2022-04-25
🤎韓屋 (尖沙咀)
🧸尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️呢間餐廳裝修非常少女心,有好多唔同嘅心心吊燈,仲有一隻好可愛嘅飛天豬。Menu係以傳統韓國家常菜為主打🇰🇷,零味精零防腐劑💯一坐低已經上左小食,係酸辣蘿蔔🤤-薯仔豬排骨湯🥔 $138朋友話呢個好出名,一問先知原來係韓國人嘅眼中係解酒神器😂唔講真係唔知🤔。賣相非常吸引🙊入口有香濃嘅大醬🤫排骨嘅份量勁多,毫不吝嗇‼️仲要好入味好軟腍。除此之外仲有蘿蔔絲生菜等等,最後食埋薯仔🥔真係非常滿意因為薯仔已經吸晒成個湯嘅味👍🏻-煎醬牛小排餃子🐃 $78/5隻首先要講嘅係佢真係做到外脆內軟,而且咬落啖啖牛肉香😍肉汁流晒出嚟,超好食!大家一定要嗌😋,我覺得直程唔洗點餃子汁都勁好味🤤-餃子王🥟 $16/1隻果然真係王👑超級大隻嘅餃子令我大開眼界,一個龍一隻,真係做到皮薄餡靚。餃子肉同埋蔬菜嘅比例調校得幾好👍🏻食食吓發現原來入邊仲加咗韓國粉絲😍 係幾特別嘅配搭大家不妨試一試。-泡菜餃子王 $16/1隻一樣都係巨型餃子!一啖根本冇可能食得晒🤫有泡菜係入面😍辣辣地 好正哦🤤石鍋拌飯 $98紅米飯‼️我個fr
🤎韓屋 (尖沙咀) 🧸尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
-薯仔豬排骨湯🥔 $138
-煎醬牛小排餃子🐃 $78/5隻
-餃子王🥟 $16/1隻
-泡菜餃子王 $16/1隻
石鍋拌飯 $98
紅米飯‼️我個friend第一眼見到嘅時候就同我講話好健康!加埋石鍋拌飯嘅醬汁,少少香辣都幾開胃😚最緊要係有飯焦😍果然石鍋係唔同啲😘
想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