑魚,鮑魚味濃,肉厚嫩滑,鮮味無比。法國鵝肝匈牙利鵝肝,細緻綿密,油脂豐富,香味獨特。入口鬆化,口感和香氣迷人,質感細膩濃郁。熊本縣A5和牛薄燒牛肉味香濃,包裏著蒜片、大蔥及櫻花蝦,十分香口。配上香煎野菜。刺身帶子豆腐鯛魚湯帶子飽滿,極富彈性,魚湯鮮甜,非常鮮美。黑松露櫻花蝦炒飯飯炒乾身,粒粒分明,加入櫻花蝦黑松露,味道帶鹹香。椰子雪葩椰子外殼,香甜香滑。
朋友話帶我去銅鑼灣一間傳統日式鐵板燒,選用高級食材。
虎鐵鐵板燒位於銅鑼灣澳門逸園中心12樓。
有二人套餐可供選擇。
廚師即時烹製,烹製過程充滿視覺效果。
煙三文魚沙律
混合多種沙律菜,一次享受多重口感。
日本蓮花莖,清甜爽脆,非常特別。
蟹肉海膽松露溏心蛋
松露香氣十足,蛋味香濃,加上金箔非常名貴。
時令海鮮
蠔肉結實,爽滑肥美,海水味十足。
活鮑魚配蟹肉海苔醬
用上孔雀鮑魚,鮑魚味濃,肉厚嫩滑,鮮味無比。
法國鵝肝
匈牙利鵝肝,細緻綿密,油脂豐富,香味獨特。
入口鬆化,口感和香氣迷人,質感細膩濃郁。
熊本縣A5和牛薄燒
牛肉味香濃,包裏著蒜片、大蔥及櫻花蝦,十分香口。
配上香煎野菜。
刺身帶子豆腐鯛魚湯
帶子飽滿,極富彈性,魚湯鮮甜,非常鮮美。
黑松露櫻花蝦炒飯
飯炒乾身,粒粒分明,加入櫻花蝦黑松露,味道帶鹹香。
椰子雪葩
椰子外殼,香甜香滑。
2024-05-12 0 views
虎鐵鐵板燒是一家位於銅鑼灣軒尼詩道的舒適優雅餐廳。以鐵板燒聞名🤍意大利玫瑰花茶:芳香口感柔和,帶來一份浪漫氛圍。🤍牛油果海蝦沙拉:新鮮的海蝦與牛油果搭配,清爽又美味。🤍蟹肉海膽松露溏心蛋:奢華的組合,蛋黃濃郁,金箔增添奪目的視覺效果。🤍火焰鐵板煎蠔:蠔肉鮮嫩,蔥花、炸蒜和櫻花蝦提供了豐富的口感。🤍南非活鮑魚配蟹肉海苔醬:鮑魚鮮美,蟹肉海苔醬豐富,搭配鮑魚肝臟更加豪華。🤍澳洲活龍蝦:新鮮的龍蝦搭配龍蝦膏海膽醬汁,帶來豐富的海鮮風味。🤍熊本縣A5和牛燒:頂級和牛搭配南瓜、番薯和啡菇,口感細嫩,豐富的層次感。🤍刺身帶子豆腐鯛魚湯:新鮮的帶子和豆腐,湯頭濃郁,味道鮮美。🤍黑松露三文魚籽海膽杯炒飯:豐富的配料,黑松露和海膽提升了炒飯的風味。🤍鐵板梳芙厘雪糕:創意的搭配,梳芙厘雪糕在鐵板上烤熱,帶來獨特口感。

