Restaurant: Wong Chun Chun Thai Restaurant
Info:

2022-01-01 1015 views
天氣寒冷最好吃點辣的食物暖胃,今晚揀選了好耐冇食過的泰國嘢、自然想起九龍城區內林林種種泰國餐廳,九龍城區有「小曼谷」之名,因為此區較多泰國人聚居,滿街大大小小的泰式商店、食肆。由過去昔日飛機在頭頂熙來攘往的震撼經歷隨着機場搬遷,繁華的社區面貌已今歸於平靜。但隨著屯馬綫的通車,人們再次重臨此地熱鬧起來了……。言歸正傳我哋去了屹立於九龍城超過30年,赫赫有名嘅老字號「黃珍珍泰國菜館」。 我哋點了:馬拉盞抄椰菜苗 - 椰菜苗配備不同用料形成馬拉盞炒得唔錯,火喉啱啱好野味得來甜甜辣辣、仲有唔少蝦米仔份量十足食到舔舔脷。 另點了平時少吃到的羊肉除咗串燒外,配上咖喱而咖喱有黃、紅、青三種選擇,羊腩三款咖哩都唔係太辣,只係青咖喱配泰國茄子,黃咖喱配薯仔,紅咖喱冇配菜所以我哋揀咗青咖哩。椰汁青咖喱羊腩整得好淋,羊腩的肉和骨入口即分離(贊)咖喱略帶微甜微辣香氣撲鼻,加埋外脆內軟的法式麵包索埋啲咖喱汁食簡直吃到不能停(再贊) 主食叫了個香草粉絲大蝦煲,上枱時已經熱辣辣香氣撩人,之後發覺由餐牌話原先5隻大蝦出現6隻大頭蝦真係嘩一聲叫出來,誰一奇怪是找不到香葉的踪影和味道,但食到底嘅時候驚喜又來了竟然發現有幾

主食叫了個香草粉絲大蝦煲,上枱時已經熱辣辣香氣撩人,之後發覺由餐牌話原先5隻大蝦出現6隻大頭蝦真係嘩一聲叫出來,誰一奇怪是找不到香葉的踪影和味道,但食到底嘅時候驚喜又來了竟然發現有幾片豬頸肉,油脂滿滿爽口帶甜好好味的豬頸肉,令到粉絲都吸咗豬頸肉嘅油香甜味。好吃!

(送)泰式甜品 : 這道爽口的椰子汁糕,斑斕/椰汁西米糕。味道清新一流,都不會過甜,很驚喜如此出色。推薦大家一定要試!
2021-12-21 178 views
-黃珍珍泰國菜館 又有一段時間冇食泰國野突然好想飲冬蔭功湯 暖下個胃所以有日放左工就去左九龍城搵食!黎到呢度 黃珍珍既招牌最為顯眼又成日聽人講話好食 所以就去試一下🥢泰式炒金邊粉($108)份量都算多 有蝦 芽菜 櫻花蝦 辣椒 櫻花蝦 花生等等口感豐富 偏向較甜 落番少少青檸汁 可以中和番🥢泰式辣肉碎生菜包($118)辣肉碎炒得好香辣惹味 仲有好多肉汁因為入面仲有乾蔥同大量蔥 食落都好香口配埋清爽可口既生菜 滋味無窮 最後都清晒✨🍢雜錦串燒($118/半打)雜錦其實係有 雞 豬 牛 各兩串唔知食咩串燒既話可以嗌呢個試下先各款既串燒都好肉嫰多汁 其中個沙爹醬係幾出色甜得黎又好惹味✨🥣冬蔭功湯($138/細)呢度既冬蔭功湯 無論係菇類定係海鮮都係大大粒個大頭蝦真係啖啖肉 飲落椰奶味道冇咁突出 酸辣為主
黃珍珍泰國菜館

