Restaurant: Yum Cha (Nan Fung Place)
Info:

2024-06-01 36 views
假日想請屋企人飲茶。我上網揀咗間上環商場樓上嘅精緻點心,定價中上。鴿吞鳳梨外皮係酥酥嘅口感,裡面包著一啲鳳梨餡。筍尖鮮蝦餃定價比較中上,皮算係幾薄餡料足夠,上面仲有一抹金色。睇住流奶包包身口感鬆軟,流心熱辣辣。櫻花蝦燒賣 集齊小蝦加大蝦 ,綠色薄皮口感尚可一籠八戒 外皮係可愛嘅豬豬,搭配叉燒餡,一口咬落去甜甜地。咖喱手抓餅口感呈酥酥脆脆,搭配有少少辣嘅咖喱。安格斯牛肉河炒得有鍋氣,唔油膩,食落偏軟嘅口感。

睇住流奶包包身口感鬆軟,流心熱辣辣。

櫻花蝦燒賣 集齊小蝦加大蝦 ,綠色薄皮口感尚可

一籠八戒 外皮係可愛嘅豬豬,搭配叉燒餡,一口咬落去甜甜地。

咖喱手抓餅口感呈酥酥脆脆,搭配有少少辣嘅咖喱。
安格斯牛肉河炒得有鍋氣,唔油膩,食落偏軟嘅口感。
2024-05-31 34 views
今時今日飲茶已經不同從前般,推住車仔賣點心買少見少,而現在就正正有這款新派點心店的出現,將中國點心加入一些新元素,卻又留全著最傳統的風味於當中,成為新一代的創新「飲茶」!「飲茶」位於中環南豐分店,總面積超過6, 000平方呎,內裡裝潢高樓底、配上落地玻璃窗、特製紅磚牆,絕對係令人眼前一亮。睇住流奶絕對是這裡的招牌點心,賣相非常可愛,流心餡真係超流心同澎湃,名副其實嘅睇住流奶!流心奶黃細膩綿滑,味道超濃郁,包又好軟鬆,出色!鳳梨咕嚕肉皮薄脆口,肉質鬆化有肉汁,肥瘦適中,啖啖肉,酸甜開胃,令人食唔停口。香烤蜜餞豚肉叉燒叉燒香濃鮮甜,肉質嫩滑,帶有略略焦香,那蜜餞醬汁味道甜而不膩,啖啖滋味。安格斯牛肉河色香味俱全,安格斯牛肉軟腍且肉味濃,河粉炒得乾爽唔油膩,味道香濃而唔會話鹹。伯爵茶奶凍質感細滑,有濃郁茶香,不甜不膩,清香怡人。
睇住流奶
流心奶黃細膩綿滑,味道超濃郁,包又好軟鬆,出色!
香烤蜜餞豚肉叉燒
安格斯牛肉河
伯爵茶奶凍
質感細滑,有濃郁茶香,不甜不膩,清香怡人。
上環創意點心🥢 精緻高質又好吃!Yummy❤️..呢間新派點心餐廳,我以前都成日食架!😍 點心有創意、精緻又可愛,主打創新元素既港式點心,推薦既有「睇住流奶」&「一籠八戒」創意滿滿😆!味道不錯而且坐得舒適,岩晒時下年輕人愛追求新派既飲食概念。你未試過嗎❓快來試試精緻好吃又有創意既點心吧🤗。晚市更設有【二人套餐 $398】價錢親民且份量足!先來小食🔸呷醋木耳(含香芥辣)🔸雞絲拉皮,打開味蕾。再來點心🔸筍尖鮮蝦餃 (大粒飽滿又足料彈牙) 🔸魚香茄子春卷 (第一次吃 口感特別又特別偏愛茄子的我 愛了愛了💜)。而湯品🔸師傅燉湯 & 🔸椰皇燉老雞 +$20 同樣足料😍。燉湯咪濃又滋補,而椰皇燉老雞🐥 味道比較清甜🤍 2款都愛了。小炒 Stir-fried 揀左🔸XO醬淮山蝦球🍤,粒粒大隻又爽口,加上XO醬很惹味,另有爽口淮山 & 彩椒,視覺 & 味覺都提升。主食揀左🔸安格斯牛肉河,煙韌粉條色水均勻有光澤,安格斯牛肉質不錯吃,有質素既牛!🖤 整體炒河份量足又好吃喔。最後來杯 🔸鮮橙汁🍹 酸甜味道消消吃膩既味蕾,性價比很高呢。下次再來~..×××××ש中環德輔道中173號南豐大廈2樓1-2號舖..
上環創意點心🥢 精緻高質又好吃!Yummy❤️

