2024-04-23
食左中環間飲茶,環境裝份別緻,員工又有禮貌,我就叫左佢地既2人套餐,食完覺得超正!好好食又有heart.首先有椰皇燉老雞湯,椰皇同老雞一齊燉煮,湯底濃郁,有淡淡嘅椰香味,加埋老雞嘅鮮甜味道,令湯嘅口感滑順,好開胃。一般唔太喜歡飲湯既我都覺得好正。然後有前菜雞絲拉皮,拉皮有咬勁,雞絲鮮嫩,配埋醬汁,味道鮮美,令人食嘅時候口感豐富。荀尖鮮蝦餃係用新鮮嘅蝦肉同嫩滑嘅荀尖包裹而成。蝦肉鮮甜,荀尖爽脆,餃子皮薄透,食落有咬勁同鮮甜嘅口感。魚香茄子春卷外層炸至金黃酥脆,外脆內軟,有咬勁又帶有茄子嘅香氣。內裡嘅魚香醬汁配上茄子,味道鮮美,食落一口嘅滋味令人回味無窮。然後,Xo醬淮山蝦球Xo醬嘅惹味完美結合,蝦球鮮嫩彈牙,入口有層次,而淮山清新爽脆。最後安格斯牛肉炒河,安格斯牛肉鮮嫩,保持了肉質的鮮美。河粉軟滑,吸收了牛肉的鮮味,入口滋潤亦幾有鑊氣而不帶油膩感。呢個套餐性價比高,讚讚!
呢個套餐性價比高,讚讚!