2017-10-01 198 views
呢間野好唔掂,真心唔推介。除非好肚餓,其他餐廳等位等好耐,如果唔係千祈唔好黎呢間。食物質素低,野食味道真心一般。好多都太咸,炸物既炸粉太厚;炸魷魚送到黎唔熱已經硬哂。已經唔係多人食出野食都禁慢;寫左幾張紙都無黎,第一次食放題係有一半時間係度等多過食。隔離檯追幾次單,我地追都費事追。食到無癮提早埋單,埋張單都要等3、4個字,好無奈。好差!食到燥底,第一次食放題唔係飽到食唔哂係俾左錢唔俾野食你!唔會再黎呢間😡唯一好既係服務唔差囉😒
唯一好既係服務唔差囉😒
2017-09-27 176 views
啲野食質素好差,岀餐勁慢,問題系間野冇坐爆人都可以甘慢。未食過甘差既放題等左成個鐘吹左幾次都未岀到野食(但用餐時間得大約2個鐘,淨系等食都等左大半時間),跟住岀啲野食又吾熱 好差,聽到隔離枱都話甘耐未有野食。呢個價錢吾需要食呢間野,有其他更好選擇,完全吾抵食,試都吾好試 好伏。請埋我食都吾會再去,完全吾知食緊乜落肚第一次食野食到燥底。劣質仲有其他樓下既放題都好多人等,呢間冇人等直接入得,宜家終於明點解😂
第一次食野食到燥底。劣質
2017-09-20 1667 views
雖然咁講好奇怪,但我真係為了就水信玄餅而去呢間放題.首先我晨早book了檯,當日準時到達但佢話無位要等,之後叫我去同一商場另一樓層的"分店"1.既然無位咁我book的意義在哪裡? 2.另一樓層係一模一樣點解另一樓層唔係叫呢個餐廳名? 為免中伏我堅持等!其實呢度真係逼到一個點,算,野食最重要,呢度選擇都算多,唯一問題就係上台速度...魚生佢好精美咁擺盤,如果新鮮度有待改進,而且張台好細,上到來,其他食物無位擺=-=壽司方面佢選擇都幾多元化,由於我對食真係無要求,所以我覺得D壽司係食得落,不過你話食材係咪最新鮮呢,咁又唔算,起碼最簡單,玉子都唔係好玉子顏色..不過我覺得炸物佢地做得唔錯,雖然多油左少少,不過炸得夠透,所以好脆,好入味,甘栗紫薯餅同炸蝦天婦羅係我的推薦~番薯都幾好,雞翼好香好惹味~~燒物都係有D水準之作,我覺得牛舌同翠玉瓜最好食,特別翠玉瓜好多燒汁,所以好好味,不過上台時間就.....rewind返去前菜先!其實佢前菜選擇都真係幾多,款款我都好想食,呢D涼拌基本上無得輸,難食極有個譜,只係蟹籽沙律可以多番少少會好D...終於去到甜品,我立刻畫左幾粒水!信!玄!餅! 點知佢勁耐
不過我覺得炸物佢地做得唔錯,
番薯都幾好,雞翼好香好惹味~~
終於去到甜品,我立刻畫左幾粒水!信!玄!餅! 點知佢勁耐都無黎,諗住cut單先一次過到曬,粒蘋果大福係唔錯的.
正當我同朋友吹住水走,我先發現,咦,水信玄餅呢????水信玄餅?????水信玄餅?????最後佢都係無上過,我特登黎食都無食到...
總括而言,無下次.
2017-09-14 233 views
尋日出MK買隻figure 比個 Kidult做生日禮物, 一行出 CTMA, 有人塞左幾張樓上食肆嘅宣傳單張比我, 因為未到時間去 Karaoke 慶生, 又差唔多時間都要搵嘢醫肚, 我其實對MK嘢食, 無乜要求, 是但揀咗間日式放題開餐.上到去八幡屋, 間嘢都幾爆下, 不過一條友唔駛等, 即時有位坐.因為手機食先, 睇番啲相, 先知原來自己食左唔少野, 嘢食都算唔錯, 有板有眼.我最鍾意火炙左口魚裙邊壽司, 其次係炸蝦天婦羅同埋蕎麥麵, 可惜嘢飲選擇唔夠多.最好笑係有bb 板象拔蚌, cute 到爆 , 不過d 牛脷 overcook, 雞軟骨太油膩, 仲有啲咖哩魷魚駛唔駛咁辣.Overall 呢間放題唔錯, 落單上菜都好快, 最好係無漏單, 啲嘢食都到齊曬