又有一段時間冇食泰國野
突然好想飲冬蔭功湯 暖下個胃
所以有日放左工就去左九龍城搵食!
黎到呢度 黃珍珍既招牌最為顯眼
又成日聽人講話好食 所以就去試一下

🥢泰式炒金邊粉($108)
份量都算多 有蝦 芽菜 櫻花蝦 辣椒 櫻花蝦 花生等等
口感豐富 偏向較甜 落番少少青檸汁 可以中和番

🥢泰式辣肉碎生菜包($118)
辣肉碎炒得好香辣惹味 仲有好多肉汁
因為入面仲有乾蔥同大量蔥 食落都好香口
配埋清爽可口既生菜 滋味無窮 最後都清晒✨

🍢雜錦串燒($118/半打)
雜錦其實係有 雞 豬 牛 各兩串
唔知食咩串燒既話可以嗌呢個試下先
各款既串燒都好肉嫰多汁 其中個沙爹醬係幾出色
甜得黎又好惹味✨

🥣冬蔭功湯($138/細)
呢度既冬蔭功湯 無論係菇類定係海鮮都係大大粒
個大頭蝦真係啖啖肉 飲落椰奶味道冇咁突出 酸辣為主

2021-12-16
  • 冬蔭公湯
2021-12-20 148 views
其實每次係九龍城食泰國菜都會有種香港味道係變化左既香港式泰菜但係我覺得黃珍珍係變得黎幾好味泰式炒椰菜苗MENU顯示泰國直送比平時既大椰菜嫩唔會有苦味配上蝦米仔更野味冬蔭公唔係傳統唔係最出色不過不失串燒-牛雞豬串燒最有保證都係雞豬同牛就好係原料質數依到勝在夠熱都幾好味沙嗲醬都好味總結老香港餐廳裝修,燈光比較暗野食都足料餐牌多選擇調味偏香港人口味好唔好視乎各人喜好晚餐都唔算多人排隊街前街後都仲有好多選擇真想一一試齊曬佢地XD
其實每次係九龍城食泰國菜

豬同牛就好係原料質數
依到勝在夠熱都幾好味
沙嗲醬都好味

總結
老香港餐廳裝修,燈光比較暗
野食都足料
街前街後都仲有好多選擇
真想一一試齊曬佢地XD
2021-06-25
2021-12-16 135 views
屯馬線開通左梗係要去下九龍城食下野,聽講泰國菜係最出名✨椰青焗飯($118)好香椰青味既焗飯,on top仲有椰漿,正呀👍🏻✨椰子青咖喱羊腩($118)羊腩整得好林呀,青咖喱唔算辣仲好香,係衰在冇包埋個飯,有啲美中不足
屯馬線開通左梗係要去下九龍城食下野,聽講泰國菜係最出名

✨椰青焗飯($118)
好香椰青味既焗飯,on top仲有椰漿,正呀👍🏻

✨椰子青咖喱羊腩($118)

2021-12-11 196 views
講到泰國菜,不得不提黃珍珍✨已經開咗差唔多50年,可以講係老字號😳媽咪話好耐冇食過啦,今日放假就同佢撐枱腳先!🥢食物🥢1️⃣原個菠蘿炒飯$118: 大大個菠蘿🍍已經好吸引,炒飯金黃色而且炒得粒粒分明,味道偏淡,不過材料好豐富大蝦,提子乾,肉鬆,腰果,主角菠蘿都好甜😋2️⃣泰式海南雞$88: 我哋叫咗個例牌,雞肉嫩滑,雞皮唔會太肥,我都忍唔住食埋😆3️⃣清邁豆醬炒椰菜苗$96: 泰國直送椰菜苗好爽脆,豆醬味道唔算好濃味,加埋少少蒜蓉幾好食。4️⃣椰汁香芒西米露$33: 芒果都幾甜,同埋份量都算多。💥環境💥地方好寬敞,媽咪都覺得坐得好舒服😌有好多泰國擺設嘅裝飾,加埋藤椅感覺好復古feel。💥服務💥店員都係姨姨多,笑容好親切同埋都好主動👍🏻

🥢食物🥢

4️⃣椰汁香芒西米露$33: 芒果都幾甜,同埋份量都算多。

💥環境💥

💥服務💥
店員都係姨姨多,笑容好親切同埋都好主動👍🏻
2021-12-10 158 views
今日出咗九龍搵朋友朋友話九龍城好多美食於是我哋就去咗九龍城搵食離遠已經見到黃珍珍泰國菜館見到都覺得好吸引再上OpenRice睇到好多好評睇啲留言話原來係老字號咁應該好穩陣即刻有位唔使等好多特別裝飾睇餐牌樣樣都好吸引,揀咗好耐樣樣都想食添😮‍💨😮‍💨諗咗好耐之後我哋叫咗🌟椰青焗飯($118)啲炒飯放喺個椰青入面應該係即炒因為都等待需時啲椰漿好香入面有啲蝦仁、肉粒炒得好惹味👍🏽😋🌟椰汁青咖喱羊腩($118)好香椰汁味😋羊腩都唔少,煮得好好食好香呀•ᴥ•
今日出咗九龍搵朋友