🔸雞絲拉皮,打開味蕾。

再來點心🔸筍尖鮮蝦餃 (大粒飽滿又足料彈牙)

小炒 Stir-fried 揀左🔸XO醬淮山蝦球🍤,

🖤 整體炒河份量足又好吃喔。

×××[飲茶]×××
©中環德輔道中173號南豐大廈2樓1-2號舖
🌸《飲茶 • 茶樓 • 中環》-🔹櫻花蝦燒賣 $68櫻花蝦好香,令到燒賣鮮味十足,隻隻燒賣都好大隻、彈牙👍🏻-🔸紅油抄手 $59紅油抄手偏向港式風味,鋪滿咗花生碎,加強左口感同味道🥳-🔹睇住流奶 $49必點點心❤️ 流沙奶非常足餡,輕輕撕開已經見到奶皇要瀉出來,就算凍食都仲有流口效果,極推薦‼️-🔸香烤蜜餞豚肉叉燒 (例) $108半肥瘦叉燒加上香甜蜜餞燒開,食落有蜜餞既香甜,送飯一流🙆🏻‍♀️-🔹芝士海蝦伊麵 $138芝士好足料,伊麵好彈牙,海蝦每隻都算大隻,中意食芝士伊麵必試啊👍🏻-📍 飲茶 (南豐大廈) (中環)中環德輔道中173號南豐大廈2樓1-2號舖
🌸
《飲茶 • 茶樓 • 中環》

🔹櫻花蝦燒賣 $68
櫻花蝦好香,令到燒賣鮮味十足,隻隻燒賣都好大隻、彈牙👍🏻

🔸紅油抄手 $59
紅油抄手偏向港式風味,鋪滿咗花生碎,加強左口感同味道🥳

🔹睇住流奶 $49

🔸香烤蜜餞豚肉叉燒 (例) $108

🔹芝士海蝦伊麵 $138

📍 飲茶 (南豐大廈) (中環)
中環德輔道中173號南豐大廈2樓1-2號舖

2024-05-27 22 views
呢間晚市都有性價比高嘅點心食,而且坐得又舒服,侍應服務態度良好魚香茄子春卷春卷炸到十分香脆,又唔會太油膩,裡面包住蘿蔔絲及茄子🍆等餡料,口感豐富筍尖鮮蝦餃蝦肉好大粒,皮薄餡靚,配搭埋爽口嘅筍尖就更添口感睇住流奶流心奶黃包嘅造型好可愛😍奶黃好香滑,又唔會過甜,非常美味沙薑豬手份量都算多,而且都好入味,豬手拔毛情況亦算乾淨,值得一試脆皮妙齡鴿乳鴿外香內juicy,肉質香嫩,仲配有手套及濕紙巾,方便食用👍🏻鴿吞鳳梨鳳梨酥造型好可愛,有3隻超萌嘅鴿係籠裏面,咬落香酥可口,裡面仲有暖暖地,香甜而不膩嘅鳳梨絲伯爵茶奶凍奶凍份量夠晒兩個人食,伯爵茶味香濃,食落又唔會太甜糖不甩🈶6件糖不甩,外層沾滿花生碎、椰絲及芝麻,裡面係流心黑芝麻餡,非常香口

魚香茄子春卷

筍尖鮮蝦餃
蝦肉好大粒,皮薄餡靚,配搭埋爽口嘅筍尖就更添口感

睇住流奶
流心奶黃包嘅造型好可愛😍奶黃好香滑,又唔會過甜,非常美味

沙薑豬手
份量都算多,而且都好入味,豬手拔毛情況亦算乾淨,值得一試

脆皮妙齡鴿

伯爵茶奶凍
奶凍份量夠晒兩個人食,伯爵茶味香濃,食落又唔會太甜

糖不甩
中環的這間高質創意點心店,融合了傳統點心與創新元素,令我們年輕人都鐘意咗飲茶!首先必點的是招牌筍尖鮮蝦餃,外皮薄而不易破裂,餡料飽滿鮮嫩,蝦肉爽脆,有微微的香菜清香,令人胃口大開😍 另一打卡之選是睇住流奶即流心奶皇包,好有趣的賣相,裏面有濃郁的流心奶皇,一咬下去在口中爆發😋😋😋還有一籠八戒即叉燒包,豬仔的賣相好得意😆好想將佢搓圓撳扁😆 叉燒肉包餡飽滿,甜而不膩🌈 另外,沙薑豬手都好好味🤤肉骨軟嫩,沙薑帶來一股清新酸甜,開胃爽口👍🏻還有芝士海蝦伊麵,麵條Q彈有咬勁,芝士香濃醇厚,配搭海蝦肉質鮮甜,令人忍不住想一口氣吞嗦個乾淨 😍 最尾來一個葡國鮮奶撻,香滑濃郁的奶香味,搭配酥脆的餅底,完美的甜品佳選👍🏻👍🏻