2017-09-13 189 views
It's been ages since I went to MK for all you can eat.Went here because of all the good ratings on Openrice.The restaurant is spacious.As a standard, there is a drinks and dessert counter.The crab congee is highly recommended because it was deliciously thick and comforting with a lovely crab taste.The sashimi, handrolls and sushis are good as well.Tomato salad:For carbs, I had soba noodles which were chilled and soothing,Surprisingly, the prawn tempura was really good because the coating was fri

The restaurant is spacious.

Tomato salad:

Surprisingly, the prawn tempura was really good because the coating was fried just right and the prawn meat was springy and tender.
Finished with this really pretty Sakura mizu shingen mochi.
It wasn't too sweet so I ended up ordering lots of them.

The only improvement would be the soup because it was quite salty.

今日同我寶寶去兆萬既八幡屋,而我對放題⋯係好鐘意!因為可以食住刺身,又可以食下小食。諗到都爽。 一早已經book定枱,怕冇位好掃興a_a 黎到送左隻芝士波士頓龍蝦,龍蝦係升級就會送,出去叫隻龍蝦都幾十蚊啦,即刻翻晒本! 龍蝦啲芝士夠晒多完全唔使驚好Dry,仲要好有彈性,估唔到送嘅龍蝦都可以做到咁新鮮,完全唔馬虎! 咁岩又有個加幾十蚊升級,多D野食,裏面有啱心水所以就加錢啦。同埋見到隔離嗰啲人都有升級,自己唔升級都對唔住自己。 升級生蠔同埋蝦都唔錯,生蠔冇沙,好乾淨,都幾清新。蝦就好新鮮,完全爽口又清甜。 咁當然叫埋刺身係例牌啦,黎到個賣相又花又草,好多心思,不過我就梗係食左先講。 講最新鮮既,亦係我最驚訝既係希靈魚 ! 無錯係佢啊。直程可以媲美日本既味道 ! 平時香港食到既偏酸,肉質實而不爽。今次食到係食到魚既鮮味 , 肉質爽口。 刺身出油唔多,冇多餘水份,絕對新鮮。 有頭蝦鮮都好正,夠甜!當然仲有好多刺身包括帶子,虎蝦以及三文魚,都係唔錯嘅選擇。 仲有好多壽司手卷依D野在乎你想用咩角度食野,師傅握力?新鮮?飯煮成點?但係用香港人既角度睇啦。飯醋適中,新鮮美味。海膽手卷啲飯

一早已經book定枱,怕冇位好掃興a_a

仲有好多壽司手卷依D野在乎你想用咩角度食野,師傅握力?新鮮?飯煮成點?但係用香港人既角度睇啦。飯醋適中,新鮮美味。海膽手卷啲飯有少少暖,快啲食就啱嫁啦。海膽質素唔可以話好高,不過絕對對得起放題嘅價錢。

左口魚壽司同埋火炙三文魚壽司細細件,一口一件,唔會太飽所以可以試多啲其他嘢。兩款都唔錯喎!有啲入口即溶嘅feel!

芝士年糕,牛油粟米通常留返最後先食,因為食咗會比較飽,芝士年糕叫咗幾次,裏面好有彈性而且味道夠香。牛油粟米雖然啲粟米好細粒,份量亦都細,勝在唔使食好多,唔會質飽你,唔夠先至再叫,牛油都好香。