睇啲留言話原來係老字號
咁應該好穩陣

即刻有位唔使等

好多特別裝飾

睇餐牌樣樣都好吸引,揀咗好耐
樣樣都想食添😮‍💨😮‍💨

諗咗好耐之後
我哋叫咗
🌟椰青焗飯($118)
啲炒飯放喺個椰青入面
應該係即炒因為都等待需時
啲椰漿好香

入面有啲蝦仁、肉粒
炒得好惹味👍🏽😋
椰青焗飯

🌟椰汁青咖喱羊腩($118)
椰漿青咖喱羊腩

好香椰汁味😋
羊腩都唔少,
煮得好好食好香呀•ᴥ•
椰漿青咖喱羊腩
2021-12-08 115 views
今次又來到九龍城尋找美味的泰國菜,黃珍珍泰國菜館都算得上是這區的老字號,離遠已可見樓高兩層的餐廳在外牆上的招牌。餐廳內的空間感十足,枱與枱之間有一些距離,座位也夠寬敞且舒適,完全唔會有食完全身都係味的問題。 原個菠蘿炒飯 ( $118 )菠蘿炒飯的味道及口感都不錯,帶點黃薑味,米飯粒粒分明又帶點軟糯,而菠蘿亦夠清甜,如果再多少少菠蘿就好啦 泰式燒豬頸肉 ( $68 / 半份 )燒豬頸肉帶點蜜味且爽口,就咁食已經好好食,亦可沾上有西檸及香茅味的辣醬 香芒椰汁糯米飯 ( $68 )芒果夠甜,糯米飯軟糯偏甜,食完好滿足 椰汁冰 ( $32 )青檸蜜 ($31 )

原個菠蘿炒飯 ( $118 )

泰式燒豬頸肉 ( $68 / 半份 )

香芒椰汁糯米飯 ( $68 )

芒果夠甜,糯米飯軟糯偏甜,食完好滿足

椰汁冰 ( $32 )
青檸蜜 ($31 )
2021-12-07
  • 原個菠蘿炒飯
  • 泰式燒豬頸肉
  • 香芒糯米飯
九龍城不嬲都係小泰國,同阿媽一齊,所以想揀一間坐得舒服嘅餐廳,所以入咗老字號黃珍珍!由於樓高兩層,所以絕對坐得舒服!⭐豬頸肉 $68豬頸肉肥瘦平均,燒得唔會太乾,配埋特製嘅辣醬別有一番風味,另配蝦片!⭐小食拼盤 $163有香葉包雞、香辣魚餅、泰式炸蝦餅同泰式春卷。私心推介香葉包雞同蝦餅,雞肉🐔滑嫩,而且香葉味令到佢多咗一份層次。蝦餅🍤外層香脆,夠爽口大件。⭐軟殼蟹沙律 $148真係估佢唔到咁大份,好surprise,起碼有成4/5大舊,絕不孤寒,份量喺出邊普通嘅兩倍,兼且隻軟殼蟹都好大隻🥰沙律係青木瓜沙律,酸辣,而且係分開上,啲汁就唔會影響軟殼蟹嘅香脆!⭐海膽炒飯 $138又係見到佢熱賣推介,所以叫咗你試吓,海膽唔腥,平均分布左係啲炒飯度,炒粉真心高質,金黃、粒粒分明,又係好大碟,所以真係對得住呢個價錢!