2024-05-22 20 views
今日收工約咗朋友食飯,上次嚟南豐中心搵食有一個唔錯嘅體驗,今次食過返尋味,過嚟飲下茶食個包。呢度都有海鮮酸辣湯,不過今次嘅酸好似重手咗,略嫌佢有少少蓋過咗海鮮嘅鮮味,有點兒可惜。不過佢都好足料入邊有晒彈牙嘅鮮蝦同埋瑤柱。然後叫咗個酥炸魷魚鬚,佢真係冇改錯名啊,因為佢個外皮真係炸得好鬆脆,送酒一流。然後有一個前菜個名好搞笑,叫麻煩三菇,因為佢係用三款唔同嘅菇菇去醃製而成嘅前菜,佢啲花椒油都幾香。然後我哋叫咗個薑汁炒芥蘭,我個人覺得佢個薑汁唔會太辣,味道啱啱好。而最重要係啲芥蘭都啱啱好唔會太老,因為芥蘭一老咗就食唔到㗎啦。另外我哋仲叫咗個雞煲,另外好驚喜嘅係佢係冇骨㗎,啱晒我呢啲懶人。所以我真係好欣賞佢呢個雞煲,啖啖肉滑捋捋,如果有得揀辣味嘅話仲加正。最後嚟飲茶,當然唔少得嗌點心啦,佢呢度嗰啲點心都比較特別,就好似呢度冇普通嘅燒賣,只係得呢種櫻花蝦燒賣,相比起傳統嘅鮮蝦燒賣佢用櫻花蝦代替,炸香咗嘅櫻花蝦放咗喺燒賣面頭,中間就係肥瘦參半嘅豬肉。最後就梗係要叫佢呢度最可愛嘅奶皇包啦,除咗賣相得意之,佢個味道都好好味㗎。個包皮好鬆軟,好軟熟,然後中間啲奶黃又啱啱好唔會太稀又唔會太杰,一咬就流出嚟

個包皮好鬆軟,好軟熟,然後中間啲奶黃又啱啱好唔會太稀又唔會太杰,一咬就流出嚟,甜度亦都啱啱好。

我幾鍾意呢一度嘅款式,乜都有啲唔會太悶,一次過滿足晒我所有願望。
2024-05-17
$250 (Dinner)
2024-05-20 61 views
中上環區嘅新派點心,「飲茶」行高級路線,晚市亦都有好多招牌小菜,開咗壺其他點心店好少有嘅白桃烏龍🥹睇住流奶:最多人叫嘅流沙包,造型可愛而且勁流心,奶黃幾香滑而且有沙沙嘅口感😍筍尖鮮蝦餃:皮薄而且蝦肉大粒;另外當然仲有櫻花蝦燒賣,燒賣本身綠色皮,蝦同豬肉比例混和得好好食得出爽彈,加上櫻花蝦味道多了一分鮮香味👍🏻小菜方面叫咗脆皮妙齡鴿以及蜜餞黑椒牛仔骨,都係幾有水準嘅小菜,牛仔骨肉質淋,痴住骨嘅肉特別香,黑椒汁亦好襯配角嘅薯角☺️最後芒果布甸埋尾,中上環區黎講價錢幾公道高質

最後芒果布甸埋尾,中上環區黎講價錢幾公道高質
2024-05-18 436 views
同朋友放工食飯想去飲茶 咁岩search到呢間叫「飲茶」既餐廳 覺得幾特別又近我地 就一於去試下晚市點心款式唔算太多不過每一款都好精緻可愛 而且係即叫即蒸的裝修同坐位設計都唔會好似傳統酒樓咁 佢坐位較寬敞同埋較modern 所以都吸引左好多外國人去食♡鴿吞鳳梨🍍(3件) $49造型係3隻鴿子🕊️好可愛 放入去個籠入面 好適合打卡 其實係鳳梨酥來的♡櫻花蝦燒賣(4件) $68以櫻花蝦代替左平時既蟹籽 入面仲有大大隻既蝦 感覺不錯♡睇住流奶(3件) $49個名已經好得意 其實就係流心奶黃包 外表有2隻眼 自己篤個咀出黎就可以見到流唒d奶黃出黎 好玩又好食♡干煸四季豆 $89四季豆加埋肉碎去炒 味道濃郁 如果配埋白飯就更好♡芝士海蝦伊麵🦐 $138睇落好多汁以為會好漏 點知原來唔會 而且食落唔會好鹹 海蝦都好大隻♡葡國鮮奶撻(3件) $49甜品叫左呢個 係我愛既曲奇皮 上面有焦糖 能夠提升口感