最後甜品就食紅豆奶凍同埋櫻花水信玄餅,櫻花水信玄餅係最得意,好似一舊透明嘅啫喱,裏面有一朵花,粉紅色,只有小小嘅甜味,好健康。

咁既價位既放題我完全OK!
2017-08-16
2017-09-09 326 views
我地3個人黎食晚餐,睇到網上食評好似唔錯,諗住黎下啦。黎到先發現聞名不如見面,我第一次去到食放題,第一輪點既野都可以唔齊,仲要叫10款刺身黎得5款,仲要每款得3,4舊。炸雞翼未熟晒,燒雞串暖既,眾所周之燒雞串返貨已經經係熟食,拎去叮番熱都做唔到。燒蝦一咬落去就知係凍既,都唔知放左幾耐。汽水櫃係自助既,但係坐左係到成個鐘都仲未有人fill。依餐晚餐簡直就係貼錢買難受。今餐咁既垃圾餐人均消費23x😡😡去食尖沙咀大喜x都係差唔多價錢,佢俾埋錢我都唔會再黎食💩💩
2017-09-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
身邊的朋友是一名食家,他對放題很有要求,正當我們討論揀邊一間放題嘅時候,佢建議食八幡屋放題,原因係種類繁多,預先訂座仲可以免費自製章魚燒小丸子;芝士龍蝦係升級就會送,聽落去非常抵食。朋友點了這個凍蕃茄沙律,冰凍且新鮮的番茄片放在沙律菜上,加上酸酸的黑醋汁,十分開胃,沙律菜尚算新鮮。生蠔刺身我們二話不說點了6隻,睇落去賣相不錯,是原隻即開即食,蠔味OK,放題算係咁上下,同時不會有太多沙沙石石,不會讓人吃得很狼狽。點上旁邊附有的檸檬汁和辣椒蕃茄醬,yummy~雖然話係任食,但係都要試下其他嘢架嘛。珍寶赤蝦刺身,肉質非常厚身,口感軟淋淋的,可是蝦味並不重,(一向都是小甜蝦較重蝦的) ,所以我喜歡點上醬油和芥末提升鮮味。刺身拼盤:三文魚、希靈魚、北寄貝、象拔蚌和甜蝦,食放題點刺身拼盤是常識吧。三文魚非常厚肉,魚油豐富,入口滿是幸福的感覺。希靈魚味道不算太苦或者腥膩,特別係魚肉嘅味道十分不錯。不過講到尾最特別嘅係迷你北寄貝,雖然它的大小比正常的細了一倍,但是感覺上爽口和鮮甜無比,象拔蚌都好夠新鮮,食落去好爽口。黑松露帶子壽司和澳洲和牛壽司,帶子的口感非常軟林,但是帶子味不重,被香噴噴的黑松露味蓋

刺身拼盤:三文魚、希靈魚、北寄貝、象拔蚌和甜蝦,食放題刺身拼盤是常識吧。三文魚非常厚肉,魚油豐富,入口滿是幸福的感覺。希靈魚味道不算太苦或者腥膩,特別係魚肉嘅味道十分不錯。不過講到尾最特別嘅係迷你北寄貝,雖然它的大小比正常的細了一倍,但是感覺上爽口和鮮甜無比,象拔蚌都好夠新鮮,食落去好爽口。

黑松露帶子壽司和澳洲和牛壽司,帶子的口感非常軟林,但是帶子味不重,被香噴噴的黑松露味蓋過一切,後者較普通,原因是和牛比較靭,吃起來有些渣宰,不習慣。

海膽手捲,海膽手捲十分迷你的,惹人喜歡,不是很多放題店能夠吃到海膽這個食材,必定要試試!!雖然稱不上是五星級但愛海膽者一定要吃。

日式海膽蒸蛋,海鮮味很香,當中有一些肉碎作調味,而蒸蛋非常之香滑,蛋有蛋香,面頭嘅海膽味道較淡。

自製章魚燒小丸子,可以自行選擇由店員或自行燒製。
首先將一些小丸子粉漿落在平板鍋上,並加入蔬菜和粟米等配料,半球體形成後再落粉漿,反呀反。
小丸子好快就完成啦,可以加入紫菜碎,木魚絲和沙律醬等調味,朋友同我都食咗好多粒,原因係外脆內暖,非常之好食。