⭐豬頸肉 $68

⭐小食拼盤 $163

⭐軟殼蟹沙律 $148

⭐海膽炒飯 $138
2021-12-03 933 views
屯馬線開通了就非常方便,今天跟朋友一起去了九龍城那裡吃一下泰國菜,之前就聽說這裡非常有名了!這次就選了這間裝修不錯,也坐得挺舒服的!椰青焗飯(118元)本來是想吃芋頭焗飯的,但店員說今天沒貨,非常遺憾,所以就轉吃了這個!這個焗飯非常大的一個,炒飯被放到快滿出來了!炒飯是加上了蛋,蔥花,提子乾,椰青肉,蝦仁和豬肉粒炒出來的,炒得挺香的,蛋香濃郁,有鑊氣,中間會吃到嫩嫩的椰青肉,配合起來為炒飯增加了回甜的感覺,挺特別的,椰香十足,味道不錯!泰式紅燒豬手(148元)這個豬手燉煮得非常入味,而且煮得非常嫩滑多汁,吃起來完全不會乾,豬皮軟糯,肥而不膩的感覺!醬汁是鹹甜口味的,挺惹味,不會再沾其他醬汁來吃都可以!但店員也提供了酸辣的醬汁,為你提供多一款選擇,而我個人覺得原味就最好了!香芒糯米磁(46元)這個是冷吃的,外皮非常軟糯,內裡的芒果香甜,而且芒果果肉非常厚,吃起來特別滿足,還帶點椰香!鮮椰汁芋頭西米露(29元)單看名字感覺挺普通的,但來到會發現這裡非常特別地加上了粟米進去,所以吃起來既有粉粉的芋頭,又有彈牙的西米,更有爽甜的粟米,最後還有香甜幼滑的鮮椰汁,吃起來挺過癮的,味道也很豐富!

椰青焗飯(118元)

椰青焗飯

泰式紅燒豬手(148元)

泰式紅燒豬手

香芒糯米磁(46元)

香芒糯米磁

鮮椰汁芋頭西米露(29元)

2021-12-02
2021-11-14 148 views
#九龍城自從屯門線開通後, 多咗去九龍城搵食🤤! 媽媽表示好耐無食泰菜, 仲然無食過老字號 #黃珍珍, 一於試試吧! 餐廳地方夠大, 招牌超大隻, 離遠已經望到, 好易搵的! 🐷泰式燒豬頸肉 $68/小 ~ 燒得香脆, 唔油唔肥膩! 🥭香菜芒果炒蝦球 $128 ~ 芒果超黃超甜, 蝦球好爽身! 🥘黃咖哩牛肉 $108 ~ 望落好似好細煲, 原來超多牛肉, 牛肉煮得好腍, 薯仔好軟滑, 之前問侍應邊種咖哩無咁辣, 果然黃咖哩係完全唔辣, 好啱媽媽口味! 🥖法式麵包 ~ 喜出望外的法包, 正宗的外脆肉軟, 沾咖哩絶配! 🧁甜品拼盤 ~ 好欣賞個椰青糕, 好爽好清新! 個芒果糯米糍好軟熟, 芒果又大粒大甜, 椰汁西米糕從來係我至愛, 無得輸的!
#九龍城

🐷泰式燒豬頸肉 $68/小 ~ 燒得香脆, 唔油唔肥膩!

Type of Meal
Dinner
2021-11-13 264 views
嚟得九龍城,除咗食,仲有咩做吖?咪就係嚟個偽泰遊,呃自己嚟咗泰國,食吓呢間幾出名嘅泰國餐廳開心吓囉既然嚟呢度打卡,當然要嗌個充滿仙氣嘅生蝦刺身啦乾冰令氣體瀰漫,蝦肉厚身又爽口,點埋勁刺激嘅青椒醬,簡直有閃電嘅感覺菠蘿炒飯氣勢凌人,大大個勺到瀉晒,炒飯充滿菠蘿香,食到底刮吓啲菠蘿肉,好新鮮多汁,肯定冇重用豬頸肉配蝦餅嘅配搭都幾得意,豬頸肉火氣夠,雪花又均勻,加上蝦餅脆卜卜,爽皮小食拼盤上有4款餸,有香葉包雞、香辣魚餅、泰式炸蝦餅同泰式春卷當中魚餅同蝦餅真係冇得彈,生菜包春卷食都好鬼正食厭豬牛雞串燒嘅話,不妨嚟個羊架。見menu上嘅羊架燒到鬼火咁靚,上到碟又真係一模一樣,好嫩好惹味呀食咁多辣醬,嚟返杯椰汁解辣,最特別嘅係綠豆冰配椰汁,降火得嚟又滋味,同時又幾襟飲
嚟得九龍城,除咗食,仲有咩做吖?