♡鴿吞鳳梨🍍(3件) $49

葡國鮮奶撻
芝士海蝦伊麵
干煸四季豆
睇住流奶
看到有德輔道中電車路旁[飲茶]這餐廳開業時就已經很期待這裡飲茶! 心想不用多做作,單單坐在窗邊看電車來來回回這感覺就已經很[香港]。不得不說,這裡的小菜和鹹甜點都精緻好吃! 而且每款點心名子也很有玩味,賣相超精緻 鴿吞鳳梨鳳梨酥吃得多,但像鴿子一樣賣相較少見, 很可愛睇住流奶, 金黃色流沙包, 可愛的眼睛👀,包底鬆鬆的,蛋黃餡料濃郁香甜, 好看又美味 -個人十分喜愛這裡的蝦餃,看起來像一大粒珍珠, 賣相高貴, 晶瑩剔透蝦肉彈牙, 簡單好食。-鳳梨咕嚕肉 經典小菜這裡也做得出色, 咕嚕肉炸到外脆內嫩, 酸酸甜甜的十分惹味。-脆皮妙齡鴿鴿皮炸到金黃脆卜, 色澤誘人, 鴿肉鮮嫩多汁,咸魚雞粒炒飯簡單卻帶鑊氣, 鹹魚香氣撲鼻,雞粒嫩滑, 炒飯粒粒分明,咸香惹味,-最後簡單叫了糖不甩作結, 大滿足~~

不得不說,這裡的小菜和鹹甜點都精緻好吃!

而且每款點心名子也很有玩味,賣相超精緻

鴿吞鳳梨

鳳梨酥吃得多,但像鴿子一樣賣相較少見, 很可愛

睇住流奶,

金黃色流沙包, 可愛的眼睛👀,

包底鬆鬆的,蛋黃餡料濃郁香甜, 好看又美味

個人十分喜愛這裡的蝦餃,

脆皮妙齡鴿

鴿皮炸到金黃脆卜, 色澤誘人, 鴿肉鮮嫩多汁,

咸魚雞粒炒飯

最後簡單叫了糖不甩作結, 大滿足~~
飲茶 Yum Cha📍中環德輔道中173號南豐大廈2樓1-2號舖好耐無見嘅中學老友呢晚搵我一齊食飯,因為大家都係識食之人,食餐飯都想搵啲值得打卡、有亮點嘅餐廳,所以佢揀咗中環近上環嘅一間新派中菜點心餐廳,方便同在港島工作嘅我倆。飲茶好受外國遊客歡迎,除咗西方人,當晚座上客亦不乏韓國、菲律賓等旅客,睇嚟打卡真係無分國籍! 💰$89干煸四季豆 🥗惹味非常嘅干煸四季豆,炒得乾身唔油膩,肉沫只有少量肥肉,淨食已經好好味,相信配飯一定好下飯! 💰$138芝士海蝦伊麵 🍤🍝一碟伊麵都夾到5-6碗,性價比都唔低。海蝦上粉後炸得金金黃黃,包裹住嘅蝦肉彈牙爽口,加上調味唔會過鹹,芝士味亦偏淡,所以即使得兩個女仔都可以輕鬆KO,唔會過份飽滯。 💰$68/4件櫻花蝦燒賣 🥟坊間有唔少fusion燒賣,例如舊式嘅鵪鶉蛋燒賣,或新式嘅黑松露燒賣;基本上只要係燒賣,我都一定會試下。呢間餐廳選擇以櫻花蝦代替常見嘅蟹籽,亦將一般黃色嘅燒賣皮改成綠色,製作耳目一新嘅櫻花蝦燒賣。燒賣內餡包有蝦肉、豬肉同冬菇片,口感彈嫩juicy,無咩肥肉,連同櫻花蝦一齊食,味道得以昇華。 💰$49/3件睇住流奶 😮餐廳其中一款招牌人氣包
飲茶 Yum Cha

💰$68/4件
櫻花蝦燒賣 🥟

💰$49/3件
睇住流奶 😮
餐廳其中一款招牌人氣包點—睇住流奶,眼仔碌碌,造型趣怪,愛打卡人士必點!包內有大量熱辣辣嘅流沙奶黃餡,可以喺眼仔附近篤個口,輕輕按壓,「睇住流奶」,有趣又好味!

