2020-10-05 728 views
朋友帶我去左食補身鍋😚佢話有別於市面上既連鎖式火鍋店,餐廳坐位好舒服,裝備格局好闊落,牆上有好多霓虹燈,好搶眼,仲有自助醬油區可以調配自己口味嘅醬油😜🌟叫左好補身既滋補螺片花膠雞煲我地叫左半隻雞,份量勁多,鮮雞好嫩滑,而且好多肉夠鮮味,加上大量嘅花膠同螺片煲成嘅湯底😚店員推介我地飲完湯同食完雞煲先再加湯打邊爐😍湯頭的確夠晒鮮甜濃味好好飲😊🌟手工四寶丸,即係手打蝦丸,手打墨魚丸,手打鯪魚丸,同埋手打墨汁丸,每種丸都鮮味十足,而我個人比較喜歡墨魚丸,佢真係好爽口呀🥳🌟頂級安格斯牛小排全人手切割,大細亦都恰到好處,一口食到既牛小排,牛香味即時係個口入邊滲出嚟,而且肉質夠晒腍,份量亦都好夠,推薦大家叫呢一個牛小排😊🌟手工即炸魚皮,呢個就出色啦,真係喺出邊未食過,椒鹽味好重。而且大大塊,一上枱視覺上亦都好震撼真係色香味都俱全😋🌟雜菜籃有多種唔同嘅菜🥬包括左菜心,小白菜,油麥菜同生菜,蔬菜都好新鮮🥦我個人就比較喜歡食油麥菜,油麥菜嘅香味再配合埋火鍋嚟食,味道特別突出,兩樣嘢真係好夾💕一路打邊爐一路飲住凍嘅夏姑草同烏龍茶飲真係一種好好嘅享受😋

一路打邊爐一路飲住凍嘅夏姑草同烏龍茶飲真係一種好好嘅享受😋

2020-10-05