醃生蝦刺身

既然嚟呢度打卡,當然要嗌個充滿仙氣嘅生蝦刺身

泰式燒豬頸肉

小食拼盤

當中魚餅同蝦餅真係冇得彈,生菜包春卷食都好鬼正

泰汁燒羊架

泰汁燒羊架
鮮椰汁海帶綠豆冰
  • 生蝦刺身
2021-11-12 119 views
九龍城素來有小泰國之稱,呢日同男友黎到附近做野,當然要食下泰菜。我地揀左有40幾年歷史既黃店黃珍珍,餐廳裝修走懷舊風格、地方闊落,野食都幾好味。>椰汁青咖哩牛腩煲:與其他咖哩相比,青咖哩加入椰汁烹調,除左辣度較低,口感溫馴外,食落仲有一陣陣椰子甜香味,牛腩軟腍入味,富油脂香😋可惜餐廳冇蒜蓉包賣,只有小法包。>什錦串燒(半打)有齊雞、牛和豬,岩哂選擇困難症既朋友,串燒燒到好juicy,配上甜甜地既沙嗲汁,味道唔錯。>馬拉盞炒通菜:每次食泰國菜必點,通菜好似係泰國直送,食落都有feel d。>泰式炒粉:用上芽菜、大蝦、櫻花蝦、紅辣椒碎及蔥炒成,口感幾豐富,味道微甜,可用伴碟既青檸加少少汁。金邊粉炒到乾身,雖然個粉係碎上,不過因為我箍緊牙,所以覺得幾好😂>鮮椰汁香芒西米露:超多芒果鋪面,芒果甜度適中,配上Q彈既西米露,凍食好好吃😋
九龍城素來有小泰國之稱,
呢日同男友黎到附近做野,
當然要食下泰菜。

我地揀左有40幾年歷史既黃店黃珍珍,
餐廳裝修走懷舊風格、地方闊落,
野食都幾好味。

>椰汁青咖哩牛腩煲:
與其他咖哩相比,
青咖哩加入椰汁烹調,
除左辣度較低,口感溫馴外,
食落仲有一陣陣椰子甜香味,
牛腩軟腍入味,富油脂香😋

可惜餐廳冇蒜蓉包賣,
只有小法包。

>什錦串燒(半打)
有齊雞、牛和豬,
岩哂選擇困難症既朋友,
串燒燒到好juicy,
配上甜甜地既沙嗲汁,
味道唔錯。

>馬拉盞炒通菜:
每次食泰國菜必點,
通菜好似係泰國直送,
食落都有feel d。

>泰式炒粉:
用上芽菜、大蝦、櫻花蝦、紅辣椒碎及蔥炒成,
口感幾豐富,味道微甜,
可用伴碟既青檸加少少汁。
金邊粉炒到乾身,
雖然個粉係碎上,
不過因為我箍緊牙,
所以覺得幾好😂

>鮮椰汁香芒西米露:
超多芒果鋪面,芒果甜度適中,
配上Q彈既西米露,
凍食好好吃😋
  • 什錦串燒沙爹
餐廳面積都幾大,坐得幾舒服!.📌雜錦串燒拼盤$118 (豬牛雞)串燒燒得剛剛好,帶少少焦香,牛串最好食,濃郁有口感!豬串都好肉厚唔錯!反而雞串係事先醃過,所以唔夠鮮嫩,但配合香濃既沙嗲花生醬,仍然好食👍🏻👍🏻👍🏻.📌泰汁燒日本魷魚🦑 $118魷魚幾大隻,咬落唔韌,但如果彈牙翻少少就仲好🤤 唔點汁都夠味,但配埋泰式醬汁,酸酸辣辣甘幾好食!.📌椰汁青咖喱羊腩 $118青咖喱椰奶味好出,食落香濃,但質地偏稀身,唔辣!羊腩略帶細骨,肉質韌左少少!咖哩入面仲有泰國茄子做配菜!.📌白飯 $15.📌法包 $45 差唔多食完先上,但熱辣辣,點咖喱食,又幾好食既😌.📌泰式特濃奶茶冰  $36泰國茶葉味好香濃,冰塊都係奶茶做,味道唔會因為飲到尾而變淡。飲落唔會太甜,好重奶味!👍🏻👍🏻.=========================.食物:7.5/10環境:8/10抵食度:7/10回頭度:7.5/10..
餐廳面積都幾大,坐得幾舒服!
📌雜錦串燒拼盤$118 (豬牛雞)