💰$49/3件
鴿吞鳳梨 🕊️🍍
三隻白鴿造型嘅鳳梨酥,乖乖哋坐喺籠內等候被食用,又係一吸睛之作。酥皮造功認真,有細心刻畫白鴿尾巴同翼嘅細節,創意十足。不過個人認為鳳梨餡味道偏甜,口感亦過於硬身,食開正宗鳳梨酥嘅朋友可能會感失望。

💰$49
葡國鮮奶撻 🥧
另一款甜品係葡國鮮奶撻,三隻迷你撻賣相的式可愛,撻面鋪有黃糖,營造微焦效果。雖然望落同一般蛋撻仔無咩分別,但千祈唔好俾表層黃色呃咗!咬落先知裏面係白色,係鮮奶撻嚟。但始終撻皮比較易散,鮮奶蛋漿亦無咩香味,同想像中嘅「葡撻」有少少出入。
2024-05-17 29 views
最近👦🏻喺中環附近搵食時就發現呢間點心相當精緻,餐廳裝潢就走簡約雅致風既點心/中菜店 - 飲茶!今次👦🏻👧🏻就揀咗食晚餐,又可以食點心,又可以食小菜同炒粉麵。🌟鴿吞鳳梨將鳳梨酥包裹成鴿子🐦形狀,外層嘅曲奇皮相當酥化,富有奶香,而內層嘅鳳梨餡餡料🍍感覺上有溝咗少少冬瓜蓉,不失鳳梨酸甜味又可以保留質感綿密。底層仲放咗少量椰絲裝作草地,十分有心思。🌟睇住流奶樣子鬼怪嘅奶皇包十分吸睛👀,夠曬可愛!奶皇包質感鬆軟,奶皇餡嘅鹹蛋黃味十分突出,超級流心,難怪菜式名就提咗大家要睇住流奶🤪!🌟千島明蝦角蝦角🦐外層炸得香脆金黃,內塵滿滿嘅蝦肉(就只食到啖啖爽口彈牙又鮮甜嘅蝦肉😍),蝦愛好者必食!!再點埋另外附上嘅千島醬,味道更豐富。🌟香烤蜜餞豚肉叉燒叉燒一上枱同食時,都聞到超級濃郁嘅玫瑰露酒香氣🍾,講到明係蜜餞,所以醬汁係偏甜同夠掛身。例牌份量嘅叉燒都唔少,肥瘦均勻,既可以食到好腍嘅豬肉,又可以咬到甘香嘅肥膏。🌟乾葱豆豉雞煲一如預料,雞煲熱辣辣送上同夠曬惹味!用咗乾蔥、大量豆豉嚟炒,香氣迫人!而雞肉🍗就用上雞柳,唔係連骨嘅雞,所以食落都係啖啖肉,非常嫩滑。🌟安格斯牛肉河本身覺得喺度叫乾炒牛河會唔會太曬Qu

🌟鴿吞鳳梨

🌟睇住流奶

🌟千島明蝦角

🌟香烤蜜餞豚肉叉燒

🌟乾葱豆豉雞煲

🌟安格斯牛肉河
本身覺得喺度叫乾炒牛河會唔會太曬Quota,估唔到係一個好正確嘅選擇!乾炒牛河夠晒有鑊氣,河粉條條分明有咬口。牛肉一咬就食到牛肉香,果然係用上安格斯呢啲靚牛肉,醃得夠腍但又唔似出面嘅醃腍到冇曬肉香。河粉好上色,味道唔會過咸。