🤍意大利玫瑰花茶:芳香口感柔和,帶來一份浪漫氛圍。

🤍牛油果海蝦沙拉:新鮮的海蝦與牛油果搭配,清爽又美味。

2024-05-11 0 views
📍虎鐵 銅鑼灣📍同朋友慶祝生日,一於去食鐵板燒!💰 $2689特選席前鐵板燒二人餐🍵 意大利花茶: 清新的意大利花茶,喝起來超舒服的!🥗 煙三文魚沙律: 煙三文魚大大塊,沙律好開胃!🦀 蟹肉海膽松露溏心蛋: 蟹肉、海膽、松露加在蛋裡面起蒸成溏心蛋,豪華又好吃!🍞 鵝肝多士: 香煎鵝肝配酥脆多士,多士吸油,減少油膩感,油香濃郁滋味!🍲 白舞茸蠔湯鍋: 白舞茸和蠔燉在一起的湯鍋,鮮甜的海鮮和菌類味道!🦞 活龍蝦: 原隻鮮活龍蝦,拆肉煎,8成熟,既有表面焦香,肉質又爽脆。🥩 熊本A5和牛薄燒配香煎野菜: 高級熊本A5和牛肉質軟嫩,配炸蒜和蔥,超好吃!🍚松葉蟹肉炒飯: 粒粒分明,淡淡足料!🍲 刺身帶子豆腐鯛魚湯: 清甜的鯛魚豆腐湯裡面有新鮮帶子,提升了鮮味!🍎 甜品:蘋果雪葩: 清新的原個蘋果雪葩,完美的甜點結尾!呢個鐵板燒餐好豐富和又好吃!每一道菜都有自己獨特的風味和口感,讓人回味。無論是品質還是創意,都令人印象深刻,值得一試!
📍虎鐵 銅鑼灣📍
同朋友慶祝生日,一於去食鐵板燒!

💰 $2689特選席前鐵板燒二人餐

🍵 意大利花茶: 清新的意大利花茶,喝起來超舒服的!

🥗 煙三文魚沙律: 煙三文魚大大塊,沙律好開胃!

🍚松葉蟹肉炒飯: 粒粒分明,淡淡足料!

🍎 甜品:蘋果雪葩: 清新的原個蘋果雪葩,完美的甜點結尾!

2024-05-10 0 views
海鮮x和牛x日式鐵板燒盛宴!份量超多 燒蠔、鮑魚完全係𝗃𝗎𝗆𝖻𝗈 𝗌𝗂𝗓𝖾 🍳虎鐵特選二人餐🍳煙三文魚沙律—蟹肉海膽松露溏心蛋以金箔、松露、海膽鋪面 造型精緻 帶點奢華裡面係半熟生蛋黃 流質口感 味道幾有層次感—櫻花蝦炸蒜燒蠔隻隻都肥美鮮甜 櫻花蝦配炸蒜有啲似日版避風塘 鹹香十足 —活鮑魚配蟹肉海苔醬採用南非孔雀鮑魚 拳頭咁大隻 都依然爽彈 蟹肉海苔醬添加鹹鮮味—法國鵝肝配多士以多士墊底 盡吸鵝肝油分 鮮味極濃 配上黑醋、焦糖青檸解膩—熊本縣A5和牛薄燒和牛充滿脂油香 口感軟嫩 包住炒蒜香蔥 非常香口 伴碟嘅香蒜脆片好似薯片咁脆 仲有日本野菜—刺身帶子豆腐鯛魚湯入口有陣陣魚香鮮甜 可以減低成餐飯嘅飽滯感—黑松露櫻花蝦炒飯粒粒分明 飯粒非常乾爽 炒到金黃色 每啖飯都有恰如其分嘅配料 松露同蛋香突出 火喉剛剛好啊—雪葩 真係用原個水蜜桃製成 賣相可愛 雪葩果味濃郁 仲唔係人工甜味 椰子味就相對清甜 口感厚滑 更似雪糕 同樣好味
海鮮x和牛x日式鐵板燒盛宴!
份量超多 燒蠔、鮑魚完全係𝗃𝗎𝗆𝖻𝗈 𝗌𝗂𝗓𝖾