📌泰汁燒日本魷魚🦑 $118

📌椰汁青咖喱羊腩 $118

📌白飯 $15
📌法包 $45

差唔多食完先上,但熱辣辣,點咖喱食,又幾好食既😌
📌泰式特濃奶茶冰  $36

=========================
食物:7.5/10
環境:8/10
抵食度:7/10
回頭度:7.5/10

泰式炒粉 $108意料之中,大大碟→放開食🍝但特別嘅係味道頗濃,重口味之人嘅偏愛❤甜酸甜酸嘅醬汁,越食越開胃,炒得唔幹又唔油膩,我鍾意😋👍雜什串燒 $236咩肉都好,重中之重係個沙爹汁,越食越過癮,好彩無嗌到飯類,如果唔係我會撈汁食飯🙈清邁豆醬炒椰菜苗 $96味道還好,調味亦唔會太濃。好似只得泰國菜先有椰菜苗,唔知其他店鋪有無呢?搵日發掘下先🤔黃咖喱雞(辣) $108見到「辣」字,我有少少退縮,但朋友嘅鼓勵下,都係嗌左黎試,原黎唔太辣噶,我食啱啱好!有麵包嘅話,可以撈少少咖喱黎食,別有一番風味🙈🤭

泰式炒粉 $108

雜什串燒 $236

清邁豆醬炒椰菜苗 $96

黃咖喱雞(辣) $108
2019-04-19
  • 泰式炒粉
2021-10-29 177 views
九龍城嘅泰國餐館多如繁星,每次想食泰國菜,都九成九都去呢度,近年轉型開左唔少文青𝖼𝖺𝖿𝖾老店生意開始退下火線不過,仍然有間三十多年泰菜屹立不倒呢間餐館,由小女孩食到變成中女嘅我得閒都會去食返餐🐟最鍾意係泰式酸辣明爐烏頭魚質較差嘅烏頭本身泥味極重,無論點用香料都掩蓋唔到不過黃珍珍呢條係元朗楊氏烏頭除左烏頭本身魚嘅味道外就無泥味啦~湯頭有好香嘅蕃茄味,辣味唔算濃烈,辣味BB班都食到~🦐生蝦刺身令人非常驚喜平時食開果啲細細仔,無咩咬感呢碟隻隻都有手指公咁粗,開邊後更顯肉厚,蘸上醬汁後食落好豐厚彈牙另外炒嘅菜式都相當唔錯,夠香夠鑊氣菠蘿炒飯嘅菠蘿粒好多,飯粒分明唔油膩本身係點芒果蟹肉炒飯,但店員表示因為當日芒果唔靚停左所有芒果嘅菜式,睇得出佢地重視出品,材料唔靚就唔賣,非常有良心🌷黃珍珍食材本身比其他泰國餐館來得上乘,加上廚師都係泰國人,菜式唔粗製濫造,走一種精緻路線,而且調味適中,更加合乎現代人追求健康嘅口味👍🏻

九龍城嘅泰國餐館多如繁星,
每次想食泰國菜,都九成九都去呢度,
近年轉型開左唔少文青𝖼𝖺𝖿𝖾
老店生意開始退下火線
不過,仍然有間三十多年泰菜屹立不倒
呢間餐館,由小女孩食到變成中女嘅我得閒都會去食返餐

🐟最鍾意係泰式酸辣明爐烏頭
魚質較差嘅烏頭本身泥味極重,
無論點用香料都掩蓋唔到
不過黃珍珍呢條係元朗楊氏烏頭
除左烏頭本身魚嘅味道外就無泥味啦~
湯頭有好香嘅蕃茄味,辣味唔算濃烈,
辣味BB班都食到~

🦐生蝦刺身令人非常驚喜
平時食開果啲細細仔,無咩咬感
呢碟隻隻都有手指公咁粗,開邊後更顯肉厚,
蘸上醬汁後食落好豐厚彈牙

另外炒嘅菜式都相當唔錯,夠香夠鑊氣
菠蘿炒飯嘅菠蘿粒好多,飯粒分明唔油膩
本身係點芒果蟹肉炒飯,
但店員表示因為當日芒果唔靚停左所有芒果嘅菜式,
睇得出佢地重視出品,材料唔靚就唔賣,
非常有良心🌷

黃珍珍食材本身比其他泰國餐館來得上乘,
加上廚師都係泰國人,菜式唔粗製濫造,
走一種精緻路線,而且調味適中,
更加合乎現代人追求健康嘅口味👍🏻
鮮氣生蝦刺身(S)
泰式酸辣明爐
清邁豆醬炒椰菜苗
原個菠蘿炒飯
鮮氣生蝦刺身(S)
泰式酸辣明爐
清邁豆醬炒椰菜苗