2024-05-16 23 views
位於上環既飲茶重新裝修後 環境更寬敞坐得更再舒服左👍🏻而餐廳係主打注入新元素既港式點心仲有多款特色中式小菜,飯麵,燒味等種類都算多 食物質素亦keep到水準!🌟睇住流奶招牌奶黃包 造型夠哂搶眼一搣開啲流沙奶黃餡係流哂出黎帶濃郁既奶香同蛋香 甜中帶鹹🌟紅油抄手粒粒都好飽滿味道麻辣香鮮 湯汁濃郁又唔膩帶芝麻香氣 夠哂惹味💯🌟脆皮妙齡鴿色澤金黃油亮乳鴿外脆內嫩又多汁灑埋淮鹽更好味😋🌟京都牛仔骨牛仔骨整得好軟腍醬汁酸甜醒胃🌟安格斯牛肉河安格斯牛肉質嫩滑 但亦有嚼頭炒得有鑊氣又夠乾身 而且上色均勻
位於上環既飲茶
重新裝修後 環境更寬敞
坐得更再舒服左👍🏻
而餐廳係主打注入新元素既港式點心
仲有多款特色中式小菜,飯麵,燒味等
種類都算多 食物質素亦keep到水準!

🌟睇住流奶

醬汁酸甜醒胃

🌟安格斯牛肉河
安格斯牛肉質嫩滑 但亦有嚼頭
炒得有鑊氣又夠乾身 而且上色均勻
上環有間好嘢介紹,呢間餐廳與中菜做主打,啲點心好精緻。走高尚路線。裝修同燈光嘅設計都一流,成間餐廳無論係食物定係佈置都好用心🙌🙌🤩睇住流奶 ($49):奶味好香❤️作為精緻賣相嘅點心,真係賞心悅目。十分可愛😍🤩香烤蜜餞豚肉叉燒 ($108)肉質鮮嫩多汁,外層烤至金黃酥脆,帶有微微的甜味。👍👍🤩脆皮妙齡乳鴿 ($68)皮脆肉嫩,讓肉質保持了豐富的口感。脆皮的外層增添了食物的層次感🥰🥰🤩蜜餞黑椒牛仔骨 ($138)肉質鮮嫩多汁,牛骨的風味與黑椒的辛辣味道完美結合。蜜餞的甜味平衡了辛辣的口感😋😋🤩四川擔擔湯麵 ($49)辣味十足,四川擔擔湯麵的特色辣椒醬使得湯底酸辣可口😝😝🤩XO醬炒蝦腸粉 ($89)蝦腸粉配上香辣的XO醬。蝦腸粉韌性十足,搭配上XO醬的風味,味道更加豐富❤️❤️

🤩睇住流奶 ($49):
奶味好香❤️作為精緻賣相嘅點心,真係賞心悅目。十分可愛😍

🤩香烤蜜餞豚肉叉燒 ($108)
肉質鮮嫩多汁,外層烤至金黃酥脆,帶有微微的甜味。👍👍

🤩脆皮妙齡乳鴿 ($68)

🤩蜜餞黑椒牛仔骨 ($138)

🤩四川擔擔湯麵 ($49)
辣味十足,四川擔擔湯麵的特色辣椒醬使得湯底酸辣可口😝😝

🤩XO醬炒蝦腸粉 ($89)
今日到咗晚餐時候都有股飲茶癮就搵到呢間餐廳🍵 裝潢好優雅又有設計感可以嘆個晚茶🌙除咗坐得舒服望到街景之外🌠最吸引嘅係佢嘅特色造型點心❤️ 每一個都超可愛造型超適合打卡📷味道都非常有質素值得一試⭐️ 睇住流奶 🍳金黃色嘅流沙包造型好似一隻怪獸咁👾 一支爆餡就有流奶既效果好搞笑🤣 奶黃甜度適中唔會太膩而且口感好鬆軟💛⭐️ 鴿吞鳳梨 🕊️白鴿造型嘅點心放喺鳥籠度又係好精緻🪿 酥脆既外皮包住鳳梨餡🍍 甜度帶鳳梨既香氣好似鳳梨酥咁好有特色🏮⭐️ 櫻花蝦燒賣 🦐燒賣造型好飽滿值得一讚🫶🏻爽口嘅口感加上櫻花蝦點綴🌸 有特別的鹹香提升了層次🌊⭐️ 鳳梨咕嚕肉 🍖經典嘅小菜用咗鮮菠蘿非常鮮甜🏝️鑊氣好夠酸酸甜甜嘅醬汁好開胃🔥⭐️ 王子炒飯 👑飯粒炒得粒粒分明而又唔油😊 帶子口感新鮮好飽滿份量好豐富🐚⭐️ 葡國鮮奶酥 🇵🇹奶味濃郁好Rich🍼加上焦糖比起葡撻嘅甜度更有層次牛奶味更多🤍

⭐️ 睇住流奶 🍳

⭐️ 鴿吞鳳梨 🕊️