雞泡魚乾 甜薯 雞肉串 這些味道較均一的食材就不多提及了,只能說這兒的火喉用得好,燒得不錯,能夠吃到燒烤的味道, 的確是值得一讚的燒物。

味噌煮蜆,肉燥汁的味道唔算突出,整體一般。

芝士焗蠔,汁加入咗洋蔥,煙肉等等的配料,提升它的鮮味,蠔仲索曬芝士汁,變得非常好食。雖然蠔仔細細粒,不過勝在肉質飽滿,又多水份,encore不停。

八幡屋一品海鮮燉湯,這個湯喝下去熱騰騰的,非常好飲,裏面有一大嚿肉,證明真材實料,但是煲出味,已經不想食了,湯不妨一試。

仲食左少少甜品,為是日放題畫上一個完美的句號,分別係朱古力牛奶雪條同心太軟配鮮果。

場內可以任飲sake但是我們怕醉的關係並沒有飲,只是簡單拿了罐裝飲品:可樂和雪碧。
2017-09-06 216 views
收工後和朋友去了一間位於旺角的題食晚飯,一進入餐廳內,餐廳內的裝潢和佈置充滿濃郁的日式氣氛。讓人感覺很舒服。坐低後,店員看見我們的隨身物品比較多,可能有礙於進食,所以主動問我地需唔需要將我們的袋先寄存在他們的收銀臺,讓我們感覺非常貼心。食物方面,不論在炸物、刺身、頭盤和甜品等等各方面的種類都非常繁多,讓我們有不同的選擇。而我們亦加了錢做一個升級,有額外生蠔、油甘魚、仲有大大條嘅珍寶赤蝦等等,因為唔係間間放題都有油甘魚刺身,口感方面,油甘魚食落不腥,口感非常鮮甜,亦都唔會軟淋淋,值得一試👍👍整體來講刺身係好好食、食材非常新鮮。而天婦羅方面,有南瓜、蝦、蟹棒等等不同種類啲粉又唔會炸得太厚、可以話係啖啖肉👍👍另外有不同嘅佐酒小吃,有雞軟骨❤咖喱魷魚、牛舌、粟米等等💕攞嚟送酒簡直係無懈可擊😭😭手卷方面今次嘗試了鰻魚手卷🤤🤤出面紫菜非常脆,而入面嘅鰻魚熱嘅,令我非常感到意外😱😱仲有其他壽司舊飯都唔會太大,暖暖地,舊肉夠Fresh,非常滿意。因為好多日式放題餐廳手卷都係整定嘅所以好多時啲紫菜都係淋嘅,可見呢間放題係即叫即做。另外重點來了,差不多結束時,我們還點了一個蟹粥,送到來的時候,係有一隻蟹係

另外重點來了,差不多結束時,我們還點了一個蟹粥,送到來的時候,係有一隻蟹係煲入面,肉質非常鮮甜,而且粥食落口非常軟綿綿❤👍一嚟到就熱辣辣咁食,都唔記得左影相添!

最後飲品甜品係任叫的,雪糕可以係門囗出面任拎,而我就點了一個紅豆布甸,紅豆控的大家絕對不能錯過❤整體來說這間日式放題質素很高絕對值得一試👍👍👍
2017-09-05 179 views
去澳門玩完返黎,返到黎已經餓到暈。個腦不斷呼喚我去食放題😂我地揀左去八幡屋日本料理😍.坐低之後私人物品可以放係櫈下面,個設計幾正,超窩心😍另外我地加$要左要個升級體驗。即刻多左勁多選擇,岩曬中意食野嘅我👅.我地係升級體驗到揀左個日式海膽蒸蛋、和牛壽司同鹽燒牛舌。日式海膽蒸蛋好滑,個底仲有勁多蟹柳,好清甜😋我好中意食牛,佢嘅和牛壽司同牛舌岩曬我。和牛上啲汁甜甜地。而牛舌食落好爽,超有咬口😻.對於海鮮控嘅我,當然要叫盡各種刺身、壽司同手卷啦🐠🍙佢嘅火灸壽司真係款款出色。平時啲日式料理嘅火灸三文魚上面通常係芝士。呢到特別啲,係芝麻醬,酸酸地,又唔會滯,可以食到多啲野😄而刺身,必叫三文魚啦。三文魚厚度剛好,帶有清甜。仲有虎蝦同帶子都係我嘅最愛,亦都係我認為必選嘅刺身👍手卷方面,我地揀左饅魚同軟殼蟹手卷。兩款手卷黎嘅時候都係熱嘅,可見佢係即整即上。而且軟殼蟹食落好脆唔油,加埋啲沙律醬真係絕配😍手卷整得細細舊,食完仲可以食到好多野,唔驚飽😊.食放題冇理由唔叫天婦羅嘅😏我地叫左天婦羅蝦、蕃薯同蟹棒。蕃薯真係超級甜,細細粒,唔易飽。蝦同蟹棒都好清甜。全部都唔厚粉,又唔油膩👍.第二round我地叫左小食

我地係升級體驗到揀左個日式海膽蒸蛋、和牛壽司同鹽燒牛舌。
日式海膽蒸蛋好滑,個底仲有勁多蟹柳,好清甜😋

對於海鮮控嘅我,當然要叫盡各種刺身壽司同手卷啦🐠🍙

第二round我地叫左小食同烏冬。
我地叫左雞軟骨。雞軟骨細細粒,唔厚粉,最重要都係唔油淋淋,如果中意飲酒🍻嘅你,必叫!
店內除左烏冬仲有拉麵,我揀左牛肉烏冬。烏冬好彈牙,湯底清甜。佢仲有得揀辣嫁!