🍳虎鐵特選二人餐🍳

蟹肉海膽松露溏心蛋

以金箔、松露、海膽鋪面 造型精緻 帶點奢華
裡面係半熟生蛋黃 流質口感 味道幾有層次感

櫻花蝦炸蒜燒蠔

隻隻都肥美鮮甜 櫻花蝦配炸蒜有啲似日版避風塘 鹹香十足

法國鵝肝配多士

以多士墊底 盡吸鵝肝油分 鮮味極濃 配上黑醋、焦糖青檸解膩

入口有陣陣魚香鮮甜 可以減低成餐飯嘅飽滯感

粒粒分明 飯粒非常乾爽 炒到金黃色
每啖飯都有恰如其分嘅配料 松露同蛋香突出 火喉剛剛好啊

雪葩
椰子味就相對清甜 口感厚滑 更似雪糕 同樣好味

2024-05-07 0 views
之前食過呢間鐵板燒覺得好豐富美味,今次黎食,食物質數都依然keep到水準。店員嘅服務態度十分友好,而且會講解每一道菜。呢度嘅意大利玫瑰花茶入口啖啖都系玫瑰花香,非常好飲,叫咗個特色二人套餐👇🏻煙三文魚沙律 麻醬份量剛剛好,撈埋青瓜絲生菜沙律一齊食,感覺好fresh,煙三文魚食落都好香口蟹肉海膽松露油溏心蛋 面層系松露油,海膽十分香甜,半熟溏心蛋入面有鮮甜嘅蟹肉,非常美味可口時令海鮮 鐵板燒櫻花蝦蔥蒜煎蠔,只只蠔都好大好肥美,咬落充滿海水咸香味,櫻花蝦令蠔味更加提鮮活鮑魚配蟹肉海苔醬頂層有粒粒三文魚籽,鮑魚好大只,入口煙煙韌韌,點上海苔醬食就更滋味,海藻旁邊仲有煎香咗嘅鮑魚內臟法國鵝肝好大塊鵝肝,煎到外香脆內juicy,配上脆口嘅多士一齊食,感覺好滿足熊本縣A5和牛薄燒和牛裡面包住炸蒜及蔥粒,食落十分香口惹味,薄燒和牛入口好嫩滑熊本縣A5和牛厚燒牛柳厚燒牛柳肉質香嫩,咬落充滿牛肉香氣,香煎野菜🈶南瓜➕大啡菇,營養十足刺身帶子豆腐鯛魚湯帶子鮮甜香滑,滑捋捋嘅豆腐配上鯛魚湯,真系滿口都系鮮味黑松露櫻花蝦炒飯炒飯炒到粒粒分明,黑松露味唔會太濃,食落每一啖都充滿櫻花蝦香氣,非常不錯雪葩分別揀咗椰

蟹肉海膽松露油溏心蛋

時令海鮮

法國鵝肝

熊本縣A5和牛厚燒牛柳

刺身帶子豆腐鯛魚湯
帶子鮮甜香滑,滑捋捋嘅豆腐配上鯛魚湯,真系滿口都系鮮味

雪葩
分別揀咗椰子➕水蜜桃雪葩,椰子🥥入口棉滑香甜,比較似雪糕嘅口感,水蜜桃🍑雪葩入口充滿桃香,呢一餐真系超豐富超滿足💕
2024-05-04 9 views
煙三文魚沙律,表面鋪滿煙燻三文魚和新鮮爽口沙律菜,沙拉入口口感美味,清新又營養,煙燻三文魚入口鮮美的煙燻風味,肉質鮮嫩多汁。沙律菜配上沙律汁一齊食,非常好味。蟹肉海膽松露糖心蛋,製作非常精美,糖心蛋的表面放滿了滿滿的海膽,加上黑松露和蟹肉,鋪了金箔,入口海膽甘香鮮甜帶有淡淡的海水味,蟹肉鮮美和黑松露的特有香味一齊食,非常之夾。活鮑魚配蟹肉海苔醬,鵝肝,鮑魚入口軟滑,口感煙靭爽口, 10分新鮮,加上他的海苔醬真是絕配。鵝肝表面煎到金黃色,鵝肝入口甘香軟糯,放低的麵包吸收了多餘的鵝肝油,美味可口。香煎野菜刺身帶子豆腐鯛魚湯,奶白色的鯛魚湯,入口鮮甜濃郁的魚香味,湯頭清甜,刺身帶子新鮮,越食越鮮美,正。黑松露櫻花蝦炒飯,炒飯每粒炒得分明,入口櫻花蝦的鹹香,加上黑松露的獨特香味,這個炒飯非常好食。雪葩這個甜品也不錯A5和牛薄燒,和牛入口鬆化,濃郁的牛肉味,加上牛肉的脂肪甘香,這個菜好好味。