最後點可以漏左甜品呢。甜品除左紙上嘅仲有係門口外嘅雪糕同雪米糍。我地叫左水玄信餅同紅豆布甸。佢仲有泡芙可以揀。
水玄信餅滑捋捋,入面仲有啲甜甜地嘅花,好得意嘅感覺。
紅豆布甸中嘅奶凍好滑,夾埋紅豆甜甜地,好味道😍

總括黎講,我對今次嘅放題好滿意。環境舒適,服務高質,食物優質👍後尾越黎越多人黎,可見大家對呢間放題嘅滿意程度係幾咁高!而且好熱鬧,可以話係朋友聚會同埋情侶約會嘅好地方👍
放題當然去兆萬中心,每位$158 起,清酒啤酒任飲和海膽手卷任食,限時兩個小時。加級放題另加$60/位,可升級生蠔任食和送芝士焗龍蝦。點餐紙上列明人氣、推介和必食項目,讓人很快就可以選好心水食物。升級體驗的食物包括人人都愛的珍寶赤蝦刺身,肥厚大隻,味道和層次更上一層樓!餐廳設有訂座優惠,我倆選了一客海膽刺身和生蠔刺身。朋友大讚蜜桃蟹子沙律夠新鮮,我的蕃茄沙律滿有和式風味,蕃茄很甜又脆口。另有兩款沙律,份量都比較小,若想清腸胃或充當餐前小食都挺不錯。刺身最新加了赤目鯛,另外三文魚切得比較細片,可再加單。刺身豐富,達16款,其中包括:劍魚腩、有頭甜蝦、北海道帶子、希靈魚、象拔蚌、八爪魚、鮑魚片、馬刀貝等等。鰻魚壽司夠多蒲燒汁,好juicy! 還希最愛的玉子壽司,夠甜又有蛋香。火灸海膽蝦壽司是最新創作的成品,另有數款以火灸為主題的壽司都可以一試!特色壽司以黑松露為點綴,其中黑松露帶子壽司比較推薦。手卷和卷物類都有十款以上,外型「迷你」真是優點,可以點數款試試!其中北寄貝沙律、銀魚仔、水蜜桃珍寶大蝦和櫻花蝦三文魚手卷都是新增的手卷,值得點來品嚐!小食試了日式味增煮蜆和汁炒聖子,後者的份量不算多

餐廳設有訂座優惠,我倆選了一客海膽刺身和生蠔刺身

小食試了日式味增煮蜆和汁炒聖子,後者的份量不算多,若喜歡食海鮮的當然要加單才夠喉!

一品料理中有蟹粥、拉麵、烏冬和海鮮鍋等的推介,大食朋友可以一試,由於胃口細所以沒有點來品嚐。

炸物中必點香芋丸、炸芝士年糕、芝麻雞翼,另推薦日式炸餃子,有香脆可口的口感,十分滋味!

飲品是自助形式,若不喜歡汽水,可以試這裏的味增湯、木魚海帶湯或海鮮忌廉湯等湯品。

自助甜品區,即近門口位置有香芋和士多啤梨糯米糍、雀巢雪糕,也有透心涼的冰菠蘿,夠冰凍!

點餐紙亦有一些推介和必食的甜品,如十勝紅豆牛奶布甸、蘋果一口大福、櫻花水信玄餅和泡芙。一客神秘氣球甜品原來要用牙籤插入去,爆出來當刻才知道裡面何方神聖,類似布甸,吃起來味道淡。迷你心太軟的朱古力漿夠香濃,帶甘苦,不會太甜膩。

以此價錢而言,整體食物質素不錯,而且有不少侍應生在附近,收碟的速度毋庸置疑。
2017-09-01 191 views
今日同friend兩個人唸住去食放題,行過兆萬見到好多嬸嬸派傳單,都幾多放題店揀~同friend睇左陣決定試八幡屋~ 去八幡屋無得係地下直接搭lift上去,要搭扶手電梯上幾層再搭lift~入到去發覺地方唔算大,但都好多人,幾乎滿晒~Menu同一般放題餐廳既menu都差唔多,大同小異,同friend例牌都係點刺身,壽司,炸物,燒物,小食~以下幾款都幾好食,值得推介!1)黑松露帶子壽司: 黑松露味好出,帶子又鮮甜嫩滑,正~2)炸物(芝麻雞翼,香芋丸,日式炸餃子): 芝麻雞翼好香好脆。香芋丸個餡甜而不膩超好味。炸餃子外脆內嫩,個餃子餡好juicy.3)小食(雞肉串,咖喱魷魚): 雞肉串個醬調味剛剛好,雞肉都好滑。咖哩魷魚係因為好奇而點,但都唔錯,有街邊小食店既風味~4)甜品(泡芙,蘋果一囗大福): 泡芙有忌廉,綠茶同士多啤梨味,本人最鐘意士多啤梨味~ 蘋果一囗大福細細粒好fresh好清香!總括黎講食物質素同餐廳環境都算唔錯,上枱速度好快,侍應態度都好好,唯一缺點係兩人枱張枱比較細,要食得好快先夠位擺XD

Menu同一般放題餐廳既menu都差唔多,大同小異,同friend例牌都係點刺身壽司,炸物,燒物,小食~以下幾款都幾好食,值得推介!

1)黑松露帶子壽司: 黑松露味好出,帶子又鮮甜嫩滑,正~

2017-09-01 143 views
趁今日平日唔洗同咁多人迫又可以準時放工,就約左個朋友去試下呢間八幡屋日本放題。之前都成日見朋友係度打卡,所以一直都好想試。好在一早book左枱,平日黎講都好full下!值得一讚係門口既接待員服務態度好好,見到我友人未到,都好慇切咁招呼我入去一路揀住野食一路等,讚!放題黎講,食物選擇唔算話特別多,但部分會寫住推介及必試等等,反正未食過,我就將佢推介必食系列都寫2份!食物黎得好快,但放既位置有限,我同友人都要好高速咁將食物放入口,又要相機食先,真係好忙。 第一味比較深刻既係黑松露帶子壽司,呢個配搭真係第一次食,兩者味道都好鮮甜,所以配搭住黎食都唔會互相搶左知味道,可以encore! 超喜歡食海膽既我當然要試試海膽手卷啦,個present好特別,令成件事開心左~雖然第一眼望落海膽既色水好似唔同平時見到既,但係食落口又幾鮮甜喎! 食完壽司打底,就輪到食炸物啦,呢度既炸物同小食款式都幾多,叫左都係寫住必試系列,每次食日本野必食既炸魷魚圈,炸香芋波同埋芝麻雞翼。炸香芋波就非常出色,外脆內軟,香芋味一發不可收拾,係口腔不斷徘徊,我想瘋狂咁食炸香芋波呀!

食完壽司打底,就輪到食炸物啦,呢度既炸物同小食款式都幾多,叫左都係寫住必試系列,每次食日本野必食既炸魷魚圈,炸香芋波同埋芝麻雞翼。炸香芋波就非常出色,外脆內軟,香芋味一發不可收拾,係口腔不斷徘徊,我想瘋狂咁食炸香芋波呀!!
2017-08-31 165 views
今日同朋友一齊去食依間兆萬既八幡屋,大家都知兆萬根本係放題廣場黎。咁見八幡屋有得加錢升級同埋星期二晚都可以咁full咪去一戰下。升級menu有頭赤蝦,油甘魚,生蠔等,有頭蝦鮮甜彈牙,油甘魚俾朋友食哂,生蠔本身我地都一般般所以無試na。手卷方面,我叫咗海膽手卷同北寄貝沙律手卷,前者海膽creamy,d飯唔多,唔會一舊就飽,後者就放題好小見,好好食,d北寄貝粒粒有咬口,good。壽司款式多,但胃口唔大,所以叫咗花之戀同劍魚腩2種,花之戀細細舊,一口過,d沙律醬不用太甜,唔錯,不過相比下我覺得劍魚腩就出色d,腩位同飯一齊食,無咁膩!熟食選擇好多,我最愛最愛既牛舌都有,食咗8-9串,佢用小小鹽,放題黎講勁高質!4星呀!之後牛油炒雜菌勁多牛油炒,好好食。黃金焗大蝦依個菜式我第一次放題見到,細細隻,芝士味濃,蝦身無痴殼,姐係新鮮!海膽蒸蛋有大大片海膽係上面,蛋夠滑,真係要食依個,海膽甜而不腥。到最後緊係食返個甜品na,我就食咗水信玄餅,出面都賣至少45蚊粒na,好有彈性而且小小甜嘅啫喱,打卡一流。反而紅豆奶凍有驚喜,甜度適中,奶香重,食咗幾杯呀其實出面都有雪米糍同雪條拎,但當晚雪條賣哂na⋯會再去