香煎野菜

雪葩這個甜品也不錯

2024-04-23 28 views
虎鐵鐵板燒位於澳門逸園中心,裝修舒適優雅。✨意大利玫瑰花 🌹茶:芳香怡人,口感清新✨牛油果 🥑海蝦沙律 🥗 :新鮮的海蝦與濃郁的牛油果,yummy ✨蟹肉海膽松露溏心蛋:金箔點綴的蛋,搭配豐富的蟹肉、海膽和松露,味道豐富。✨火焰鐵板煎蠔:蠔肉鮮嫩,搭配蔥花、炸蒜和櫻花蝦的調味,口感豐富✨南非活鮑魚配蟹肉海苔醬:鮑魚肉質鮮嫩爽口彈牙,搭配蟹肉海苔醬和鮑魚肝臟,味道豐富✨澳洲活龍蝦🦞配龍蝦膏海膽醬汁:鮮嫩的龍蝦肉搭配濃郁的龍蝦膏和海膽醬汁,口感豐富鮮美。✨熊本縣A5和牛厚燒:嚴選的A5和牛肉質鮮嫩,搭配南瓜、番薯和啡菇,味道豐富且均衡。✨刺身帶子豆腐鯛魚湯:鮮嫩的帶子搭配豆腐和鯛魚湯,口感鮮美且清爽。✨黑松露三文魚籽海膽杯炒飯:黑松露的香氣與三文魚籽和海膽的鮮美相融合,炒飯口感豐富。✨鐵板梳芙厘雪糕:綿密的梳芙厘雪糕在熱鐵板上融化,帶來獨特的口感和風味。
虎鐵鐵板燒位於澳門逸園中心,裝修舒適優雅。

✨意大利玫瑰花 🌹茶:芳香怡人,口感清新

2024-04-05 115 views
去咗銅鑼灣呢間超打卡嘅鐵板燒😍 師傅喺你席前煮俾你食,除咗啲食物擺盤靚之外,師傅仲會喺你面前玩火😆 虎鐵二人餐 $2880一坐低就即刻奉上一杯香香嘅花茶🌷蟹肉海膽松簬溏心蛋🥚糖心蛋配上面頭嘅黑松露同海膽,仲用咗食用金箔做點綴😍 食落濃濃嘅黑松露香🫶🏻牛油果海蝦沙律🥗牛油果沙律配咗海蝦刺身,同埋柚子醋,好開胃做前菜啱晒❤️火焰黑松路汁煮帆立🔥用左柏葉黎燒,呢個就係其中一個玩火嘅菜式😆 真係勁打卡🫶🏻 面頭中有啲紫蘇葉花同埋三文魚子,個湯都可以用嚟飲,因為加咗黑松露,令個湯更加濃郁,而帶子就好有鮮味😍活鮑魚配蟹肉海苔醬配咗蟹肉海苔汁,內臟都煎香左,仲配咗三文魚子,雞冠草做沙律,鮑魚食落爽口彈牙🥰活龍蝦🦞來自澳洲嘅活龍蝦,配咗蝦膏海膽醬,肉質結實鮮甜❤️西班牙伊比利亞豬柳🐖油香十足,口感軟熟🫶🏻 仲配左炸蒜片,日本南瓜番薯同海鹽❤️黑松露三文魚籽海膽杯炒飯🍚用咗高杯去擺盤超靚🫶🏻 啲飯炒到粒粒分明,再配埋黑松露三文魚同埋海膽,口感超豐富❤️刺身帶子豆腐鯛魚湯🥣鯛魚湯仲要加入刺身帶子同埋龍蝦,味道超鮮甜😍鐵板梳芙厘雪糕 🍮如果慶祝生日,呢度真係超啱👍🏻 師傅會用可以燃點嘅紙去包住甜品喺你面前燒,個過程

虎鐵二人餐 $2880
一坐低就即刻奉上一杯香香嘅花茶🌷

蟹肉海膽松簬溏心蛋🥚

牛油果海蝦沙律🥗
牛油果沙律配咗海蝦刺身,同埋柚子醋,好開胃做前菜啱晒❤️

火焰黑松路汁煮帆立🔥

活龍蝦🦞
來自澳洲嘅活龍蝦,配咗蝦膏海膽醬,肉質結實鮮甜❤️

西班牙伊比利亞豬柳🐖

黑松露三文魚籽海膽杯炒飯🍚

刺身帶子豆腐鯛魚湯🥣
鯛魚湯仲要加入刺身帶子同埋龍蝦,味道超鮮甜😍

鐵板梳芙厘雪糕 🍮
如果慶祝生日,呢度真係超啱👍🏻 師傅會用可以燃點嘅紙去包住甜品喺你面前燒,個過程超靚❤️ 而裏便就係疏乎厘配上抹茶雪糕😍
Celebration
Birthday