之後牛油炒雜菌勁多牛油炒,好好食。

反而紅豆奶凍有驚喜,甜度適中,奶香重,食咗幾杯呀
其實出面都有雪米糍同雪條拎,但當晚雪條賣哂na⋯會再去食!
朋友早已相約放工後到旺角區食日式放題~八幡屋日本料理。 這店裝修跟一般日本料理放題的風格差不多。 八幡屋日本料理有多種類美食任揀任食,有刺身、沙律、小食、燒物、炸物、日本料理、 壽司、麵飯等熱盤料理、甜品及飲品等。*** 升級體驗 另加每位$60 有更多特別款可以食,如有生蠔、油甘魚、 赤蝦刺身及和牛壽司等。*** 首先送來刺身先 刺身色澤都不錯,質素及味道都好平均,特別厚切三文魚好肥美;劍魚腩口感清甜;帶子十分鮮甜; 而象拔蚌及馬刀貝爽口彈牙。 *** 升級體驗的食物肥美的生蠔味道鮮甜; 油甘魚口感煙韌鮮甜甘香, 而赤蝦鮮甜彈牙。*** 升級體驗送芝士焗龍蝦,是開邊處理製作, 香濃芝士汁配上啖啖的龍蝦肉,有幼滑爽口的雙重口感。*** 前菜沙律點了水蜜桃蟹子沙律、味付螺肉及中華沙律,食後十分開胃。*** 細細件海膽手卷,好甘甜可口, 可以食多幾件。點了多款壽司, 款款好好味,特別 和牛及黑松露珍珠鵝肝帶子壽司特別好食。*** 特別豬軟骨好淋入晒味, 而蒜片牛柳粒味道及口感就一般 。*** 點了蝦天婦羅、炸芝麻雞翼、 炸魷魚圈、吉列烤蠔, 口感香脆不油膩。*** 一品鮮燉湯好飲夠味,而
朋友早已相約放工後到旺角區食日式放題~八幡屋日本料理。

這店裝修跟一般日本料理放題的風格差不多。

八幡屋日本料理有多種類美食任揀任食,
刺身、沙律、小食、燒物、炸物、日本料理、
壽司、麵飯等熱盤料理、甜品及飲品等。

升級體驗 另加每位$60
有更多特別款可以食,如有生蠔、油甘魚、
赤蝦刺身及和牛壽司等。

首先送來刺身
刺身色澤都不錯,質素及味道都好平均,
特別厚切三文魚好肥美;劍魚腩口感清甜;
帶子十分鮮甜; 而象拔蚌及馬刀貝爽口彈牙。

升級體驗的食物
肥美的生蠔味道鮮甜;
油甘魚口感煙韌鮮甜甘香,
而赤蝦鮮甜彈牙。

***
升級體驗送芝士焗龍蝦,是開邊處理製作,
香濃芝士汁配上啖啖的龍蝦肉,有幼滑爽口的雙重口感。

***
前菜沙律點了水蜜桃蟹子沙律、
味付螺肉及中華沙律,食後十分開胃。

***
細細件海膽手卷,好甘甜可口, 可以食多幾件。
點了多款壽司, 款款好好味,
特別 和牛及黑松露珍珠鵝肝帶子壽司特別好食。

***
特別豬軟骨好淋入晒味,
而蒜片牛柳粒味道及口感就一般 。

***
點了蝦天婦羅、炸芝麻雞翼、 炸魷魚圈、吉列烤蠔,
口感香脆不油膩。

***
一品鮮燉湯好飲夠味,而海膽蒸蛋略不夠滑;
地獄汁煮螺十分惹味 。

***
有不同款飲品提供, 是任飲的,
想不到有清酒及啤酒飲呢!

最後以甜品作為晚飯完美的句號
雖已飽,見細細份甜品賣相好吸引,
忍不住食多幾件。
Type of Meal
Dinner